area51 Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Alte posibilitati: https://marola.ro/13-metalurgice/474-teava-patrata-40x40x2-6m.html https://www.leroymerlin.ro/produse/fier-constructii/465/teava-patrata-otel-40-x-40-x-2-mm-l-6000-mm/22983 Depinde in ce zona locuiesti. Daca se pune problema sa traversezi Bucurestiul, diferenta de pret fata de Dedeman se duce pe transport la pachet cu nervii din trafic si timpul consumat. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Salutare @area51 , @draku am sunat la Marola, cea mai mica cantitate de tabla pe care o debiteaza este de 1.5 mp, deci cam iese din discutie, cel putin pe moment, intrucat nu am ce sa fac cu restul cantitatii. O sa vad daca nu cumva mai am o bucata de blat de bucatarie pe care sa il pun peste banc, blatul (in teorie) fiind relativ drept. Locuiesc undeva in Sectorul 5, deci oricum as avea de traversat Bucurestiul. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Cat de groasa ai vrea sa fie tabla? O alta optiune ar fi TEGO de 18mm Dar si asta e scump pentru ca se vinde doar la foaie Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Am mai vazut prin targul Vitan placi de textolit de diverse grosimi, dar in general nu aveau latimea mai mare de 40cm. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 1 hour ago, draku said: Cat de groasa ai vrea sa fie tabla? O alta optiune ar fi TEGO de 18mm Dar si asta e scump pentru ca se vinde doar la foaie Eu ma gandeam la un 6-8 mm dar cred ca supragandesc lucrurile, in stilul caracteristic mie. Pe youtube si pe forumurile din afara vad ca unii folosesc bancuri din lemn pentru strunguri mici. Probabil un blat de bucatarie este mai mult decat suficient. 30 minutes ago, ndc74 said: Am mai vazut prin targul Vitan placi de textolit de diverse grosimi, dar in general nu aveau latimea mai mare de 40cm. Multumesc de sugestie...gasesc eu o varianta potrivita cumva. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Practic strungul va sta pe grinda centrala, pentru ca batiul nu cred ca are mai mult de 10-12 cm latime Iar blatul disponibil pe langa tava de span va fi folosit pentru sustine lucruri usoare, scule, chei, etc Deci nu va avea de suportat greutati mari Asa ca poti pune ceva de lemn, nu foarte gros Eu unul nu as pune placi aglomerate (pal, osb, mdf, pfl, etc) ci tego/placaj/panel, chestii stratificate Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 20 minutes ago, draku said: Practic strungul va sta pe grinda centrala, pentru ca batiul nu cred ca are mai mult de 10-12 cm latime Iar blatul disponibil pe langa tava de span va fi folosit pentru sustine lucruri usoare, scule, chei, etc Deci nu va avea de suportat greutati mari Asa ca poti pune ceva de lemn, nu foarte gros Eu unul nu as pune placi aglomerate (pal, osb, mdf, pfl, etc) ci tego/placaj/panel, chestii stratificate Multumesc, are logica, cele din materiale aglomerate sunt mai 'spongioase'. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 26, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 (editat) In proportie de 90% am terminat de sudat bancul de lucru, contravantuiri, suporti pentru rafturi. Mai trebuie sa fac rost de o placa de otel de 12mm grosime, pe care o voi aseza peste banc astfel incat sa ma asigur ca exista totusi o planeitate cat de cat. Intre placa de otel si banc voi folosi un silicon industrial pentru a le lipi intre ele, strat care va avea si rolul de preluare a vibratiilor. Stratul va fi unul destul de mic, probabil sub 1 mm grosime. Editat Ianuarie 26, 2022 de GoodKat Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Gata si bancul, mai trebuie o placa de otel de 12 mm, pe care o voi monta peste piesa centrala. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Arata bine Nu te crampona de placa aia, strungul nu este chiar asa de greu. Daca ai reusit sa faci masa bancului plana, lemnul merge foarte bine acolo, cum am mai scris. Cand montezi strungul sa verifici sa se aseze bine, pe toata suprafata de prindere a lui. Daca totusi exista zone in care nu atinge, pui bailagare sub batiu. Nu te apuca sa strangi suruburile de prindere in speranta ca "se aseaza", ca iti deformeaza batiul. Poate ar fi fost bine sa ii pui picioare reglabile, ca sigur podeaua nu este perfect dreapta. Plus ca te-ar ajuta sa reglezi usor pozitia strungului la orizontala... Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Acum 1 oră, draku a spus: ....sigur podeaua nu este perfect dreapta. Plus ca te-ar ajuta sa reglezi usor pozitia strungului la orizontala... Este putin probabil ca asezand bancul la locul lui, cele doua "talpi" ale bancului sa calce perfect pe pardoseala. Picioarele reglabile ar permite asezarea bancului in pozitie perfect orizontala, fara sa induca torsionarea lui. In plus se evita formarea in timp a ruginii sub cele doua talpi. Ceva de genul asta: https://romtelteks.ro/product/set-picioare-fixe-rack-4xbuc/?utm_source=googlemc&utm_medium=cpc&utm_campaign=romtelteks&utm_idproduct=249&utm_mainarticulproduct=LN-ZMN-PNY-1040-XX&gclid=Cj0KCQiAi9mPBhCJARIsAHchl1wLkPA1JukYej_FQVFQu7nSW-Nh8VDTV2gTb0-XrDlLcxa8NyeQJ08aArNlEALw_wcB Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Ca parere personala, eu nu as fi facut toata constructia pe profilul orizobtal. As fi lasat bancul sa se sprijine pe sol in capul tevilor. In timp profilul patrat pe care e construit acuma se va deforma (turti) in zona de sprijin a picioarelor. As taia acea talpa si as sudao la 10 cm mai sus intre picioare. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 30, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 8 hours ago, area51 said: Este putin probabil ca asezand bancul la locul lui, cele doua "talpi" ale bancului sa calce perfect pe pardoseala. Picioarele reglabile ar permite asezarea bancului in pozitie perfect orizontala, fara sa induca torsionarea lui. In plus se evita formarea in timp a ruginii sub cele doua talpi. Ceva de genul asta: https://romtelteks.ro/product/set-picioare-fixe-rack-4xbuc/?utm_source=googlemc&utm_medium=cpc&utm_campaign=romtelteks&utm_idproduct=249&utm_mainarticulproduct=LN-ZMN-PNY-1040-XX&gclid=Cj0KCQiAi9mPBhCJARIsAHchl1wLkPA1JukYej_FQVFQu7nSW-Nh8VDTV2gTb0-XrDlLcxa8NyeQJ08aArNlEALw_wcB Este o idee foarte buna, pot sa le adaug si acum. Voi da comanda. Multumesc! 10 hours ago, draku said: Arata bine Nu te crampona de placa aia, strungul nu este chiar asa de greu. Daca ai reusit sa faci masa bancului plana, lemnul merge foarte bine acolo, cum am mai scris. Cand montezi strungul sa verifici sa se aseze bine, pe toata suprafata de prindere a lui. Daca totusi exista zone in care nu atinge, pui bailagare sub batiu. Nu te apuca sa strangi suruburile de prindere in speranta ca "se aseaza", ca iti deformeaza batiul. Poate ar fi fost bine sa ii pui picioare reglabile, ca sigur podeaua nu este perfect dreapta. Plus ca te-ar ajuta sa reglezi usor pozitia strungului la orizontala... Salutare domnule! Am luat placa de otel deja, gaurita si taiata cu laserul. Ma ocup de picioarele reglabile si apoi montez placa si implicit, strungul. 8 hours ago, daniels said: Ca parere personala, eu nu as fi facut toata constructia pe profilul orizobtal. As fi lasat bancul sa se sprijine pe sol in capul tevilor. In timp profilul patrat pe care e construit acuma se va deforma (turti) in zona de sprijin a picioarelor. As taia acea talpa si as sudao la 10 cm mai sus intre picioare. Ramane sa ma gandesc daca voi muta acele talpi mai sus, sau voi suda cate o bucata de platbanda de 5 mm grosime pe capatul talpilor ca ranforsare, iar in platbanda + o piulita sudata sa prind picioarele reglabile. Am sudat acele talpi pentru a inalta bancul cu inca 5 cm, intrucat fierul mi-a ajuns la limita. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Acum 23 minute, GoodKat a spus: Este o idee foarte buna, pot sa le adaug si acum. Voi da comanda. Multumesc! Nu trebuie sa dai comanda, o poti taia pe cea care exista. Da o cautare dupa banc de lucru metalic sau poti merge la un atelier sa vezi Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 30, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 3 minutes ago, daniels said: Nu trebuie sa dai comanda, o poti taia pe cea care exista. Da o cautare dupa banc de lucru metalic sau poti merge la un atelier sa vezi Ziceam sa dau comanda de acele picioare, practic cred ca le pot face si eu foarte usor. Stiu cum este sistemul de prindere cu surub si contra-piulita, deci nimic prea complicat. ...la asta va refereati, nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum