Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung de banc

GoodKat

Postări Recomandate

Din pacate nu cred ca se potriveste si pina la urma il voi pune pe asta, problema e ca e mai mult de munca daca e mic.

Daca era mare nu era nevoie sa mai pun inca un adaos la sanie.

Magaria apare de la faptul ca in documentul acela apare ca acesta ar fi OK, am cautat si documentatia originala Multifix si tot asta era dar dupa ce l-am luat Bernardo da ca cel de marime E este de pus pe 150 deoarece merge fara acel adaos.

Mno, asta este, raminem la el mai ales ca deosebirea nu-i asa mare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GoodKat

34

• draku

17

• Ion_Bumbu

11

• area51

11

Top autori în acest subiect

Mie mi se pare destul de mic si cel Ab pe care il am, dar Aa.....

Sania portcutit are 70 mm latime.

Daca pui un model prea mare, iti limiteaza din marimea cutitelor.

La strungul meu, inaltimea intre sania portcutit si centrul universalului este de 19mm.

Dupa desenele de pe paulimot, cota "h" (grosimea bazei) a portsculei Ab este de 7,2mm.

Rezulta ca, lasand portscula lipita de sanie, pot pune un cutit de maxim 11,8mm

Sa zicem 12mm

Asa ca, de studiat...

Link spre comentariu

Diferenta intre A si E este de 0,5mm, Bernardo E dau de pus pe Standard 150.

Mai am de lucru cu aranjatul atelierului si sper ca in primavara asta il pun pe pozitie suportul ala.

Link spre comentariu

Momentan nu vreau sa pun boii inaintea carutei, si asa am de luat alte chestii pentru strung. In principiu un cutit de debitat si unul de majorat. Cel mai probabil o sa le fac din otel HSS. Daca gasesc si bara pe 12x12mm se centreaza bine cu un bailagar din inox de 3mm pe care l-am facut acum doua seri.

In alta ordine de idei, voi de unde va luati material de strunjit pe persoana fizica? As avea nevoie de ceva calupuri de aluminiu si nu stiu de unde si cat si cum. Pe OLX este slaba oferta, sau se vand doar cantitati mari.

Link spre comentariu

Sunt firme specializate care distribuie materiale diverse si vand la dimensiunea necesara.

Probabil cu preturi destul de mari.

Te-ai mai putea interesa pe la ateliere mai mari de prelucrari, unde raman resturi pe care ei nu le mai pot folosi, dar care merg pe un strung mai mic.

Pentru otel poti incerca la Baurom, in Chitila. Neferoase nu au.

Altfel...

Eu mi-am turnat singur aluminiul in cutii de conserve de diverse marimi

Fiind turnat din resturi diverse, nu are cine stie ce calitate, dar mie imi este suficient pentru ce am nevoie.

Link spre comentariu
28 minutes ago, draku said:

Sunt firme specializate care distribuie materiale diverse si vand la dimensiunea necesara.

Probabil cu preturi destul de mari.

Te-ai mai putea interesa pe la ateliere mai mari de prelucrari, unde raman resturi pe care ei nu le mai pot folosi, dar care merg pe un strung mai mic.

Pentru otel poti incerca la Baurom, in Chitila. Neferoase nu au.

Altfel...

Eu mi-am turnat singur aluminiul in cutii de conserve de diverse marimi

Fiind turnat din resturi diverse, nu are cine stie ce calitate, dar mie imi este suficient pentru ce am nevoie.

Gracias! M-am gandit si eu sa imi torn aluminiu, mai ales ca am ceva kilograme bune de recipiente din aluminiu pur, un fel de cutii de bere dar mai groase in carne, insa nu mi-am facut inca cele necesare pentru topire.

Mi-am facut un "creuzet" din teava patrata de otel de 8x8 cm, iar pentru topit cred ca o sa fac un fel de forja dintr-o galeata de tabla, brichete de mangal si o suflanta ca sa cresc temperatura.

Care a fost metoda prin care ai topit alu? Dureaza mult?

Editat de GoodKat
Link spre comentariu

Am o forja mica din caramizi refractare, cu un arzator la butelie.

Am facut o "tava" dintr-o teava 80x80x3mm si am topit in ea.

Topirea nu dureaza prea mult, dar nu as putea sa spun cat..

Merge si mai repede daca ai o "baie" de metal topit pe fundul creuzetului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări