Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator 9v

GS

Postări Recomandate

Salut!Am cumparat un efect de chitara,care se alimenteaza la 9v.Are alimentare atat cu baterie,care se consuma reoede,cat si cu alimentator.Firma producatoare si cea care vinde nu recomanda nici un tip de alimentator(alimentatorul nu este inclus in pret).Eu am un alimentator de 9v de la un telefon,dar firele de iesire nu se termina cu acea mufa tata de alimentare.Am si o mufa tata separat.Intrebarea e cum sa lipesc firele la mufa in asa fel incat sa nu prajesc efectul,inversand polii.Pe cartea tehnica a efectului nu exista nici o specificatie de polaritate.Am un aparat de masura,l-as putea folosi?Exista un cod universal de bransare,adica totdeauna polul - se lipeste la exterior si + la interior,in centru?O cunostinta m-a speriat spunandu-mi ca nu intotdeauna camasa exterioara e - si interiorul +.Voi ce stiti?Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.PS. Firele de iesire ale alimentatorului sunt unul negru ,celalalt alb.Este si aici vreun cod?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• Dr4g0n

1

• vio2007

1

• GS

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cel mai sigur verifici polaritatea , intre minus baterie si minus mufa jack de alimentator , cu aparatul de masura pe ohmi ai rezistenta mica ,aproape zero ,daca este digital aparatul, buzzerul suna . Plusul bateriei trebuie sa se deconecteze la introducerea jackului de alimentare . In general rosu este pentru + iar negru pentru - minus , dar cel mai sigureste sa verifici cu aparatul de masura .

Link spre comentariu

Salut!

Am cumparat un efect de chitara,care se alimenteaza la 9v.Are alimentare atat cu baterie,care se consuma reoede,cat si cu alimentator.Firma producatoare si cea care vinde nu recomanda nici un tip de alimentator(alimentatorul nu este inclus in pret).Eu am un alimentator de 9v de la un telefon,dar firele de iesire nu se termina cu acea mufa tata de alimentare.

Am si o mufa tata separat.Intrebarea e cum sa lipesc firele la mufa in asa fel incat sa nu prajesc efectul,inversand polii.

Pe cartea tehnica a efectului nu exista nici o specificatie de polaritate.

Am un aparat de masura,l-as putea folosi?

Exista un cod universal de bransare,adica totdeauna polul - se lipeste la exterior si + la interior,in centru?

O cunostinta m-a speriat spunandu-mi ca nu intotdeauna camasa exterioara e - si interiorul +.Voi ce stiti?

Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.

PS. Firele de iesire ale alimentatorului sunt unul negru ,celalalt alb.Este si aici vreun cod?

oare dc? cand vei pune acel alimentator este posibil sa ai ceva bazait! (mai ales daca e ceva in comutatie)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări