Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defecțiune emisie-recepție la o mașinuța electrica cu telecomanda 27mhz

Asi78

Postări Recomandate

Depărtaţi maşina la distanţa maximă la care mai are efect telecomanda.Apoi încă o jumătate de metru, sau până pierde semnalul.Apoi rotiţi cu o şurubelniţă de lăţime potrivită miezul (câte puţin) într-o direcţie arbitrară, dar ţinând minte în ce direcţie aţi rotit, eventual făcând un mic semn pe miez şi bobină cu un marker subţire.Testaţi iar telecomanda.Dacă nu s-a mărit distanţa, încercaţi să rotiţi în mod egal şi în sensul opus miezul, dar notând cât aţi rotit (rotaţii complete, jumătăţi de rotaţii, grade pe cerc, etc).Repetaţi procedeul până optimizaţi raza de acţiune sau o faceţi mai mică decât era....după caz.Cel mai prost scenariu e acela în care se sparge miezul....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asi78

12

• validae

10

• Mircea

5

• florinmar

1

Top autori în acest subiect

Daca miezul este blocat ,si eu cred ca este trebuie intai incalzita ceara si data afara din ea cat mai multa ca sa mearga si la rece.Lasi bobina 10 minute sa se raceasca si incerci sa reglezi .Reglajul se face nu cu o surubelnita obisnuita ci cu una din sticlotextolit ,prelucrata la varf sa se potriveasca la gaura miezului.Grija mare....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări