BLK Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Caut un osciloscop pentru hobby, care deocamdata va fi folosit pentru mici montaje, ceva audio, ceva microcontrolere, chestii de complexitate medie. Am vazut ca pe la vanzari sunt pe la 5-700 de lei modele de generatie nu prea noua (nu stiu cum e cu decalibrarea, cu tubul, cu imbatranirea pieselor, daca e cu integrate si se duce ceva nu cred ca se mai gasesc prin magazine sa le inlocuiesc). Intrebarea la care caut raspuns: merita un osciloscop dublu spot SH mai mult decat unul simplu spot ceva mai modest dar nou? Ce am gasit interesant a fost chiar la Capodimonte (Metrafo) si ar fi modelul asta: http://www.roweel.com/products_n.asp?Id ... 10&Sid=151 (pe site-ul Metrafo nu au specificatii). Voi ce ati face? Sa mai strang pana ajung pe la 1000 de lei si sa iau tot nou dar dublu spot (tot pe la M am vazut ceva modele, daca stie cineva ceva de ATTEN sau MATRIX poate isi da cu parerea)? Ma gandeam sa iau modelul cu un singur spot pana voi simti nevoia de dublu spot (desi nu-mi vine in minte acum nici un motiv pentru care as avea nevoie de dublu spot, poate ma luminati voi) si atunci sa il dau poate bucur un membru al forumului cu un osciloscop practic nou, la pret bun, si sa trec la un osciloscop mai performant. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Eu iti propun sa iei unul dublu spot, ca altfel o sa simti nevoia f.rapid unui "upgrade" :)Ca in majoritatea cazurilor ai nevoie de un semnal de trigger, ma rog daca are trigger extern poti folosi si ala, dar e mai bine sa-l vezi si triggerul.In multe cazuri ai nevoie sa vezi 2 semnale simultan, sa nu mai vorbim de x-y mode, sau de eventuale operatii ca +/- ... Link spre comentariu
BLK Postat Noiembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 OK m-ai convins, desi inca nu prea stiu exact la ce te-ai referit, dar pare necesar dublu spot. Astept acum poate stie cineva ceva legat de firmele comercializate de Metrafo. Merita sa dau banii pe unul nou sau pot gasi si la SH unul care sa fie in stare buna si sa ma tina ani buni fara reparatie? Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Oricum cumpara de o firma care iti asigura si garantie, stiu ca matrix e facut de francezi si e destul de bun, despre restul nu stiu nimic. uitate si pe arc.ro Link spre comentariu
BLK Postat Noiembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Am gasit pe google METRIX, dar la Metrafo au MATRIX si ATTEN de care nu prea gasesc (de ATTEN am gasit si e sigur de prin China dupa cum arata situl de mai sus).Oare de la arc pot cumpara ca persoana fizica? Are cineva idee de preturi? O sa le dau eu un e-mail sa vedem ce zic. Link spre comentariu
BLK Postat Noiembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2007 Am intrebat si la ARC si la Metrafo si de 2 zile nici un raspuns.Intre timp am gasit ceva la SH, un GOULD fabricat in Anglia, de firma asta a auzit cineva? Link spre comentariu
BLK Postat Noiembrie 13, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2007 L-am luat pana la urma. E un Gould dublu spot, 2x30 MHz, cu 3 sonde si manual complet cu scheme cu tot. Am dat 250 de lei, zic eu un pret bun.Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Vizitator trioda Postat Ianuarie 14, 2008 Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 L-am luat pana la urma. E un Gould dublu spot, 2x30 MHz, cu 3 sonde si manual complet cu scheme cu tot. Am dat 250 de lei, zic eu un pret bun.Multumesc pentru ajutor.Dute la biserica si aprinde o luminare,baftosule sa nu zic altfel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum