Neagu Raul Postat Ianuarie 18, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Greșit, E0503 îl folosesc pentru a determina dacă receptorul funcționează corect. Transmițătorul și receptorul au să fie făcute de mine cum am mai spus:))) Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2022 Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Modulație direct pe quartz?!? O sa ai maxim +/-500hz și semnal demodula infim. Scheme cu 4-6 tranzistoare doar la modulator ca să poți avea o deviație de frecventa rezonabila nu se justifica avind dimensiuni mari. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 15 ore, sesebe a spus: Modulație direct pe quartz?!? O sa ai maxim +/-500hz și semnal demodula infim. Scheme cu 4-6 tranzistoare doar la modulator ca să poți avea o deviație de frecventa rezonabila nu se justifica avind dimensiuni mari. Nu vreau să fac modulație direct din cristal, de aceea cer niște scheme și explicații... Nu vreau să folosesc aparate din comerț pentru receptor sau prostii de genul, vreau să le fac eu de la 0! Am vrut să caut niște scheme simple și bune, și dacă sunt de putere mică pun eu un etaj final și nu e problemă dar vreau să am bazele... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Pai atunci nu poti sa folosesti oscilator cu quartz. Asa inseamna ca poti alege orice alta frecventa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 (editat) Este plin internetul de exemple de mini TX/RX FM. Ai incercat macar unul dintre aceste montaje ? Colegii eventual te-ar putea ajuta cu mii de linkuri. Eu zic sa construiesti unul si discutam pe ceva concret. Un tranzistor la emisie si unul la receptie. Si apoi complicam schema. Si discutiile. Editat Ianuarie 19, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 18 ore, Liviu.Mihaiu a spus: Un tranzistor la emisie si unul la receptie. O să aibă un şoc cînd va vedea că e aproape aceeaşi schemă. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 http://electronics-diy.com/one-transistor-fm-transmitter.php Am găsit această schemă, pare interesantă și simplă. Credeți că are să fie ceva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Nu stiu cum le gasesti. Priza aia la bobina nu are nici un rost din moment ce nu stim nimic despre antena. Poti scoate C1 (microfonul este el un condensator). Daca tot ai scos C1, scoate si R1 (alimentarea microfonului va veni prin R2). Iar C2 si C3 cred ca sunt puse pentru ca avea prea multe prin casa autorul schemei. Si R3 tot cam de decor este. Poate gasesti o schema mai simpla. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 De ce credeți că am întrebat de scheme pe colegi? Pentru că nu toate ”miile de scheme” de pe net sunt bune. Dacă colegii au scheme mai bune, i-aș ruga să îmi trimită! Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Problema e că nu nu zici ce aplicaţie va folosi respectivele, caz în care nimeni nu-ţi poate recomanda ceva. E ca şi cum ai zice: "vreau o maşină, ce să-mi iau?", fără să spui dacă-ţi trebuie una pentru transport sau una de găurit. Nu stă nimeni să te tragă de limbă. Link spre comentariu
Vasyl Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 https://sdelaysam-svoimirukami.ru/3941-prostaya-raciya-na-treh-tranzistorah.html Schema unui post de radio simplu. În poziţia 1 recepţie radio. In pozitia 2 transmisie radio. Tranzistoarele pot fi înlocuite cu moderne, pnp pe npn, npn pe pnp. Și schimbați polaritatea bateriei. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acum 7 ore, ratza a spus: Problema e că nu nu zici ce aplicaţie va folosi respectivele, caz în care nimeni nu-ţi poate recomanda ceva. La 17.01.2022 la 16:43, Neagu Raul a spus: Ideea e că aș vrea să construiesc un ”spy bug”. Am spus de ce vreau să fac acest proiect, cât mai mic și cât mai eficient! Acum 5 ore, Vasyl a spus: https://sdelaysam-svoimirukami.ru/3941-prostaya-raciya-na-treh-tranzistorah.html Schema unui post de radio simplu. În poziţia 1 recepţie radio. In pozitia 2 transmisie radio. Tranzistoarele pot fi înlocuite cu moderne, pnp pe npn, npn pe pnp. Și schimbați polaritatea bateriei. La această schemă pot să folosesc 2N3904 si 2N3906? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acum 17 minute, Neagu Raul a spus: La această schemă pot să folosesc 2N3904 si 2N3906? "Inainte sau dupa cafeluta ?" Eu zic ca incep sa sune a misto postarile tale. Poate gresesc. De ce nu incerci cu google: "2N3904 TX FM" ? La tine ce apare cand cauti asta ? Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Efectiv am spus că sunt în căutarea unei scheme simple, mici și ușoare folosind un cristal crezând că are să aibă o purtătoare mai precisă. Tranzistorat pentru a înțelege principiul. Dacă de la voi sunt trimis înapoi pe internet să îmi găsesc singur, nu am rezolvat nimic. Nu mă bazez pe cele de pe internet pentru că nu am cunoștințele necesare să îmi dau seama dacă are să fie funcțională sau nu... Așa că dacă veniți aici doar ca să lăsați mesaj și nu îmi dați o schemă sau să mă ajutați să modific o schemă, vă recomand să găsiți alt topic... Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 https://www.electroschematics.com/low-power-fm-transmitter/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum