vizicon Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Acum 30 minute, robert1000 a spus: Doar cu dreapta ecranului conectata am acele dungi Daca cele 2 PCB sunt separate deci si conectarea de comanda driver lateral se face separat stg-dr nu mai așa pot sa înțeleg de ce o parte cu imagine si cealaltă cu dungi si daca e așa trebuie sa ai pat-uri cu notație identice PCB stg-dr ,in cazul daca e așa faci comparație tensiuni pe pat-uri. Sper sa ai succes ,la defect ecran se cere multa munca ,răbdare si durere de cap dar in final satisfacție de reușită. Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Deci sa explic mai scurt si mai clar : - doar stanga conectata : se vede in reluare - doar dreapta conectata : se vede in reluare, dar apar si multe dungi - ambele parti conectate : toata imaginea se misca in reluare, fara dungi. Deci nu prea stiu de unde s-o apuc, ca nicio parte nu e buna 100%. Ca daca o parte de ecran se vedea cum trebuie, puteam sa compar tensiunile cu cealalta parte. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Tensiunea pe VGH este mica acolo trebuie sa fie 23V Daca aio sursa de laborator dai curent mic cu tensiunea de 23V acolo intrerupi traseul ce duce inspre display si vezi daca mai merge in reluare Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Am avut de cateva ori situatii cand convertorul DC-DC scotea tensiune mica sau deloc pe VGH (integrat defect), la care nu am gasit integrat, am adaptat un t-con de monitor lipit cu silicon (pistol cu bastoane de silicon) pe tabla displayului si doua fire trase la t-conul original al tv-ului, un fir cu tensiunea VGH si un fir la masa, metoda asta merge la convertoarele DC-DC care scot doar tensiuni de alimentare pentru tv-urile cu urechi laterale, cum e cazul de fata al ecranului cu t-con si convertor DC-DC TPS65160A, la ecranele gen Samsung care au driverele laterale in sticla si are pe t-con SM4108, SM4109...etc, nu merge decat sa schimbi integratul, pentru ca aceste tipuri de convertoare DC-DC genereaza si semnalele CKV, CKVB si STVP pentru driverele laterale incluse in interiorul ecranului, genul de convertoare SM4108, SM4109....etc , se inlocuiesc extrem de greu fara sa le distrugi, asta pentru ca au o sensibilitate foarte mare la caldura si se pot distruge instant daca nu stii cum sa le dezlipesti/lipesti, am stricat vre-o 3 bucati noi (cumparate de pe Aliexpress) pana mi-am dat seama ce si cum....se dezlipesc/lipesc cu mini plita PTC de 240 grade bagata sub t-con, te-a pus dracu sa d-ai cu suflanta deasupra integratului, l-ai terminat de tot........... In cazul de fata rezolvarea problemei e una cat se poate de simpla, adica inlocuirea t-conului sau inlocuirea integratului TPS65160A sau adaptat un t-con ordinar pentru tensiunea VGH=VON=VONE Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Bine ai revenit ,ai lipsit cam multișor ,indicațiile tale sunt ca aerul pe forum. Referitor la cele menționate mai sus sunt corecte ,dar mai trebuie completat ca sunt circuite dc-dc din seria SM 4.... care generează si semnale GMA ,ca exemplu SM4053 care lucrez acum cu VGH (4,8 v normal 26,9 v ) mic sunt mai multe tensiuni micșorate ,VDD ca exemplu mai mic la 11,68 V (normal 15,44 v) am găsit GMA 1 ...14 in plaja 11 V-0,22 V . (normal plaja 15,3 v....0,3 v) ,conform datelor din Service tv nr 54 la tipul meu de ecran . In cazul defectului din acest topic știm ca VGH e mic dar restul furnizate de convertorul DC-DC sunt OK ,caci colegul sa limitat doar la VGH . Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Va salut baieti. Am taiat traseul vgh din t-com spre display si i-am dat din sursa externa pana la 23v direct pe placa lvds. Absolut nicio diferenta pe display fie cu 23v, fie cu traseul VGH taiat (adica 0v). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum