Gogured Postat Ianuarie 15, 2022 Partajează Postat Ianuarie 15, 2022 (editat) Salut, LG 42LW650S imagine instabila stanga-dreapta cu multe liniute orizontale, dimensiunea orizontala este mai mica cu 3-4 cm , imaginea se misca stanga-dreapta cu multe liniute orizontale, dupa cateva secunde ( sau zeci de secunde ) imaginea se stinge si se produce o pocnitura pe sunet, apare imaginea dar tot instabila si cu liniute ... Am verificat condensatorii din sursa si sunt OK, tensiunile de la sursa sunt stabile ... Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta in repararea acestui defect . Editat Ianuarie 15, 2022 de Gogured Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2022 Partajează Postat Ianuarie 16, 2022 Vad ca asta este un televizor 3D ce necesita ochelari ca sa te poti uita la el. Tremuratul stinga dreapta poate fi de la faptul ca lucreaza in mod 3D chiar daca poate nu trebuie. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 16, 2022 Partajează Postat Ianuarie 16, 2022 (editat) În niciun caz nu tremura in 3D, imaginea e ,,,dublata,, dar stabilă Editat Ianuarie 16, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
Gogured Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Salut, nu a mai intalnit nimeni acest defect ? o posibila cauza ... placa digitala defecta ? T-con ? Panell ? Multumesc anticipat ... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Aţi scos şi curăţat panglicile dintre panel şi placă ? Să nu fie afectat de ceva condens. Link spre comentariu
Gogured Postat Ianuarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Salut, panglicile sunt Ok... dimensiunea orizontala este mai mica cu 3-4 cm , imaginea se misca stanga-dreapta cu multe liniute orizontale, dupa cateva secunde ( sau zeci de secunde ) imaginea se stinge si se produce o pocnitura pe sunet, uneori dispare si sunetul, apare imaginea dupa 2-5 secunde dar tot instabila si cu liniute ... am constatat ca dupa o perioada mai lunga de functionare problema se agraveaza ... O zi buna ! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Hai sa mai completez si eu ca sa treaca mai repede pe pagina doi stiu ca aceast main de LG incepe cu EAX sau 715 Cred ca este EAX636863033 Si defectul este produs de catre procesor, sunt crapate bilele de sub el Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 (editat) Acum 41 minute, Florinel TV a spus: Hai sa mai completez si eu ca sa treaca mai repede pe pagina doi stiu ca aceast main de LG incepe cu EAX sau 715 Cred ca este EAX636863033 Si eu stiu Florine ce placa de baza are precum si defectul....dar alti colegi nu stiu pentru ca ghicitoarele sunt plecate in Mexic ca sa faca plaja.. Editat Ianuarie 24, 2022 de Costica Tv Link spre comentariu
Gogured Postat Ianuarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Salut, multumesc pentru raspunsuri ... postez codul sursei si al placii de baza ... Scuze pentru intarziere .... multumesc pentru intelegere ... O noapte buna ! Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 (editat) Scoate radiatorul mare de la placa de baza si incalzeste bine procesorul cu suflanta cu aer cald pentru test..daca tv-ul isi revine, trebuie facut reflow cu statie IR ca sa tina lucrarea.... Vezi ce spune si userul de jos, eu oricum nu dau 2 bani pe ce spune, el nu a facu asa ceva in viata lui, culege de pe internet ca sa para om destept. Pentru reflow/reballing cea mai ok statie este IR, radiatia IR cu profil de temperatura specifica cipului, niciodata nu da gres, aerul cald suflat se lasa cu distrugeri masive, statiile cu aer cald profesionale care costa de la 5000 de lei in sus sunt ok nu am ce zice........ https://www.elforum.info/topic/147072-42lw5500-display-sau-mainboard/?do=findComment&comment=2022809 Editat Ianuarie 25, 2022 de Costica Tv Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) @Gogured,dacă defectul este de la procesor,faci așa cum spun eu mai jos: -O soluție primitivă de rezolvare,care pe mine m-a scos din necaz de fiecare dată când făceam rahaturi de astea.Nici un aparat nu mi s-a întors înapoi.Ai nevoie de: -o monedă de 10 bani,pe care depui un ”guguloi” de cositor -pastă siliconică albă(care se pune la tranzistori,procesoare,etc) -sacâz dizolvat complet în alool izopropilic-trebuie să rezulte ceva de culoarea Alexandrion-ului) -pistol de lipit de Radioprogres-sau similar- cu ansă nouă(exclus letcon) Procedura: -scoți placa din tv,apoi dai radiatorul jos de pe procesor -cureți bine procesorul cu alcool izopropilic -torni ușor ”zeama” de sacâz dizolvat în alcool izopropilic,în așa fel încât să-ți ocupe bine spațiul dintre procesor și placă -pui placa orizontal pe masă și aplici pasta albă pe procesor -pui moneda peste procesor - ți pistolul de lipit cu ansa pe bila de cositor depusă pe monedă și încălzești-ansa să nu atingă moneda,încălzirea să se facă doar prin bila de cositor lichefiată-(din când în când poți să presari si puțină pulbere de sacăz,mai eliberezi trăgaciul,îl apeși iar) -măna în care ți pistolul de lipit să o sprijini neapărat de masă -ai să vezi că ”zeama” de sacăz dizolvat în alcool izopropilic dintre procesor și placă începe să facă bulbuci-fierbe -încălzești cu pistolul de lipit până ce bulbucii se domolesc -lași să se racească puțin,apoi cu atenție îndepărtezi moneda-nu tragi de ea,ci ușor -cureți bine capsula procesorului,aplici pasta și radiatorul Editat Ianuarie 29, 2022 de adydep Link spre comentariu
lucadorin Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) Acum 3 ore, adydep a spus: @Gogured,dacă defectul este de la procesor,faci așa cum spun eu mai jos: -O soluție primitivă de rezolvare,care pe mine m-a scos din necaz de fiecare dată când făceam rahaturi de astea.Nici un aparat nu mi s-a întors înapoi.Ai nevoie de: -o monedă de 10 bani,pe care depui un ”guguloi” de cositor -pastă siliconică albă(care se pune la tranzistori,procesoare,etc) -sacâz dizolvat complet în alool izopropilic-trebuie să rezulte ceva de culoarea Alexandrion-ului) -pistol de lipit de Radioprogres-sau similar- cu ansă nouă(exclus letcon) Procedura: -scoți placa din tv,apoi dai radiatorul jos de pe procesor -cureți bine procesorul cu alcool izopropilic -torni ușor ”zeama” de sacâz dizolvat în alcool izopropilic,în așa fel încât să-ți ocupe bine spațiul dintre procesor și placă -pui placa orizontal pe masă și aplici pasta albă pe procesor -pui moneda peste procesor - ți pistolul de lipit cu ansa pe bila de cositor depusă pe monedă și încălzești-ansa să nu atingă moneda,încălzirea să se facă doar prin bila de cositor lichefiată-(din când în când poți să presari si puțină pulbere de sacăz,mai eliberezi trăgaciul,îl apeși iar) -măna în care ți pistolul de lipit să o sprijini neapărat de masă -ai să vezi că ”zeama” de sacăz dizolvat în alcool izopropilic dintre procesor și placă începe să facă bulbuci-fierbe -încălzești cu pistolul de lipit până ce bulbucii se domolesc -lași să se racească puțin,apoi cu atenție îndepărtezi moneda-nu tragi de ea,ci ușor -cureți bine capsula procesorului,aplici pasta și radiatorul Am aplicat metoda la un LG smart de 32, edge ( din păcate nu îmi aduc amintesc modelul). A venit cu imaginea întoarsă și doar osd. Am crezut că e soft alterat, dar înainte de a încerca altceva am dat cu aer cald pe procesor și surpriză, Imaginea s-a întors la normal, dar tot fără post tv, doar osd-ul. Atunci, neavând,,scule" performante m-am hotărât să aplic metoda de mai sus. Funcționează perfect de luni bune. Editat Ianuarie 29, 2022 de lucadorin Link spre comentariu
Gogured Postat Ianuarie 30, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Salut, multumesc tuturor pentru raspunsuri , voi incerca metoda cu moneda ... ma gandeam ca poate ar fi bine sa preancalzesc placa la circa 100 grade ... poate ajuta in procesul de reflow ... O zi buna tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum