Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boombox 2.1

D0ryN

Postări Recomandate

Buna ziua,

Se da una bucata amplificator 2.1 ZK-MT21 (2x50w + 1x100w) de origine chinezeasca si o sursa de alimentare Mean Well 12V 12.5A.
Cu acesta as vrea sa construiesc un "Boombox", dar nu portabil, din MDF 18mm sau panou lemn molid 18mm.

Difuzorul de joase, joase-medii de 16 sau 20cm. (am o varianta de a folosi difuzorul dintr-o boxa Wharfedale Diamond 8.2) care cel putin in teorie are un difuzor mai bun decat cele din gama SAL SBX sau echivalent in aceeasi gama de pret sau sunt deschis in achizitionarea altui difuzor de ~150 lei.

Ca si difuzoare  pentru medii-inalte am posibilitatea sa folosesc doua difuzoare de 10cm dintr-un central SONY SS-CN190 de 4ohm , maximum input power: 40 W,  85 dB, 85 Hz – 20,000 H. Sau de asemenea sunt deschis in achizionarea altor difuzoare de ~150 lei perechea. Si nu stiu daca e cazul sa folosesc si tweetere doar pentru inalte.

Conform site-ului subbox.pro ar fi ok o cutie de 35L acordata la 35hz, cu un port de 50mm si o lungime de 88.5cm, desi site-ul mi se pare destul pe permisiv din multe puncte de vedere. Pentru constructia cutiei va trebui sa tin cont de "izolarea" difuzoarelor de medii-inalte fata de restul incintei prin niste cutii de 1-2L in spatele acestora, nu?

Dupa ceva ore de research si incercari de a ajunge la o varianta finala de care sa ma apuc, apelez la bunavointa voastra pentru ceva indrumari pentru a evita unele greseli in constructia incintei respectiv a intregului proiect.

Nu am mari pretentii Hi-Fi, doar as vrea sa iasa ceva cu o fidelitate si putere mai mare decat Akai SS022A-X6, care are un difuzor pe doua cai de 16.5cm. (difuzor pe care de asemenea il am disponibil daca poate fi integrat in acest sistem).

Va multumesc!

Editat de D0ryN
corectie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

2

• Mircea

1

• AlpHs00

1

• D0ryN

1

Top autori în acest subiect

Poate te ajuta sa te inspiri putin

A mers foarte bine vreo pana acum 1 an si am hotarat sa schimb bateria ( se si defectase) cu una pe li-ion si un amplificator cu eficienta mai mare( full range clasa D 4 x 125W rms la 4 ohm)

Ina nu e gata, nu am mai avut timp de el

Editat de Dj_Dog
Link spre comentariu

Acel amplificator 2.1, probabil cu 3116, nu are sa ofere cine stie ce putere la 12Vdc. Nici macar pe 4R, probabil 10-12W inainte sa inceapa sa distorsioneze audibil.

E de preferat un tweeter si un woofer, nu merita complicatia cu 3 cai.

Akai-ul ala probabil va "suna" mai bine fata de noul proiect. Motivele sunt multiple, incepand cu procesarea sunetului si terminand cu gradul de pricepere al constructorului.

Link spre comentariu

Pe viitor vreau sa-mi construiesc si eu asa ceva, eu cred ca voi folosi un radio-cd auto si niste basi coral japoneze vintage cu  aprox 102Db/w. Pe partea de inalte cred ca voi apela la  niste goarne.

Nu voi folosi surse in comutatie pt. alimentare cel putin nu pt. radio-cd, imi bruiaza radioul, testat pe o navigatie mercedes.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, AlpHs00 a spus:

Pe viitor vreau sa-mi construiesc si eu asa ceva, eu cred ca voi folosi un radio-cd auto si niste basi coral japoneze vintage cu  aprox 102Db/w. Pe partea de inalte cred ca voi apela la  niste goarne.

Nu voi folosi surse in comutatie pt. alimentare cel putin nu pt. radio-cd, imi bruiaza radioul, testat pe o navigatie mercedes.

https://imgur.com/6NJK5RF
https://imgur.com/ERoRC6G
https://imgur.com/OkCnsnV
https://imgur.com/A3X7jSg

am facut si eu ceva de genu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări