GoodKat Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Salutare tuturor, Caut sa cumpar un strung de banc pentru un incepator in ale strungariei, cu urmatoarele specificatii / cerinte. - sa nu fie chinezesc - sa aiba avans automat astfel incat sa pot face filete - de preferat alimentare la 220v - sa fie in stare buna, fara crapaturi in sasiu sau uzuri peste limita admisa. - sa nu necesite investitii imediate - adica sa poata fi montat si folosit - de preferat dar nu exclusiv - ceva din gama TOS MN80 / SP80 - sa nu coste o mana si un picior De altfel, sunt deschis si la sugestii in privinta modelului, avand posibilitatea sa caut si sa achizitionez si din afara tarii. Nu ma intereseaza strungurile mai mari decat cele mentionate mai sus, intrucat nu am spatiul necesar amplasarii, iar majoritatea pieselor pe care eu vreau sa le fac sunt de dimensiuni mici, acesta fiind folosit in regim de hobby. Locatie: Bucuresti +/- 200 km dar aici putem discuta. Contact: mesaj privat sau pe acest topic. Va multumesc! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 De ce excluzi din start strungurile chinezesti? Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 2 hours ago, yo9hrb said: De ce excluzi din start strungurile chinezesti? Salutare @yo9hrb, la multi ani si multa sanatate pentru noul an! In ultimele luni tot am frunzarit netul si am cerut pareri de la diversi oameni. Majoritatea mi-au recomandat sa nu iau chinezesc pentru ca din ce ziceau ei 'nu sunt doua la fel' in ceea ce priveste tolerantele (real vorbind, nici nu ar avea cum, de asta se numesc tolerante, nu?) si ca au pinioane din plastic etc. Colegul @draku mi-a dat un mesaj privat in care mi-a explicat anumite lucruri si a punctat niste chestii la care nu m-am gandit cand am postat anuntul. Puncte in plus pentru chinezesti: 1. majoritatea celor chinezesti au turatia reglabila electronic, ceea ce este un mare avantaj decat sa te apuci sa schimbi curele sau pinioane. 2. Accesorii - intr-adevar, uitandu-ma pe net, am vazut ca gasesti accesorii si piese de schimb garla pentru cele chinezesti, inclusiv pinioane metalice pentru a le inlocui pe cele din plastic. 3. Dimensiune mai mica intrucat neavand motorul separat intr-un banc, cu demultiplicator samd, iar daca ma gandesc bine, am un atelier de aproximativ 14 mp in care mai surubaresc una alta, si spatiul reprezinta intr-adevar un punct foarte bun in lista. Puncte in plus pentru cele 'consacrate'. 1. de obicei, au fost facute cu simt de raspundere, constructii relativ solide 2. angrenajele tapene, fara pinioane din plastic 3. manetele si 'rotitele' cu ajutorul carora modifici cursa caruciorului si a saniei erau metalice Practic eficienta de cost in productie a fost mai mica la cele mai vechi, fapt vizibil in calitate. --------------- Buun, sa zicem ca eliminam treaba cu cele chinezesti si sunt deschis si la variante made in China. Nevoile mele sunt urmatoarele: - Sa pot prelucra bucsi si alte cele din categoria asta cu un diametru maxim de 80 mm din materiale moi, precum textolit, teflon, aluminiu, alama - Sa pot face un surub la nevoie dintr-un material mai dur precum otel sau inox. - Sa pot face o bucsa din cand in cand si din fier Nevoile, cel putin momentan, nu sunt unele complexe, acestea fiind lucrurile cele mai des intalnite de mine care m-au pus pe drumuri in cautarea unui strungar. Pana cum pot spune ca am dat la strungari bani de imi cumparam un strung chinezesc nou. Imi puteti recomanda ceva, fie el si chinezesc dar de o calitate mai buna sau un model testat de oamenii de pe forum? Anumiti oameni mi-au spus de strunguri Bernardo sau Gude ca ar fi bune, dar nu am avut ocazia sa vad unu live. Bugetul ar fi unul de maxim 6000 lei. Va multumesc! Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 (editat) Exemplu de strung chinezesc cu pinioane metalice: https://eur.vevor.com/product/010631544716/mini-metal-lathe-mini-lathe-machine-8x14-metal-working-lathe-small-metal-lathe Free shipping, dar nu are alte accesorii incluse Pentru aceleasi strunguri chinezesti, dar la un nivel de calitate mai bun si alte preturi, recomand magazinul asta: https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen/vario-antrieb?p=1&o=3 Am cumparat diverse de acolo si sunt ok. La preturile acelea transportul este free Altfel, poti gasi diverse oferte bune, problema este transportul https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/drehbank-drehmaschine-paulimot-pm-2500/1983647530-84-258 sau https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/drehmaschine/1983105074-84-8536 Editat Ianuarie 8, 2022 de draku Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Un strung Bernardo are userul @Ion_Bumbu Este alta clasa fata de chinezesti, Alta putere si, evident, alti bani. Eu am un chinez, gasesti epopeea pe forum. 550W. Faci cam tot ce vrei, in afara de debitare. Ma rog, o faci si pe aia, dar mai incet. Cat despre rotile de schimb din plastic... eu n-am reusit sa rup niciuna. Se gasesc si din otel/ aluminiu, nu-s scumpe. Doar ca vin din China si astepti dupa ele. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 3 hours ago, yo9hrb said: Un strung Bernardo are userul @Ion_Bumbu Este alta clasa fata de chinezesti, Alta putere si, evident, alti bani. Eu am un chinez, gasesti epopeea pe forum. 550W. Faci cam tot ce vrei, in afara de debitare. Ma rog, o faci si pe aia, dar mai incet. Cat despre rotile de schimb din plastic... eu n-am reusit sa rup niciuna. Se gasesc si din otel/ aluminiu, nu-s scumpe. Doar ca vin din China si astepti dupa ele. Salutare! Multumesc, voi cerceta mai atent piata sa vad ce ofera. Ma apuc de rasfoit topicul creat de tine! Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 La 08.01.2022 la 21:55, yo9hrb a spus: Cat despre rotile de schimb din plastic... eu n-am reusit sa rup niciuna. Se gasesc si din otel/ aluminiu, nu-s scumpe. Doar ca vin din China si astepti dupa ele. Pana sa cumpar (2014) freza F-207V de la PauliMot m-am gandit cu frica la cele doua roti dintate, de plastic, care fac parte din transmisie. Asa ca am cumparat si un set de rezerva. Fiind incepator am mai depasit limitele dar masina e mai desteapta si a avut grija sa-mi spuna ca ceva nu e bine. Pana acum nu a sarit niciun dinte! Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Intre timp au mai aparut si imprimantele 3d.... Ca si filamente de calitate cu care se pot printa roti dintate ok Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Salutare dragilor! In stilul caracteristic mie am tot marit bugetul pana am achizitionat ceva ce imi place cu adevarat, cel putin pe foaie si din recenziile altora: un Optimum TU2304. Revin cu impresii despre el dupa ce ajunge la mine in atelier...astazi trebuie sa imi cumpar profil metalic 4x4 sau 5x5 ca sa ma apuc de bancul de lucru. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) 40x40 e suficient pentru ce iti trebuie daca e si cu 3mm grosime a peretelui, e si mai bine, bancul de lucru va fi mai greu si mai stabil Editat Ianuarie 20, 2022 de draku Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 3 hours ago, draku said: 40x40 e suficient pentru ce iti trebuie daca e si cu 3mm grosime a peretelui, e si mai bine, bancul de lucru va fi mai greu si mai stabil Multumesc de sfat! Vad ce gasesc la depozitul de unde iau eu fiarele si ma apuc de lucru Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Prinde-l in perete cu conexpanduri. N-are nici moarte, nici vibratii. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 23 minutes ago, yo9hrb said: Prinde-l in perete cu conexpanduri. N-are nici moarte, nici vibratii. Multumesc de sfat, mai intai sa imi fac cadrul pe care sa asez strungul. Maine o sa imi caut fier. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Ahoi, prieteni mini-strungari! In curand (sper eu in cateva zile) voi incerca sa scot span cu al meu strung, asta dupa ce maine incerc sa fac bancul de lucru pe care sa il montez. insa sunt nelamurit in privinta a catorva aspecte: 1. Ce ulei folositi pentru a preveni aparitia ruginii pe ghidajele batiului / sanie? - Eu ma gandeam la ceva in genul WD-40 / un spray cu ulei grafitat. 2. Pentru angrenajele / piesele in miscare care au nipluri de gresare, ce ulei se foloseste? (ex. surubul pentru avansul automat, pinola, sania superioara) - Ma gandeam la ulei de mecanisme fine. 3. Ce ulei folositi pentru strunjirea aluminiului / otelului? Eu am un ulei in spray de la Soudal (cutting oil), pe care il folosesc la bormasina de banc cand dau gauri, banuiesc ca poate fi folosit si pentru aschiere. In manualul tehnic scrie asa, citez: "Partile metalice tubulare / niplurile de lubrifiere: ulei de masini (Mobil Oil, Fina, ...). Va recomandam utilizarea uleiului de lubrifiere a armelor, nu contine acid, colorant si rasina". La cautare cu nea' Gogu, Mobil Oil imi aduce rezultate din sfera auto, iar Fina...ulei de mecanica fina. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Ulei pt arme gasesti in magazinele de pescarie sau pe siteuri de pescarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum