Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defecțiune emisie-recepție la o mașinuța electrica cu telecomanda 27mhz

Asi78

Postări Recomandate

Bună ziua! Încerc de ceva vreme sa fac mașinuța copilului să meargă. Precizez că nu sunt în domeniu, dar am făcut cam tot ce ținea de un necunoscător în electronica,adica am schimbat bateria la telecomandă, am pus o altă antenă deoarece era ruptă, acumulatorii de la mașină sunt alții și sunt încărcați, dar tot nu vrea sa meargă la o distanță mai mare de 1 metru de telecomandă. Îmi dau seama ca problema ar fi de la mașină deoarece telecomanda dacă o folosesc pe o alta mașină cu aceeași frecvență de 27mhz o duce 5-6 metri. Aș fi recunoscător dacă m-ar pute ajuta o persoană cunoscătoare din zona Bucureștiului, contra cost desigur. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asi78

12

• validae

10

• Mircea

5

• florinmar

1

Top autori în acest subiect

Acum 2 ore, Mircea a spus:

Cand ati schimbat antena, sunteti sigur ca ati pus una potrivita? 

Da, am găsit o antenă de la o telecomandă din aceleași brand Dickie

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Sau sunteţi sigur că aţi conectat-o corect ? Lungimea antenei contează la milimetru, trebuie să fie acordată pe lungimea de undă.

Da sigur, am găsit o antenă identica de la o altă telecomandă din aceleași lot ca să zic așa. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Vedeţi să aibă firul de legătură cu placa în regulă, e posibil să fie întrerupt.Din ce spuneţi maşina se comportă ca şi cum n-ar avea deloc antenă..

Am verificat, nu e întrerupt. Cum spuneam, dacă acționez altă mașinuța cu această telecomandă funcționează - duce mașina cam 6metri.

Masina pare că ar avea o problemă. Nu mai prinde semnal după o distanță de 1 metru. 

Link spre comentariu

Intreb si eu .... ai vazut masina aia sa mearga vreodata ? Daca ai intrat in posesia ei sh e posibil sa nu aiba nimic nici emitatorul nici receptorul. Banda aia de 27MHz nu are un singur canal.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, ady2006 a spus:

Intreb si eu .... ai vazut masina aia sa mearga vreodata ? Daca ai intrat in posesia ei sh e posibil sa nu aiba nimic nici emitatorul nici receptorul. Banda aia de 27MHz nu are un singur canal.

Da, a mers o perioadă lungă de timp. Semnalul bătea undeva la 10-15 metri. A luat o pauză, nu s-a mai jucat cu ea cam 2 ani iar acum când i-a revenit interesul are problema asta. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

De pe telefon nu am buton de upload. Poate trebuie încărcate de pe PC. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări