franzm Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 La 10.01.2023 la 9:13, Sharky a spus: ... Numai la noi apare meseriasu român care îți explică ca uleiul maxim 10mii ca n are cum sa tina domne. Eu schimb uleiu' la 15k. Premium. Indiferent de ce zice compucteru'. Am 300k facuti, masina (cu motorasul ala mult hulit de la VW) are 15 anisori si a trecut cu brio verificarea tehnica periodica. Si am motive serioase sa cred ca o sa ma tina pâna la pensie. Mai ales ca ala mic o sa-mi faca cadou la vara un merge des. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 5 Autor Partajează Postat Februarie 5 Fa ce vrei, dar hai sa vb despre japcă nu despre autojapca. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Acum 7 ore, Marele Savant a spus: Fumăritul, în secolele 17-18, Atunci a fost fumaritul, acuma CO2itul! https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/fmi-vrea-ca-romanii-sa-plateasca-taxa-pe-carbon-costurile-pe-gospodarie-vor-exploda-vezi-cat-se-va-plati-in-plus.html Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Ion_Bumbu."Tare" articolul!La început:"FMI vrea ca românii să plătească taxa pe carbon" iar puțin mai departe:"FMI recomandă guvernului să introducă taxa pe carbon"...Adică FMI "vrea" şi tot FMI "recomandă"? Cred că e o zvonistică legată de ceva vizită a FMI-ului la noi.De regulă ăştia recomandă măsuri de austeritate şi taxe. Mai rău e când efectiv ajungi să te împrumuți la ei... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 N-am citit articolul, dar trag concluzia că e un rahat, cap coadă. Oricum plătim tot, că nu vine ciolacu cu bani de la patiserie. FM recomandă, de regulă, o anumită strategie de cheltuieli și taxe, astfel încât să fii pe picioarele tale. Carbonul, așa cum aiurea e denumit, ca să priceapă și ultimul prost, cred că e ultima lor problemă. N-ar fi prima oară când dau vina pe alții pentru incompetenta lor sau cum încearcă să justifice anumite impuneri. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10 Autor Partajează Postat Aprilie 10 Japca si economia care se duce in cap. A inceput nebunia cu gumele de vara. Sunt vulcanizari in Cluj care cer 300lei pe toate rotile, dejantat, schimbat, echilibrat, etc. Altii la 500m de ei cer 40 lei pe roata. Iti faci cruce. Ma duc sa indrept o janta pe 16 de iarna n-am intrebat pretul ca fusesem anul trecut si cu 300 lei imi indreptasera doua roti de 17. Ma loveste cu 250 lei. Fac o fata lunga si urmeaza dialogul: - Pai n-ati mai fost la voi? - ba tocmai ca am fost anul trecut in august si am platit 300 pe doua roti, am totul notat. nu ma asteptam sa dublati pretul. - Pai acum nici noi nu putem lucra pe gratis. Restul rotilor sunt ok? - Si de ar fi toate strambe, la 250lei roata e mai ieftin sa cumpar un alt set si sa nu risc indreptarea! Un set bmw de 16 bun e 600-700lei ca nu le cauta nimeni. Ce am il duc la topit si recupeerz 200-300lei. Vreau sa iau niste gume SH ca nu stiu cum le uzeaza masina noua. In 2022 luasem cu 1000lei 4 bucati continental f bune, dot de 3 ani, 5-6mm profil, montaj inclus si garantie reala, nu e rotund, il da jos acolo imi da altul (daca are) sau banii. Sun acolo hopa apai 300lei bucata plus montaj, aceeasi calitate. Deci ar veni 75lei/mm util de profil, daca iau un goodyear nou la 400lei am 80lei/mm profil util. Montajul il platesc in ambele cazuri si in cazul SH cum guma tine mai putin, platesc montaje in plus. Pai ce facem? Platesc mai mult pe SH decat pe nou? O ia razna economia asta, urca preturile in nestire. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 Au auzit ca EU introduce salariul minim european si nu vor sa ramina in urma cu preturlie... Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 Nu sunt si alte vulcanizari? Ca pana la urma omul cere, iar daca vede ca nu are cautare, lasa pretul in jos. Iar daca vede ca treaba merge cu preturile umflate, de ce nu? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 Oamenii va stiu ca sinteti moderator pe elforum si , prin urmare a acestui lucru , invirtiti cu lopata munti de bani prin mijlocul sufrageriei ... Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 (editat) Acum 6 ore, Sharky a spus: Japca si economia care se duce in cap. A inceput nebunia cu gumele de vara. Sunt vulcanizari in Cluj care cer 300lei pe toate rotile, dejantat, schimbat, echilibrat, etc. Altii la 500m de ei cer 40 lei pe roata. Iti faci cruce. Ma duc sa indrept o janta pe 16 de iarna n-am intrebat pretul ca fusesem anul trecut si cu 300 lei imi indreptasera doua roti de 17. Ma loveste cu 250 lei. Fac o fata lunga si urmeaza dialogul: - Pai n-ati mai fost la voi? - ba tocmai ca am fost anul trecut in august si am platit 300 pe doua roti, am totul notat. nu ma asteptam sa dublati pretul. - Pai acum nici noi nu putem lucra pe gratis. Restul rotilor sunt ok? - Si de ar fi toate strambe, la 250lei roata e mai ieftin sa cumpar un alt set si sa nu risc indreptarea! Un set bmw de 16 bun e 600-700lei ca nu le cauta nimeni. Ce am il duc la topit si recupeerz 200-300lei. Vreau sa iau niste gume SH ca nu stiu cum le uzeaza masina noua. In 2022 luasem cu 1000lei 4 bucati continental f bune, dot de 3 ani, 5-6mm profil, montaj inclus si garantie reala, nu e rotund, il da jos acolo imi da altul (daca are) sau banii. Sun acolo hopa apai 300lei bucata plus montaj, aceeasi calitate. Deci ar veni 75lei/mm util de profil, daca iau un goodyear nou la 400lei am 80lei/mm profil util. Montajul il platesc in ambele cazuri si in cazul SH cum guma tine mai putin, platesc montaje in plus. Pai ce facem? Platesc mai mult pe SH decat pe nou? O ia razna economia asta, urca preturile in nestire. Traiul in Romania ti se pare ieftin? Ti se pare ca mancarea, taxele, impozitele, asigurarile sunt mici? Vrei sa munceasca lumea pe bani de seminte...asa sunteti obisnuiti! Cand va cresc astia anual taxele, impozitele, asigurarile si mancarea.... nu mai spuneti ca e japca! Ai impresia ca patronii mai gasesc pe pulica franaru din capul satului care munceste pe 2000 de lei...bani care nu-i ajung nici de mancare. Vezi cat costa in strainatate un schimb de anvelope...120-200 de euro. Noi avem preturile la mancare, benzina si toate cele la fel ca afara, unele chiar mai mari...dar vreti sa va munceasca omul gratis! Fa-ti doua seturi de roti si ti le schimbi singur...asa cum este in strainatate! Lasa figurile ca nu mai sunt vremurile de altadata...nu mai munceste nimeni moca! Vrei fite, figuri, basini.....platesti! Editat Aprilie 10 de mac01 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10 Autor Partajează Postat Aprilie 10 Aia cu indreptatul au spatiul lor, deci chirie nu platesc, sunt proprii angajati. Care e justificarea dublarii tarifelor de la un an la altul? La fel cum cer unii 150 si altii 300 pt aceeasi munca? Cum se poate ca niste anvelope SH sa fie mai scumpe ca unele noi cand tragi linie? Cand o sa am salariu ca inafara o sa platesc ca inafara. Pana una alta ma uit in jur si nu vad Viena. Asa ca e doar Japca a la Cluj. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 (editat) Acum 7 minute, mac01 a spus: Vezi cat costa in strainatate un schimb de anvelope...120-200 de euro. Noi avem preturile la mancare, benzina si toate cele la fel ca afara, unele chiar mai mari...dar vreti sa va munceasca omul gratis! Tu unde ai vazut asemenea preturi? Este in jur de 25 de euro de pneu (la vulcanizarile tinute de turci iti schimba si cu 15 euro ). Pune si tu niste preturi comparative la mancare sau benzina sa vedem daca ai dreptate. Am vrut sa ma duc la Ventia weekend-ul asta si sub 200 de euro pe noapte n-am gasit cazare decenta pe booking. P.S. Poate tu ai din asta cu 6 roti si de aia ti-o iesit suma aia https://hips.hearstapps.com/vader-prod.s3.amazonaws.com/1604346456-2014_mercedes-benz_g63_amg_6x6_1603652200c82c661398cMercedes-Benz-G63-AMG-6x6-0151.jpg?crop=1xw:1xh;center,top&resize=980:* Editat Aprilie 10 de merck Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 Acum 9 minute, Sharky a spus: Aia cu indreptatul au spatiul lor, deci chirie nu platesc, sunt proprii angajati. Care e justificarea dublarii tarifelor de la un an la altul? La fel cum cer unii 150 si altii 300 pt aceeasi munca? Depinde din ce masina ai coborat! Daca coborai dintr-un Lighean ruginit le era rusine sa iti ceara si 100 de lei! Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 10 Partajează Postat Aprilie 10 (editat) Acum 30 minute, Sharky a spus: Aia cu indreptatul au spatiul lor, deci chirie nu platesc, sunt proprii angajati. Care e justificarea dublarii tarifelor de la un an la altul? Viata, traiul scump...pe care voi va faceti ca nu-l vedeti sau nu vreti sa-l vedeti! Orice manopera afara este scumpa, fie ca apelezi la un electrician, un instalator, un electronist sau un mecanic. Asa o sa fie si la noi! Sa nu mai vorbim de faptul ca o sa dati cu tunul si meserias nu veti mai gasi! Tineretul asta nu mai vrea sa munceasca..iar scolile profesionale au fost desfiintate! Din maciuca meserias...iar cand o sa gasiti unul bun o sa va ceara si pe ma-sa si pe ta-su! Adio...fitele si figurile de altadata! Japca romaneasca pleaca de la cap...exact ca pestele care se impute! Cand vom mai avea traiul ieftin, atunci sa aveti pretentii la preturi mici! O tunsoare costa 35-50 de lei( cea mai ieftina prin cartierele marginase)...cat ai vrea sa coste un schimb de anvelopa? Si te tunzi lunar...iar schimbul de anvelope nu-l faci lunar...ci de doua ori pe an! Hai...Slava UA, UE si America...ca traim bine! Editat Aprilie 10 de mac01 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10 Autor Partajează Postat Aprilie 10 De se face 200e schimbul imi iau eu aparatura si fac la tot blocul. Hai lasă. E japca tată, ca fraier sunt. Fratele meu mi a zis. Eu imi fac schimburile de roti de cand mi am luat primul cazan in 2009. Link spre comentariu
Postări Recomandate