Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare subwoofer

Alex85

Postări Recomandate

Va salut am un subwooer activ Harman Kardon ts11 si un amplificator stereo denon pma 980r si 2 boxe magnat intrebarea este ca nu stiu cum pot lega harmanu la Denon?daca se poate sper ca se poate ca daca nu am pus o rau

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alex85

10

• Mircea

5

• barbulescuorlando

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

@sesebe Ce spui e valabil când vrei sa intercalezi un eq, apoi obligatoriu te întorci cu semnal din eq pe una din intrările playback (PB), altfel denonul nu are semnal de intrare. 

LE: Dacă te-ai referit la sursa de intrare "input selector", atunci ignora citarea.

............

@Alex85 Trebuie luat semnal de la pc, legi la intrarea "aux", selectezi "aux" din butonul de intrări ( cel mare de sus), după aia pentru subwoofer  iei semnal din ieșirea "rec", tape 1 sau tape 2 (sunt ultimele mufe din spate). Butonul de la "rec" îl ții pe cd sau tuner.

Problema e ca dacă folosești volumul de la denon, subul o sa rămână în urmă pentru ca ieșirea "rec" are un nivel prestabilit de sursa de intrare, de pilda dacă mărești volumul din pc, se va mari volumul și pe ieșirea "rec", dar butonul de volum de la denon nu va influența acel semnal.

Varianta ar fi sa reglezi denonul și subul cu potențiometrele cam la jumatate din cursa, (dar se auda echilibrat) și apoi sa modifici volumul numai din pc.

Mai poți să iei semnal pentru sub din ieșirea de căști de la denon, reglezi o data volumul la sub și apoi cu volumul de la denon vei regla sunetul fără probleme. Ca sa știi ca nu ataci cu prea mult semnal subul, ar trebui ca potențiometru lui sa fie minim la ora 11 sau aproape de jumate din cursa, iar sunetul sa fie echilibrat cu boxele legate la denon. Ai putea sa te joci cu valorile rezistentelor de la iesirea de căști...

Editat de marius75
Link spre comentariu

De ce nu folositi intrarile HIGH de la subwoofer?  Mergeti la sub cu firele de boxe și de la el la boxe. Sub-ul își ia semnal în paralel cu boxele legate la amplificator.

Link spre comentariu
La 18.01.2022 la 15:58, barbulescuorlando a spus:

Aici

harman kardon 2.jpgsalut,am pus pe canalul A boxele de podea si din B am plecat cu 4 fire 2 rosii 2 negre in Hight In,insa problema este ca am un brumm ff mare si daca dau volumul subwooferului si al statiei la jumatate im da afara wooferul daca ai dau volum mic din statie merge numai da afara aveti idee ce sa aibe sa defectat wooferul

Link spre comentariu

Din amplificator pe acanalul A am 2 boxe de podea,iar pe B am plecat cu cele 4 fire  2 rosii si 2 negre in intrarea In ale wooferului rosu la rosu negru la negru si am.un brumm mare,insa daca folosesc iesirea pt casti din statie prin jac si 2 rca in L si R ale wooferului nu mai am brum deloc merge bn dar problema mare este ca la volum de aproape jumatate si la wooffer si la statie imi da afara wooferul nu se mai aude nimic ce sa aibe

Link spre comentariu

Incearca sa scrii cu fraze scurte, eventual propozitii numai. Ca sa fii inteles.

Daca dai butonul de volum al subwooferului la un sfert de cursa sau mai putin se mai opreste subwooferul (da afara cum zici intr-un limbaj impropriu zonei muzicale)?

Eu as face altfel: dau butonul de volum subwoofer la minim. Dau semnal din PC la maximum. Rotesc buton volum subwoofer pana se opreste (da afara) si apoi dau inapoi butonul de volum subwoofer un sfert de cursa inapoi si nu-l mai ating vreodata. Reduc volumul din PC unde vreau sa ascult si gata.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Daca volumul subwooferului este la un sfert de cursa  ai al statiei tot la un sfert nu se mai opreste numai daca sunt ambele potentiometre de volum de la denon si harman apropae de jumatate de cursa atunci da se opreste wooferul volumu pc ului este la 50 la sută

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări