Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema imagine tv Samsung lcd

robert1000

Postări Recomandate

Va salut. Aduc in atentia dvs un tv samsung le40f71b cu display lta400hs-lh1. Problema e ca imaginea are intarziere, se misca in reluare. Banuiesc ca de vina e display-ul, un traseu intrerupt sau drivere defecte. V-a trecut prin mana acest display? Are careva o metoda de reparare? A rupt careva driverele de la acest tip de ecran? Sa stiu sa nu fac mai rau...

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

7

• vizicon

6

• iuliantv

3

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Are careva o metoda de reparare? A rupt careva driverele de la acest tip de ecran? Sa stiu sa nu fac mai rau...

Multumesc!

• Eu nu am gasit  nimic la acest tip de ecran .
  • Ce tensiuni ai găsit pe tcon  sunt primele  măsurători  care triluiesc făcute .
  • Rupere drivere eu nu am făcut nici o data ,dar daca are drivere laterale pe o singura latura  eu cred ca e exclus așa ceva ,sau poate colegi știu mai bine subiectul cu rupere drivere laterale .
  • O zi buna cu succese .
Link spre comentariu

eu unul zic ca daca are drivere pe ambele laterale,si se identifica partea defecta se pot jumuli,cu acceptul clientului,i se spune,

,,display defect,, exista riscul sa se defecteze mai tare ,spre de tot,sau norocul sa mearga ,,un alt display costa cat tot tv-ul sh,

riscam? 

dar inainte de toate,poate e cineva in masura stie metoda de reparatie,teoretic e reparabil,ceva trasee intrerupte,intinse,de pe ,,modulul display,,spre driverele laterale

Link spre comentariu

Iuliantv, stiu ca-s sanse mari sa se rezolve, dar mi-ar trebui sa stiu macar corespondenta punctelor de pe drivere.

Pe net nu am gasit nimic ajutator referitor la acest display. 

Domnul Costica stiu ca e profesor in asa ceva, dar nu reusesc sa dau de dansul.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, robert1000 a spus:

Iuliantv, stiu ca-s sanse mari sa se rezolve, dar mi-ar trebui sa stiu macar corespondenta punctelor de pe drivere.

Pe net nu am gasit nimic ajutator referitor la acest display. 

Domnul Costica stiu ca e profesor in asa ceva, dar nu reusesc sa dau de dansul.

am cautat si eu prin ce aveam,si pe net,nimic,cautati dupa codul modulelor de pe display,sau al driverelor laterale

Link spre comentariu

Măsurători pe pat-uri tcon  si spune ce valoare au fiecare ,daca pe tcon vor fi OK ,va fi necesar demontare ecran sa citești tipul de driver lateral  si e posibil ca in colecția de drivere sa îl găsim .

Sunt câteva  lămuriri pe care nu mai tu le poți  spune -tcon separat sau  direct display ,etc.....

Eu nu am găsit in sinteza mea  ServiceTV  acest ecran ,posibil tcon-ul  sa fie  dar trebuie tipul .

Referitor la COSTICA apare el, ca eu unul  am văzut programul lui târziu in noapte.

Link spre comentariu

T-con e separat, model 400HSC4LV0.8.

Am scos cate o panglica din t-con, sa vad daca apare vreuna din jumatatile de ecran cu imagine corecta, dar nu. 

Atasez poza

Pe stanga am imagine in slow motion, iar cu dreapta conectata am imagine tot in slow motion dar si cu dungi/linii.

Cu ambele panglici conectate am imagine in slow motion pe tot ecranul, fara dungi sau linii.

Puncte de masura VGL VGH nu gasesc pe T-con. 

20220119_101445.jpg

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Trebuie sa fie VGL si VGH  ,vezi si pe PCB  ecran undeva trebuie sa fie notate si măsoară  rezistenta lor fata de masa sau intre ele ,eu am avut recent cu scurt VGL-VGH  pe o parte de vina scurt driver lateral .

Nu am găsit nimic informații la acest tip de ecran 400HS .....sau tcon-u menționat.

Link spre comentariu
Acum 23 minute, adydep a spus:

Vezi dacă-ți ajunge VGH la prima ureche.

Trebuie văzut ce tip de driver lateral are si poate găsim corespondenta pat-uri  ,PCB  de pe display e o bucata sau din doua ,ca am văzut ca la decuplare pe o parte ai imagine ,pe una nu , si eu cred ca pe PCB ecran sau un driver lateral  iți face probleme . 

VGL eu zic ca e OK,  dar VGH la mărimea ecranului nu am întâlnit cu VGH mai mic 24 V, dar poate colegi  au găsit si varianta  cu tensiune mai mica.

O duminica plăcută va doresc.

Link spre comentariu

PCB display e din 2 bucati. Drivere laterale sunt cate 6 pe fiecare parte. Doar cu dreapta ecranului conectata am acele dungi dar vad ca apare si imagine totusi. Dar pe ambele parti ale ecranului se misca in reluare, conectate pe rand. Revin cu notatiile de pe driverele laterale

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări