robert1000 Postat Ianuarie 16, 2022 Partajează Postat Ianuarie 16, 2022 Va salut. Aduc in atentia dvs un tv samsung le40f71b cu display lta400hs-lh1. Problema e ca imaginea are intarziere, se misca in reluare. Banuiesc ca de vina e display-ul, un traseu intrerupt sau drivere defecte. V-a trecut prin mana acest display? Are careva o metoda de reparare? A rupt careva driverele de la acest tip de ecran? Sa stiu sa nu fac mai rau... Multumesc! Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Are careva o metoda de reparare? A rupt careva driverele de la acest tip de ecran? Sa stiu sa nu fac mai rau... Multumesc! Eu nu am gasit nimic la acest tip de ecran . Ce tensiuni ai găsit pe tcon sunt primele măsurători care triluiesc făcute . Rupere drivere eu nu am făcut nici o data ,dar daca are drivere laterale pe o singura latura eu cred ca e exclus așa ceva ,sau poate colegi știu mai bine subiectul cu rupere drivere laterale . O zi buna cu succese . Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 eu unul zic ca daca are drivere pe ambele laterale,si se identifica partea defecta se pot jumuli,cu acceptul clientului,i se spune, ,,display defect,, exista riscul sa se defecteze mai tare ,spre de tot,sau norocul sa mearga ,,un alt display costa cat tot tv-ul sh, riscam? dar inainte de toate,poate e cineva in masura stie metoda de reparatie,teoretic e reparabil,ceva trasee intrerupte,intinse,de pe ,,modulul display,,spre driverele laterale Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 17, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Iuliantv, stiu ca-s sanse mari sa se rezolve, dar mi-ar trebui sa stiu macar corespondenta punctelor de pe drivere. Pe net nu am gasit nimic ajutator referitor la acest display. Domnul Costica stiu ca e profesor in asa ceva, dar nu reusesc sa dau de dansul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Acum 1 oră, robert1000 a spus: Iuliantv, stiu ca-s sanse mari sa se rezolve, dar mi-ar trebui sa stiu macar corespondenta punctelor de pe drivere. Pe net nu am gasit nimic ajutator referitor la acest display. Domnul Costica stiu ca e profesor in asa ceva, dar nu reusesc sa dau de dansul. am cautat si eu prin ce aveam,si pe net,nimic,cautati dupa codul modulelor de pe display,sau al driverelor laterale Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Măsurători pe pat-uri tcon si spune ce valoare au fiecare ,daca pe tcon vor fi OK ,va fi necesar demontare ecran sa citești tipul de driver lateral si e posibil ca in colecția de drivere sa îl găsim . Sunt câteva lămuriri pe care nu mai tu le poți spune -tcon separat sau direct display ,etc..... Eu nu am găsit in sinteza mea ServiceTV acest ecran ,posibil tcon-ul sa fie dar trebuie tipul . Referitor la COSTICA apare el, ca eu unul am văzut programul lui târziu in noapte. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 e un defect tipic la samsung,ce are legatura cu driverele laterale,zic eu,nu cred sa fie ceva din t.con poate va ajuta,daca aveti timp de rasfoit https://files.fm/f/7eznk54fb Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 (editat) T-con e separat, model 400HSC4LV0.8. Am scos cate o panglica din t-con, sa vad daca apare vreuna din jumatatile de ecran cu imagine corecta, dar nu. Atasez poza : Pe stanga am imagine in slow motion, iar cu dreapta conectata am imagine tot in slow motion dar si cu dungi/linii. Cu ambele panglici conectate am imagine in slow motion pe tot ecranul, fara dungi sau linii. Puncte de masura VGL VGH nu gasesc pe T-con. Editat Ianuarie 19, 2022 de robert1000 Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Trebuie sa fie VGL si VGH ,vezi si pe PCB ecran undeva trebuie sa fie notate si măsoară rezistenta lor fata de masa sau intre ele ,eu am avut recent cu scurt VGL-VGH pe o parte de vina scurt driver lateral . Nu am găsit nimic informații la acest tip de ecran 400HS .....sau tcon-u menționat. Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 (editat) Am -5.6v VGL si 16V VGH. VGH e prea mic, nu? Si cu ambele panglici deconectate de la display, pe t-con VGH e tot 16v. Editat Ianuarie 22, 2022 de robert1000 Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 E cam mica tensiunea vgh, dar chiar si asa vedeti ce mai ajunge pe ecran... Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Vezi dacă-ți ajunge VGH la prima ureche. Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Acum 23 minute, adydep a spus: Vezi dacă-ți ajunge VGH la prima ureche. Trebuie văzut ce tip de driver lateral are si poate găsim corespondenta pat-uri ,PCB de pe display e o bucata sau din doua ,ca am văzut ca la decuplare pe o parte ai imagine ,pe una nu , si eu cred ca pe PCB ecran sau un driver lateral iți face probleme . VGL eu zic ca e OK, dar VGH la mărimea ecranului nu am întâlnit cu VGH mai mic 24 V, dar poate colegi au găsit si varianta cu tensiune mai mica. O duminica plăcută va doresc. Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 (editat) PCB display e din 2 bucati. Drivere laterale sunt cate 6 pe fiecare parte. Doar cu dreapta ecranului conectata am acele dungi dar vad ca apare si imagine totusi. Dar pe ambele parti ale ecranului se misca in reluare, conectate pe rand. Revin cu notatiile de pe driverele laterale Editat Ianuarie 23, 2022 de robert1000 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Totuși încearcă și manevra cu scotch pe panglica(,)corespunzătoare părții care nu funcționează. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum