Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defecțiune emisie-recepție la o mașinuța electrica cu telecomanda 27mhz

Asi78

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asi78

12

• validae

10

• Mircea

5

• florinmar

1

Top autori în acest subiect

Ea funcționează până la 1metru apoi nimic, trebuie sa mă țin după ea ca să meargă. 

Tot cred că e o problema la mașină, de aceea m-am decis să creez postarea gândindu-mă că poate o persoană pasionată sau cunoscătoare are o idee. 

Link spre comentariu

In poza cu placuta masinii, sub bobina (in colt) scrie cumva ANT? Nu se vede bine. 

Daca da, atunci lipiti 15-20cm de sarma izolata si reveniti cu rezultate. 

Link spre comentariu
Acum 27 minute, Mircea a spus:

Multumesc pentru poze.

Unde e antena masinutei? Macar un fir de 15-20cm tot trebuia sa fie in cutie.

Nu a avut de la bun început și așa a funcționat. Mai am mașinuțe care la fel nu au nici un fir. 

Acum 20 minute, validae a spus:

Puteţi indica unde venea lipită antena pe placa maşinuţei ?

Nu a avut antena sau vreun fir ceva. Nimic și a mers. Nu a umblat nimeni la ea doar eu. Știu f. sigur că nu a avut. 

Link spre comentariu

Ei, aveti sansa sa o faceti sa mearga sau sa scrieti mesaje pe forum. Acolo, dupa inductanta verde, paralela cu marginea placutei, trebuie o antena.

Fara a insinua nimic, dar poate firul exista si e incastrat in carcasa, s-a rupt in timp iar cand ati scos placuta nu v-ati dat seama. Etc..

Oricum, ceva a fost lipit acolo. Se vede ca au pus fludor numai unde au lipit ceva.

Link spre comentariu

Încercaţi diverse lungimi, spre 50 cm maxim.Eventual un fir subţire de oţel vertical, ca antenele auto.Ca să nu stricaţi aiurea fire, căutaţi o antenă telescopică de la un radio şi vedeţi care e lungimea optimă, apoi o înlocuiţi cu un fir de lungime egală...

Link spre comentariu
La 17.01.2022 la 20:59, QQme a spus:

In stanga jos este o bobina(se vede miezul),,va departati la limita si reglati,,si tot mariti distanta.

Din miezul acela se poate regla!? Cu o șurubelnița presupun. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări