Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Please HELP with RPi and OpenOCD

matt cabb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matt cabb

6

• validae

1

Top autori în acest subiect

Update ul care mi a bușit procesorul de pe Synth face ca sa ai 2 aparate in 1, daca esti atent se face usor si functioneaza ok, daca nu esti atent faci ca mine, pui ceva gresit si…buf .bootloader fxxxt….

Avand in vedere ca este deja un cult in jurul acestui Synth multa lume va vrea sa încerce acest hackdate care a iesit deja de 2-3 luni si sper ca foarte putina lume sa si strice temporar e2-ul.

Initial am intrebat pe la diverse service de procesoarel/Synth apoi am vorbit cu cel care a facut patch/hack-ul ca sa stiu exact ce am facut gresit si se pare ca, daca urmam pașii corect, nu aveam probleme.

Ideea acestui post era, împreuna cu  cineva, sa facem un tutorial de urmărit usor, intre timp un alt grup se ocupa acum de asta iar eu caut doar pe cineva sa mi repare Synth-ul. 

Cine se pricepe sa faca debug/ul din linkul post-ului contra cost in Bucuresti….pls contactează-ma.

Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, matt cabb a spus:

Cine se pricepe sa faca debug/ul din linkul post-ului contra cost in Bucuresti….pls contactează-ma.

Deoarece ai spus ca nu ai cunostiinte minime in materie de programare (de linux este vorba de fapt in prima faza) ,
cauta pe cineva in Buc. care sa aiba idee de Rpi si sa vina la tine.
Ce vrei tu sa faci este un programator JTAG simulat cu un Rpi.
Daca reusesti instalarea openocd pe Rpi ai apoi soft cu interfata grafica care sa se conecteze la "programator" din windows.

Link spre comentariu

Se poate folosi Linux live sau trebuie un Linux full instalat? 
La “programator” te referi la Windows PowerShell?

Sa ziceam ca-mi instaleaza cineva openocd pe un rpi, de la faza asta cat mai este de codat pt a rescrie bootloader ul, avand in vedere ca fisierele cu codul de config sunt pe GitHub?

Instalarea openocd pe rpi este partea cea mai grea din procesul asta sau operațiunile dupa conectarea la procesor sunt lafel de multe?

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu este complicat pentru cineva care stie ceva linux si citeste documentatia.
Dar sunt mai multi pasi hard/soft si cred ca trebuie sa apelezi la cineva din Buc. sa-ti faca o vizita. 
Sau sa mergi tu cu scula care trebuie programata prin JTAG la el.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări