Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P.F.C. de 2kw

sk24bpo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

17

• Marian

13

• vijelie02

13

• DjLeco2021

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Marian spune:

"Da, dar si tu ca un consumator casnic esti obligat ca la 2kw sa ai un factor de putere bun, si fara pfc activ nu se poate."

Perfect de acord, dar multi utilizatori de  en-electrica nu au tangente cu domeniul iar majoritatea aparatelor el-casnice sunt facute la mare economie, fara dispozitive compensare cos Fi, deformare forma de unda, etc.

"Adica nu poti imputa doar distribuitorului sa-si respecte clientii iar pe tine sa te doara la basca de efectele tale asupra retele."

Cum spunea un coleg, in postarile anterioare, eu am incheiat un contract pe care (eu incerc sa-l respect) iar pe ei ii doare "la basca".

Cazul meu-cand m-am mutat aici, erau 10 case alimentate de o linie aeriana. In prezent, pe aceasta sunt vreo 50 case. Ziua, cand consumul este mare, am 210-220V, iar noaptea am avut si 260V. Am reclamat (si nunumai eu) de nenumarate ori. Rezultatul, veneau a 2 a zi, dupa ora 10, masurau tensiunea si ziceau ca totul este OK (eu eram nebunul). Cand m-am suparat si le-am cerut sa vina dupa ora 23, mi-au sugerat sa cer un inregistrator.

La "Buleftrica", totul se poate rezolva prin net, mai putin inregistratorul, pt. care trebuie sa depui o cerere scrisa la centru (dupa ce stai o zi la coada), dupa care astepti sa se aprobe, etc.

Ce respect sa am eu pt. un asemenea furnizor ?

De ce sunt eu obligat sa platesc cel mai scump kWh din Europa si in plus sa fac si cheltuieli suplimentare (in aparataj, consumuri de exploatare, etc.).

Ne meritam soarta. Am avut institute de cercetare, care certificau intrarea in tara, numai a aparatelor, ingrasamintelor, etc. conforme cu normele internationale. Le-am desfiintat, iar acum intra in tara toate rebuturile (unele cancerigene).

Noi sa fim sanatosi si indiferenti, ca de "bunastarea noastra" se ocupa altii.

Sa vezi atunci "veselie".

Editat de vera
Link spre comentariu

La pfc partea de stabilizare ma interesa mai mult cu ceva timp in urma cand nu puteam suda cu bazici, introducerea prin redresare a unor perturbatii in retea nu cred ca afecteaza asa mult   iar  pfc-ul consuma ceva in plus si de unde nu este mai vrea si el o portie.

Link spre comentariu

Am inteles cum sta treaba, e interesant dar deocamdata nu-mi fac, n-am nici spatiu disponibil in cele doua invertoare de sudat  ca nu mi-a trecut ideia asta cand le-am inceput, si n-am nici experienta, tre sa ma documentez de la zero cu asa ceva si nu mai am chef de ars tranzistori.

Link spre comentariu
10 hours ago, sk24bpo said:

Iesirile principape pot fi de +/-45v ?

Curentul necesar ar creste prea mult pentru arhitectura sursei mele, deci imi pare rau dar nu te pot ajuta.

9 hours ago, c_anicai said:

introducerea prin redresare a unor perturbatii in retea nu cred ca afecteaza asa mult

Dar ai vazut vreodata o oscilograma cu varful retelei turtit? Ca e plin forumul de ele, si tocmai lipsa pfc-ului e cauza acelui fenomen. 

Link spre comentariu

N-am osciloscop, nu ma ocup cu electronica doar mi-am facut anul trecut 2 invertoare de sudat simple si desi mi-am zis ca mai fac unul cred ca o sa raman cu alea care le am deja, e suficient.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

Curentul necesar ar creste prea mult pentru arhitectura sursei mele, deci imi pare rau dar nu te pot ajuta.

Ok. Am banuit acest lucru dupa ce am vazut tensiunile de lucru uzuale pe care le-ai dat in anunt. Eu lucrez cu 40v dar pot sa urc pana la 45v, de aceea am zis 45v, am sperat ca poate e fezabil. In fine, daca as incerca sa pun un PFC in fata sursei mele, ar putea fi o problema ca scoate 390v ? Se poate satura miezul transformatorului ? 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, sk24bpo a spus:

Iarna trecuta a stat numai intre 160v-170v fara consumatori cuplati la retea. Iarna asta e mai bine, a stat intre 190v-200v [...]

Pai iarna trecuta energia electrica era ieftina, in iarna asta este mult mai scumpa si de aceea se face deja economie, romanul azi se gandeste de cinci ori daca si cat timp sa mai bage radiatorul sau aeroterma in priza. Iar daca mai fac astia inca o crestere de pret, s-ar putea ca problema ta sa se rezolve de la sine si tensiunea sa ajunga foarte aproape de normal  ;-)

Link spre comentariu
Acum 58 minute, DjLeco2021 a spus:

Nu, nu se satureaza nimic, pune-l linistit, doar ca vei avea tensiune mai mare la iesirea SMPS.

Poate pui si 1-2 poze cu sursa despre care discuti!

Asta este sursa https://www.audiophonics.fr/en/smps-power-supply/connex-smps2000rxe-switched-mode-power-supply-module-2000w-40v-p-11967.html

Acum 4 minute, Traian B a spus:

Pai iarna trecuta energia electrica era ieftina, in iarna asta este mult mai scumpa si de aceea se face deja economie, romanul azi se gandeste de cinci ori daca si cat timp sa mai bage radiatorul sau aeroterma in priza. Iar daca mai fac astia inca o crestere de pret, s-ar putea ca problema ta sa se rezolve de la sine si tensiunea sa ajunga foarte aproape de normal  ;-)

La asta nu m-am gandit :)))) Astazi de la 8 pana acum au fost numai 205 volti, boierie tata  :))))))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări