Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Japca romaneasca - exemple

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Marele Savant a spus:

[...] ma bucur ca toti cei care au comentat pe aici au dorinta ca la locul de munca sau firma pe care o conduc sa cistige cit mai putin, sau chiar sa lucreze numai in pierdere. Sigur, toti asteapta ca la inceput de an, sa le scada salariile, pentru a le fi bine clientilor!

Cei care faceti/ati facut depanare nu sinteti satui de clientii care ''se pricep bine si ei'' dar ''n-au timp sau pistol de lipit'' ca ar repara ei? Sau de ''o fi o rezistenta arsa sau ceva pus la masa''!

Pai topicul asta e din seria romaneasca "Scump, Doamna, scump! Dincolo era mai ieftin!"

:rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, Traian B a spus:

Pai topicul asta e din seria romaneasca "Scump, Doamna, scump! Dincolo era mai ieftin!"

:rade:

Cu tot respectu dle Traian, japca descrisa inseamna altceva.

E mai degraba la 2 pasi cu spaga care ti-o cere angajatu de la stat ca sa isi faca treaba pt care e platit din bugetul tarii.

Adica explica-mi tu de ce sa platesti un smecheras la negru mai mult decat o firma care face acelasi lucru cu toate actele in regula? 

e.g. omu de la remat care iti vinde o piesa veche, la negru, mai scump decat in magazin.

Despre asta se vrea a fi topicul.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Sharky a spus:

Adica explica-mi tu de ce sa platesti un smecheras la negru mai mult decat o firma care face acelasi lucru cu toate actele in regula?

Ca sa aiba si smecherasu' succes in afaceri! :57 Sa manance si gura lui o bucata de paine! :scarpin

Vina este si a prostilor care sunt neinformati si cum se strica ceva ... pac la SH se duc "ca acolo e mai ieftin"! 

Link spre comentariu

Iar toata asta se intoarce impotriva astora:

Citat

[...] ma bucur ca toti cei care au comentat pe aici au dorinta ca la locul de munca sau firma pe care o conduc sa cistige cit mai putin, sau chiar sa lucreze numai in pierdere. Sigur, toti asteapta ca la inceput de an, sa le scada salariile, pentru a le fi bine clientilor!

Apropo de depanare cu japca:

Reprogramare modul airbag la cazan.

300lei simpla setare, inca 300lei reprogramare totala.

In Bucuresti mi s-a zis maxim 250lei, in cel mai rau caz, dar nu am apucat sa trec ca as fi dat atat ca sa nu imi mai bat capul.

In final am cerut star imprumut si in vreo 3 ore de cautat am rezolvat, daca tot nu aveam somn.

Si inca vreo 3 ore cu alte ocazii in care n-am reusit.

Oamenii fabulau ca dureaza o ora, ca e mult etc. Dureaza maxim 10 minute daca stii ce e de facut.

Mai mult stai dupa tester pana incarca.

Deci e clar ca ora aia era trombon, altfel cum justifici 600lei pt 5-10minute?

Macar de era vb de o reprezentanta, un tehnician autorizat, nu de un terchea berchea care si a luat si el o clona star chinezeasca.

I-am vandut pontu prietenului care mi-a dat STAR-ul ca sa le faca concurenta jepcarilor.

Se subintelege ca oamenii aia nu lucreaza cu bon si te programeaza peste 3 zile, ca au mult de lucru.

Link spre comentariu

Ultima japca.
Mergem cu un prieten la dezmembrari (la Alba pe centura, capatul dinspre Cluj) sa faca rost de lonjeron bara fata si contraaripa la un clk 208 care a impins un cap de pod la viteza mica.

Incepe samsaru sa arate doua masini care insista ca sunt bune. 
In realitate niste cotetze ruginite, nu aveai ce alege din ele partea de interes fiind coapta complet, includiv din lonjeron.

Arata pe a 3-a, fara rugina, bun, se inteleg la pret, 500 lei (aberant dupa mine), se pun doreii pe taiat cu flexu.

Dupa ce bucatile de fier sunt jos samsaru avea remuscari:
"Prea ieftin am zis 500lei, mai bine 700, ca uite restu nu mai pot vinde acum ca am taiat, nu merita sa ti-l dau."
Repet, DUPA ce s-au inteles initial.

(Ce drac sa vinzi din restu? Ca nu cumpara nimeni ce o mai ramas oricum la cate cotetze dinalea avea in curte)

Prietenu cu cazanu lovit nervos. 
Eu am propus sa plecam sa il lasam pe om cu cazanul taiat daca tot nu isi tine cuvantul.

In final a revenit samsarul la 500lei dupa multa cearta si dezbateri.

PErsonal l-as fi lasat cu cazanul taiat, doar din principiu.

Samsaru are niste preturi rupte de realitate cere cate 350E pe o cutie viteza manuala de C class w202, masina care mai mult de 1000E nu valoreaza in stare decenta.
Adica la 350E ai sanse pt o cutie buna pe masina din 2010+.

Cu alta ocazie un diferential tot de clk208 la 400E, un diferential care il invarteai si simteai la mana ca ceva nu e ok inauntru, dar samsaru insista ca e ca nou. 

In final a gasit cu 200lei in alt parc unde era un maldar imens de grupuri, unu peste altul si se vedea clar ca erau nemiscate de multa vreme, atata trecere au...

Luat 2 bucati la 350lei si numa bine, prima bucata inca e pe masina de 2 ani deja si nu da semne.

Link spre comentariu
Acum 15 ore, Sharky a spus:

Ultima japca.
Mergem cu un prieten la dezmembrari (la Alba pe centura, capatul dinspre Cluj) sa faca rost de lonjeron bara fata si contraaripa la un clk 208 care a impins un cap de pod la viteza mica.

Incepe samsaru sa arate doua masini care insista ca sunt bune. 
In realitate niste cotetze ruginite, nu aveai ce alege din ele partea de interes fiind coapta complet, includiv din lonjeron.

Arata pe a 3-a, fara rugina, bun, se inteleg la pret, 500 lei (aberant dupa mine), se pun doreii pe taiat cu flexu.

Dupa ce bucatile de fier sunt jos samsaru avea remuscari:
"Prea ieftin am zis 500lei, mai bine 700, ca uite restu nu mai pot vinde acum ca am taiat, nu merita sa ti-l dau."
Repet, DUPA ce s-au inteles initial.

(Ce drac sa vinzi din restu? Ca nu cumpara nimeni ce o mai ramas oricum la cate cotetze dinalea avea in curte)

Prietenu cu cazanu lovit nervos. 
Eu am propus sa plecam sa il lasam pe om cu cazanul taiat daca tot nu isi tine cuvantul.

In final a revenit samsarul la 500lei dupa multa cearta si dezbateri.

PErsonal l-as fi lasat cu cazanul taiat, doar din principiu.

Samsaru are niste preturi rupte de realitate cere cate 350E pe o cutie viteza manuala de C class w202, masina care mai mult de 1000E nu valoreaza in stare decenta.
Adica la 350E ai sanse pt o cutie buna pe masina din 2010+.

Cu alta ocazie un diferential tot de clk208 la 400E, un diferential care il invarteai si simteai la mana ca ceva nu e ok inauntru, dar samsaru insista ca e ca nou. 

In final a gasit cu 200lei in alt parc unde era un maldar imens de grupuri, unu peste altul si se vedea clar ca erau nemiscate de multa vreme, atata trecere au...

Luat 2 bucati la 350lei si numa bine, prima bucata inca e pe masina de 2 ani deja si nu da semne.

Daca pot face o sugestie,sa ai o masina de piese e ideal,dar sa ai banii sa o cumperi.Apoi in ce ai povestit,ai facut bine,ca pina la urma ati dat acei 500 lei,altfel drumul pina acolo si inapoi ar fi fost bani aruncati,chiar si pe gpl.Samsarul a incercat,dupa care vazind ca nu ati muscat,a revenit la cei 500 lei.Morala,de multe ori principiile dupa care ne ghidam in viata ne costa bani suplimentari.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, BRANCA a spus:

Eu ştiu de ce se cumpără...Întrebam cât de legală e vânzarea,în particular repararea maşinii cu piese second.

Afara exista o directiva,de care uneori se agata companiile de asigurari,cind au de dat multi bani si nu vor sau simt ca e loc de tiganie.Se refera la repararea doar in unitati autorizate,cu piese noi.

Link spre comentariu

Doamne ce probleme va puneti...

POTI VINDE CE VREI TU!

Inclusiv airbag, casete de directie, bielete uzate care se desprind ca poate le iei ca obiecte decorative sau sa le pui pe o masina cu care circuli pe camp sau sa le folosesti la nu stiu ce improvizatie auto sau non auto.

MOntatul pe masina si efectuarea de reparatii neautorizate nu e permis la directie si franare. Dar....hai lasa. Azi maine nici rotile nu le poti schimba singur ca daca se desprind in mers si omoara pe cineva. :)

Link spre comentariu

Eu in urma cu vreo 10 ani am luat de la dezmembrari din afara pt. un golf tot setul de discuri, tamburi si placute fara urme vizibile de uzura de pe o masina trantita cu vreo 60 euro. Caseta directie w124 cu vreo 70-80 euro deci dupa cum vad eu astia iti vand orice de pe masina, Nu e treaba lor sa respecte legislatia, nu ti le pun ei pe masina.

LE:

Se pare ca am postat in acelasi timp!

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări