doru3160 Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 1 oră în urmă, Sharky a spus: De service n are rost sa mai vb... Cred ca doar in constructii e mai rau, unde am inteles ca mai nou se poarta avans considerabil inainte, bineinteles la negru. Stai sa vezi ce pățești la dentist...a avut careva chitanță pe serviciile prestate? Sigur foarte putini, și aia doar de forma, ca să nu bata la ochi ca un cabinet lucrează numai cu programare, nu are timpi morți, și sa nu aibă încasări. Cred ca marea problema în România, este ca serviciile tind sa se alinieze la preturile de afara, dar salariile au rămas ca la noi. E firesc ca cineva care muncește pt 600 E pe luna, sa i se para o suma mare 2000E. Acum, dacă e și peste ce face concurenta, clar ca suma e japca. Și dacă pe stomatologi tind să-i mai înțeleg (pregătire superioara, investiție inițială mare, materiale scumpe), pe un amarat de zugrav care își ia ca ajutor un boschetar și vine cu o bruma de scule uzate, dar cere o căciulă de bani, pe ăștia chiar nu pot să-i sufăr. De cei cu piese auto sh chiar nu are rost sa discutam... hoție pe față. Pe un cazan de 500E vor sa scoată 5000E, ca asta simt ei în urină. Dacă vând câteva piese, își amortizează investiția în cazan și restul e musai profit. Am preferat mereu comanda online, piese noi, decât sa dau cât nu face pe o piesă fără nici o garanție, și fără sa știu ce uzura are. De ex o capota la sh ma costa 250 lei și comandata online, aftermarket, 350 lei. Ambele trebuiau vopsite. Am preferat noua, și i-am zis samsarului ca dacă ii e asa de draga, de nu se poate despărți de ea, sa o păstreze sănătos. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 In cluj nu am auzit pana acu de dentist sa nu dea bon. Peste tot pe unde am fost cu bon, factura, card, etc. Inclusiv la cunostinte. La samsari de piese asa e. Se uita in jur, isi scuipa in barba si zic, ce ma, eu pot cere mai mult. De aia e bine ca si cumparator sa te gandesti ca tot timpul gasesti mai ieftin. Iar ocazii nu prea exista. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Acum 18 minute, doru3160 a spus: Stai sa vezi ce pățești la dentist...a avut careva chitanță pe serviciile prestate? Da,eu din septembrie 2020 pana acum am avut vreo 15 vizite la stomatolog, de fiecare data pe bon a fost trecut exact ce a lucrat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Acum 2 minute, Sharky a spus: In cluj nu am auzit pana acu de dentist sa nu dea bon. Peste tot pe unde am fost cu bon, factura, card, etc. Inclusiv la cunostinte. Si la noi se plătește cu cardul, dar suma difera de cea plătită cash... ai ghicit, e mai mare. Poate nu am suficiente informații, și o fi și la noi asa, în privința bonurilor. Eu am relatat doar din experienta personala și din cele relatate de cunoștințe. Nu pot pretinde ca e reprezentativ. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Am primit si eu bon la stomatolog. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 E bine cu bonurile,dar nu şi cu tarifele la stomatologi!Îmi spunea cineva că pe o lucrare stomatologică gen placă ca să-i schimbe un dinte tariful a fost de...1000 lei!Şi se plâng unii că se ia mult pe schimbat o simplă piesă la un aparat electronic... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 (editat) Daca e vorba de munca platita „BINE” Am 4 jante auto de aliaj cu gaura de centrare de 54mm, si trebuia alezata la 65mm. pretul la 4 bucati ma lasat masca. 100 de euro si jentile merita circa 70-80 euro . Cand le-am spus sa fie serosi mo rugat sa le dau pace. Asta nu e japca pe fata? rezolvat in alta parte cu 20 lei de bucata . Editat Ianuarie 6, 2022 de pop_ady44 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Acum 8 minute, pop_ady44 a spus: rezolvat in alta parte cu 20 lei de bucata . Operația în sine nu e mare brânză, dar trebuie sa ai noroc sa găsești omul și utilajul. În ultima vreme e din ce în ce mai greu de găsit, și cei rămași, asta exploatează când cer preturi aberante, nu cer plata pt operația în sine, ci pt ca sunt specie pe cale de dispariție. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Aia e faza, de aia cer si zugravii, ca nimeni nu mai lucreaza. Cand renteaza sa faci e clar un lucru, macar ai si tu o activitate. Mai e alta serie de jepcar, omul care cerseste ca deh, nu e prost ala care cere, e prost ala care o da. Vazusem recent un mertzan pus la vanzare in locul unde se aduna toti retardatii, adica facebook.. https://www.facebook.com/groups/239395972914180/permalink/1985813648272395/ MAsina 2009, ~100k reali, omul zice ca e a lui de noua. Sa vezi cum apar expertii ca 4-5mii maxim. Sa o dai la pretu ala asa masina trebuie sa fii debil mintal, ca si de ar fi pretul pietei, de banii aia cumperi cel mult un logan ok. Dar cum am zis, prost nu e ala care incearca, prost e ala care pune botu la tot felul de oferte, de oricare parte ar fi. Nu exista in Romania notiunea de pret corect, pretu real a pietei, la noi te tiganesti pt orice. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Acum 14 ore, Rammstein a spus: Ca fapt divers..... peste tot în lume serviciile sunt scumpe, în Londra costă 100 pounds schimbatul unei prize sau întrerupător, de amenajări interioare nu mai vorbesc. Primele doua dati cand am vazut Londra a fost fix asa. Ma ocupam de partea de it in cluj a unei multinationale. In londra aveau bosii mari de pe vanzari un mic birou, cam 20 persoane, fara personal auxiliar. La ce pret au cerut unii sa faca doar niste manevre de intretinere, inventar a iesit mai ieftin sa ma trimita pe mine o saptamana acolo. Ba inca am luat si ceva bonus. Si va spun sincer mai mult am lalait o ca seara eram pana tarziu in oras si mare lucru de facut nu a fost. Plus mi au dat si ceva bonus, pus dupa ce am vazut ce e acolo si am mai dresat secretara am scutit multe alte interventii pe bani grei. De mai faceau si reproiectari doamne fereste. Credeti ca dorelul de venea la interventie era mcsa ca mine? Sau atata experienta ca mine? Nici vorba. Era un palmas instalator de windows vandut de firma lui pe bani grei ca sigur in firma aia sunt multe guri de hranit. Ala era nivelu de competenta mult supraevaluat ca pret din scurtele discutii telefonice avute cu ei cu alte ocazii. Si un handy man din ziar ar fi fost la fel de bun. Urmatorul pas a fost ca biroul respectiv a intrat in administrarea din ro sau cz si gata. De multe vizite nu a fost nevoie pt ca am venit eu si colegu din cz si le am cam rezolvat de la radacina, lasat instructiuni, explicat cum sta treaba la niste oameni capabili dpdv tehnic, etc. Asa ca solutii sunt, bune pt ambele parti. Sa pui botul la japca nu e ok din nici un punct de vedere. Incurajezi lenea si statul degeaba, numai sa ceara, promovezi servicii de slaba calitate si nepotrivite situatiei. Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Acum 20 ore, AlpHs00 a spus: Educa-l tu cand ai o curte de mai bine de jumatate hectar, un gard ca vai de capul lui ca cei de alaturi sunt lasatori ( ca sa nu folosesc alt cuvant) si au stat o viata fara imprejmuiri, cu niste vecini ce vad ca cert cainele cand vrea sa plece la ei iar cand ma duc in casa bipezii de alaturi il cheama la ei, il hranesc s.a.m.d. Cand ii rogi sa-l fugaresca de la ei din curte, ca animalul sa stie ca acolo nu este teritoriul lui, dobitocii imi zic ca ei iubesc animalele si nu pot maltrata un caine, in mintea lor a alunga un caine ce nu le apartine e maltratare. Pana voi imprejmui complet sunt nevoit sa-l tin legat si ma gandeam ca ar avea mai multa libertate intr-un tarc electric, oricum nu se curenteaza el prea mult, e destul de inteligent sa intelega ca firele alea nu trebuie atinse si in plus il feresc de alti puricosi ce si-au facut obiceiul sa vina noaptea la el si nu ma lasa sa dorm. Mai bine pe viitor ti-ai vedea de treaba dumitale! Va salut, Puteti incerca sa-i faceti un traseu pe cablu ori pe lant.(lant ori cablu...asta depinde de cat de tare trage cainele si cum se arunca/latra in diverse circumstante) Dezavantaju la cablu e ca orice rola ai folosi, candva, undeva tot pusca o lita, un toron, etc si blocheaza rola. Otelu beton de 6-10 mm e o alta varianta... Io le-am incercat pe toate in decursul anilor. Pe lant e de durata. Nu se vede in poza lantul de traseu, da sper ca se intelege cum ma refer( are verigi din otel de 10 mm...ceva lant de ridicat, de palan, etc) Ala de la gat are 4 m, iar ala care defineste traseul are 25 m(intins cu intinzatoare la capete si prins in tarusi de otel, etc) 8 x25=200 mp N-am vecini, cainele e docil, da tot nu-l las dezlegat(ocazional se mai tranziteaza prin zona...persoane, animale, etc...nu-s io pe faza tot timpu cand trece cineva sa chem cainele ori altele din astea) Incerc sa-i ofer de toate in astia 200 mp: adapost de vreme rea, umbra verde, un fir de apa curgatoare pentru balacit, spatiu sa alerge, etc. Ce are de pazit pazeste bine si asa(sigur, uneori, sunt trist ca trebe sa-l tin legat...d-apoi imi trece repede si prind curaj cand ma gandesc la atatia semeni inlantuiti... de buna voie :-) Gardu electric pentru animale nu-i totuna cu scaunu electric(gardu electric nu omoara animalu si nici nu-l schingiuieste... altcineva e specializat, foarte, in materie) Sunt practice si necesare. Anual fac si desfac peste cca.1300 ml de gard electric in 3-4 fire. Pune animalu botu o data, a doua oara stie...ca doara nu-i batut cu leuca-n cap(ca noi, oamenii :-)) Parerea mea... Iar legat de japca...amu hapt anu asta, zilele trecute: Negociat + comandat stalpi beton. Io ii spun coerent la omu cu srl-uu ca n-are cine sa-mi deduca cheltuielele mele, ii doresc in calitate de pf, iar daca considera, sa incercam lucram un pic la pret(in jos, in favoarea mea) N-am incurajat nicio evaziune, fiecare isi cunoaste contabilitatile(si portofelul)...cel putin, asa ar fi bine cumva. Io numa i-am propus un pret mai mic/buc(in contextul fara TVA, etc). Ca nu si nu, ca nu reuseste nicicum, etc. Bun, perfect, niciun bai, pentru mine e in regula si asa, bat palma cu omu. Trimite masina cu produsele.Masina vine cu soferu(un nene care era la program). Zic sa-i platesc stalpii si apoi ii arat unde sa-i descarce(cu bratu hidraulic). Dau banii...astept hartiile. Hartii canci. Ca nu i-o dat sefu nimic. Nu-i bai atunci, ii zic, da banii indarat si du-te frumos pa cararea pa care ai ajuns aici. S-o dus omu linistit, n-o incercat sa-l sune pe sef(io nici atat) si nici sefu-so pe mine. Nu stiu daca 3200 lei e o suma mare sau mica, da pentru mine e mult si 1 leu daca observ ca incerci sa te si dai rotund ori sa te umfli in pene. Atunci, schimbam placa. Parerea mea ii ca, de regula, japca se intampla cand unu crede ca l-o prins la prune pa alalat. Ca l-o prins la inghesuiala, cum ca-i nevoit si suta la suta o sa accepte, ca n-are care incotro( n-are variante la-ndemana exact in acel moment, etc) Numa ca, nu tot timpu ce crede/percepe unu in raport cu altu ii si ceea ce vrea realitatea(realitatea nu-i hapt atata de prozaica...sau poate da :-)) Cand vrei sa negociezi ceva, apoi musai sa te si gasesti intr-o astfel de pozitie(sa ai cat de cat potential de a negocia etc). Daca nu esti intr-o astfel de pozitie, atunci, mai bine iti vezi de treaba(si de lungu nasului). Io asa fac si nici nu mi-i greata sa recunosc cand nu ma tin balamalele. poza cu lantu... https://i.postimg.cc/y8RHwq6M/1.jpg Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Acum 21 minute, terciziu a spus: Trimite masina cu produsele.Masina vine cu soferu(un nene care era la program). Zic sa-i platesc stalpii si apoi ii arat unde sa-i descarce(cu bratu hidraulic). Dau banii...astept hartiile. Hartii canci. Ca nu i-o dat sefu nimic. Nu-i bai atunci, ii zic, da banii indarat si du-te frumos pa cararea pa care ai ajuns aici. Dupa 4-5 episoade de acest fel se potoleste! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 (editat) Acum 16 ore, BRANCA a spus: .Patronul,un fost nima în potecă, Daca v-ati dus cu atitudinea asta, probabil ca v-a tratat si el pe masura. Altfel, nu aduna el ''tufa de bani'', daca isi gonea clientii si nu vindea nimic! In rest, ma bucur ca toti cei care au comentat pe aici au dorinta ca la locul de munca sau firma pe care o conduc sa cistige cit mai putin, sau chiar sa lucreze numai in pierdere. Sigur, toti asteapta ca la inceput de an, sa le scada salariile, pentru a le fi bine clientilor! Cei care faceti/ati facut depanare nu sinteti satui de clientii care ''se pricep bine si ei'' dar ''n-au timp sau pistol de lipit'' ca ar repara ei? Sau de ''o fi o rezistenta arsa sau ceva pus la masa''! Editat Ianuarie 7, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Acum 14 ore, merck a spus: Am primit si eu bon la stomatolog. nu prea inseamna nimic, daca nu sint bonuri date de casa de marcat fiscala! Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Pai bon de casa de marcat fiscala mi-a dat, doar nu mi-a dat bon de ordine . Link spre comentariu
Postări Recomandate