Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparaţie interfon Electra Pass

validae

Postări Recomandate

Vă salut, un coleg de serviciu are interfonul de la bloc defect.A contactat firma ce se ocupa cu întreţinerea lui şi aceia au spus că ei nu mai execută reparaţii la cel model, pot doar să schimbe interfonul cu un model mai nou.Problema e că blocul e unul mic (12 apartamente), iar majoritatea locatarilor sunt pensionari cu posibilităţi materiale reduse, iar suma cerută de firmă pentru modelul nou e greu de strâns.

Ar prefera depanarea celui vechi.Sau înlocuirea cu unul de acelaşi tip, la un preţ rezonabil.

Poate cunoaşte cineva dintre colegi modelul şi poate sau ştie pe cineva care îl poate depana.Acum interfonul afişează doar artefacte (pătrăţele fără noimă) deşi alimentarea e în regulă.Postez ceva poze făcute de el.

Dl8A2Ai.jpg

L7vPAJI.jpg

pcTQTuF.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Stefan

1

• sesebe

1

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De asta mă temeam şi eu.Softul e protejat, singura soluţie ar fi înlocuirea controllerului cu unul gata programat.Dar şi aşa trebuie introduse numele locatarilor.Colegul a făcut rost de un alt interfon care ar fi compatibil dar care provine din altă locaţie, dar are deja alte nume scrise în listă.Nu l-a montat încă să vadă dacă funcţionează.

Link spre comentariu

@validae ai posibiitatea sa citesti microcontrollerul de pe placa? In primul rand trebuie sa iti dai seama daca acesta e defect sau nu. Au fost versiuni vechi in care MCU-ul nu era protejat la citire si chiar am salvat un HEx dar de la un post de interior (parca 12F629). 

Nu stiu daca electra mai repara asa ceva sau sunt dispusi sa iti ofere HEX-ul. Personal am primit mult ajutor din partea lor dar ii contactasem in calitate de instalator, realitatea e ca trebuia sa repar o mare tampenie facuta de niste colegi.

l.e: acum am vazut mesajul nou. Lista de locatari este stocata in memoria EEPROM si se poate edita la nevoie in lipsa interfetei.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

AUTOMAT PENTRU ILUMINAT TEMPORIZAT CIM.110.API

Buna ziua.Am acest dispozitiv  Atomat pentru iluminat temporizat Electra- CIM.110.API

va rog daca ma puteti ajuta cu o schema .
Am gasit rezistenta R2 lipsa ,sa incins si a cazut de pe placa 
Va rog daca ma puteti ajuta la identificarea valori pentru aceasta rezistenta.
Va multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări