GS Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Salut!Am cumparat un efect de chitara,care se alimenteaza la 9v.Are alimentare atat cu baterie,care se consuma reoede,cat si cu alimentator.Firma producatoare si cea care vinde nu recomanda nici un tip de alimentator(alimentatorul nu este inclus in pret).Eu am un alimentator de 9v de la un telefon,dar firele de iesire nu se termina cu acea mufa tata de alimentare.Am si o mufa tata separat.Intrebarea e cum sa lipesc firele la mufa in asa fel incat sa nu prajesc efectul,inversand polii.Pe cartea tehnica a efectului nu exista nici o specificatie de polaritate.Am un aparat de masura,l-as putea folosi?Exista un cod universal de bransare,adica totdeauna polul - se lipeste la exterior si + la interior,in centru?O cunostinta m-a speriat spunandu-mi ca nu intotdeauna camasa exterioara e - si interiorul +.Voi ce stiti?Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.PS. Firele de iesire ale alimentatorului sunt unul negru ,celalalt alb.Este si aici vreun cod? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 cum ai zis tu e bine ..... plusul e lainterior , mijloc..... si minusul la exterior .... eventual pune o poza cu mufa care vrei sa o legi acolo Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Cel mai sigur verifici polaritatea , intre minus baterie si minus mufa jack de alimentator , cu aparatul de masura pe ohmi ai rezistenta mica ,aproape zero ,daca este digital aparatul, buzzerul suna . Plusul bateriei trebuie sa se deconecteze la introducerea jackului de alimentare . In general rosu este pentru + iar negru pentru - minus , dar cel mai sigureste sa verifici cu aparatul de masura . Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Salut! Am cumparat un efect de chitara,care se alimenteaza la 9v.Are alimentare atat cu baterie,care se consuma reoede,cat si cu alimentator.Firma producatoare si cea care vinde nu recomanda nici un tip de alimentator(alimentatorul nu este inclus in pret).Eu am un alimentator de 9v de la un telefon,dar firele de iesire nu se termina cu acea mufa tata de alimentare. Am si o mufa tata separat.Intrebarea e cum sa lipesc firele la mufa in asa fel incat sa nu prajesc efectul,inversand polii. Pe cartea tehnica a efectului nu exista nici o specificatie de polaritate. Am un aparat de masura,l-as putea folosi? Exista un cod universal de bransare,adica totdeauna polul - se lipeste la exterior si + la interior,in centru? O cunostinta m-a speriat spunandu-mi ca nu intotdeauna camasa exterioara e - si interiorul +.Voi ce stiti? Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri. PS. Firele de iesire ale alimentatorului sunt unul negru ,celalalt alb.Este si aici vreun cod? oare dc? cand vei pune acel alimentator este posibil sa ai ceva bazait! (mai ales daca e ceva in comutatie) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum