Daniel0013 Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 (editat) Am un amplificator de 8-16 ohm, si nu stiu care e treaba cu impedanța boxelor, e prima data cand am un amplificator, Modelul amplificatorului Este KENWOOD Model: KR - V990 D, cum am înțeles pe internet este ca impedanta amp trebuie sa coincida cu imp difuzoarelor, adica amp de 8 ohm cu o boxa de 8 ohm si boxa trebuie sa aibe o putere mare ca sa nu se arda boxa la volum mai mare. Editat Ianuarie 10, 2022 de Daniel0013 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2022 Partajează Postat Ianuarie 11, 2022 Deci poţi folosi boxe cu impedanţa minimă de 8 Ohmi, ori de 16 Ohmi.Preferabil puterea lor să fie mai mare decât cea a amplificatorului şi chiar în aceste condiţii ar fi bine să nu mergi cu volumul amplificatorului la maximum. Folosirea impedanței mi im acceptate de 8Ohmi va permite obtinerea puterii maxime a amplificatorului.Cu boxe de 16 Ohmi veți obține o putere mai mică dar și calitate mai bună a sunetului, respectiv distorsiuni mai mici. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 11, 2022 Partajează Postat Ianuarie 11, 2022 Va salut, Acum 18 ore, Daniel0013 a spus: Am un amplificator de 8-16 ohm Cred ca e bine de consultat si manualul de utilizare. Iata ce scrie la pagina despre impedanta boxelor: De asemenea e bine de retinut ca: Daca boxele au impedanta joasa (spre 4 Ohm), se aude mai tare, mai distorsionat si cu risc crescut de defectare a finalului. Daca boxele au impedanta mai mare (spre 16 Ohmi), puterea, distorsiunile si riscul de defecatre scad Acum 18 ore, Daniel0013 a spus: am înțeles pe internet este ca impedanta amp trebuie sa coincida cu imp difuzoarelo Dupa cum se observa in manual, "coincidenta" nu este o cerinta obligatorie. Exista o gama de impedante tolerate de amplificator, cu implicatiile descrise mai sus. Auditii placute! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum