Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

impuls pe arduino deschide releu

abbabbabb

Postări Recomandate

in primul rand doresc sa va spun ca nu stiu absolut nimic despre arduino. il am de 4 5zile.. si am reusit sa fac cu el ca si test.. chestia cu ledul care se aprinde si stinge  pt cateva secunde. unde am inlocuit ledul cu un releu..

ce doresc sa fac?

am 8 electrovalve care lucreaza la 12v 1a si doresc sa le actionez prin intermediul unui arduino nano legat la o alarma auto in felul urmator: cand armez alarma aceasta are un led alimentat la 5v ce se aprinde de doua ori repede pt 1-2secunde (asa imi arata ca receptionat comanda data prin telecomanda) vreau sa iau cei 5v ca si impuls de 5v si sa leg pe un pin la arduino. cand arduino primeste impulsul de 5v va trebuii sa deschida 1releu ca in poza de mai jos pt 20-30 secunde. releul va fi legat la 4electrovalve. cand dezarmez se aprinde acelasi led dar doar o singura data pt 1-2secunde. impulsul de 5v sa fie pe acelasi pin de la arduino si sa deschida alte 2 relee pt 10secunde. un releu la 2electrovalve, un alt releu la alte doua electrovalve.

in total am 3relee. 1releu sa deschida la primele doua impulsuei si doua relee sa deschida la al doilea impuls. deci armez, arduino primeste primul impuls de 5v pe un pin si deschide 1releu pt 20-30secunde si dupa aceea numai face nimic.sta in stand by pana cand primeste un alt impuls la dezarmare si deschide alte 2relee pt 10secunde fiecare,dupa care sta iar in stand by pana cand primeste alt impuls la armare si tot asa. timpul in secunde va trebuii vazut dupa mai mai multe teste care va fi cel potrivit. sper sa intelegeti cam ceea ce vreau

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• abbabbabb

3

• vijelie02

2

• nico_2010

1

• waverider

1

Multe sisteme de alarma au sau pot fi programate sa dea un semnal pe un contact de pe placa centrală atunci când sunt armate. Vezi manualul tehnicianului.

Cred ca o sa ai mai mult succes cu cod Arduino pe grupurile de Arduino de pe Facebook.

Link spre comentariu

Ar trebui sa postezi o schema si sa dai date exacte despre durata impulsurilor pe care le primeste ledul.Durata se poate masura cu un osciloscop, daca nu ai osciloscop se poate masura cu arduino nano.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări