Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impedanţa boxelor

Daniel0013

Postări Recomandate

Am un amplificator de 8-16 ohm, si nu stiu care e treaba cu impedanța boxelor, e prima data cand am un amplificator,
Modelul amplificatorului Este KENWOOD Model: KR - V990 D, cum am înțeles pe internet este ca impedanta amp trebuie sa coincida cu imp difuzoarelor, adica amp de 8 ohm cu o boxa de 8 ohm si boxa trebuie sa aibe o putere mare ca sa nu se arda boxa la volum mai mare.

Editat de Daniel0013
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• validae

1

• grosu99

1

• Daniel0013

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci poţi folosi boxe cu impedanţa minimă de 8 Ohmi, ori de 16 Ohmi.Preferabil puterea lor să fie mai mare decât cea a amplificatorului şi chiar în aceste condiţii ar fi bine să nu mergi cu volumul amplificatorului la maximum.

Folosirea impedanței mi im acceptate de 8Ohmi va permite obtinerea puterii maxime a amplificatorului.Cu boxe de 16 Ohmi veți obține o putere mai mică dar și calitate mai bună a sunetului, respectiv distorsiuni mai mici.

Link spre comentariu

Va salut,

Acum 18 ore, Daniel0013 a spus:

Am un amplificator de 8-16 ohm

Cred ca e bine de consultat si manualul de utilizare. Iata ce scrie la pagina despre impedanta boxelor:

KRV990D_impedance.thumb.jpg.78654cb376a4db3288e57b8a140e8e4e.jpg

De asemenea e bine de retinut ca:

• Daca boxele au impedanta joasa (spre 4 Ohm), se aude mai tare, mai distorsionat si cu risc crescut de defectare a finalului.
  • Daca boxele au impedanta mai mare (spre 16 Ohmi), puterea, distorsiunile si riscul de defecatre scad

Acum 18 ore, Daniel0013 a spus:

am înțeles pe internet este ca impedanta amp trebuie sa coincida cu imp difuzoarelo

Dupa cum se observa in manual, "coincidenta" nu este o cerinta obligatorie. Exista o gama de impedante tolerate de amplificator, cu implicatiile descrise mai sus.

Auditii placute!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări