Vizitator sorin6 Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Redresarea si stabilizarea nu CRED ca te va ajuta prea mult, in cazul unui amplificator din aceasta clasa, cu piese din dezmembrari... Link spre comentariu
blue Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Pot sa i-ti dau o solutie simpla prin care sa alimentezi corect filamentele: redreseaza tensiunea de 12v cu o punte de min 4A ,o filtrezi cu 4700 micro si obtii cam 14vc.c. inseriezi cele 2 EL-uri si o rezist. de 2,2 ohm/5w, ECC-urile inseriate fiecare cu 4,7 ohm/3w . In final alimentezi toate tuburile si ajustezi rezis. pina cand ai 12,6 v pe ECC-uri la fel si pe EL-uri inseriate ,succes Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 26, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2008 S-a rezolvat ?i cu transformatorul. Am primit de la un coleg de serviciu unul provenit dintr-un radio cu l?mpi, împreun? cu înc? un EL84 fabricat de Tesla, un EM84 Tungsram (acu am dou? => vumetru) ?i un ECC85 Funkwerk. Apropo, ?i EL84-le pe care le am identice sînt fabricate de Funkwerk, nu Tungsram. D?, Doamne, ni?te timp liber :prayer:EDIT: Vreau ni?te idei de design. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Alt? dilem?: ECC85 sau ECC83? Pe care o pun? Link spre comentariu
Electron Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Testeaza, dar vezi ca 83 si 85 nu se alimenteaza la fel, filamentul la 83 are priza mediana in pinul 9, in timp ce 85-ul se alimenteaza ca si cele din seria ruseasca 6N*P numai intre 4 si 5. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Pune ECC83, ca celalalt, adica ECC85 e de radio. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 ratza, pana la urma ai folosit cablajul pe care l-ai prezentat anterior? da satisfactie? Link spre comentariu
Electron Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Zal, eu nu cred in teoriile astea cum ca daca o lampa e radio sau facuta sa lucreze in impulsuri nu poate fi folosita in audio! Am vazut amplificatoare facute cu tuburi de radiofrecventa sau cu tuburi pt lucrul in impulsuri si functioneaza, unele sunt vandute cu zeci de mii de euro (vezi NAT Audio Magma). Spre exemplu, una din lampile mele preferate e 6N6P-lampa pt impulsuri.Eu am testat ECC85 in amplificator si a mers foarte bine, chiar mi-a placut, de asta i-am spus sa verifice.Parerea mea e ca aproape orice lampa poate fi folosita in audio daca i se respecta cerintele de catalog. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Am v?zut c? difer? filamentele ?i am întrebat ca s? ?tiu din timp, s? nu modific pe urm?. Am socluri cu prindere pe cablaj ?i le fac un fel de suport semiuniversal :smt003 Fiecare soclu are bucata lui de cablaj, atîta cît s?-mi ajung? s? le prind de carcas? plus dou?-trei piesulici pe lîng?. La cablaj am renun?at, e mai simplu s?-l fac în aer, plus c? arat? mai bine a?a. Mie unul îmi place ce a ie?it pîn? acum. Nu pun înc? poze, sînt chitros :smt003 Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 O solutie mai... ar fi ECC832! Care are un ecc83 ca lampa prima si un ecc82 ca ampli de drive!(in acelas balon) Este o chestie de impedante... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Aproape toate lampile de putere se pot folosi si in amplifuri audio, insa cele mici trebuie alese cu grija ptr ca multe sint slabe si nu conduc curenti anodici suficienti de mari ca sa atace alte lampi finale. 6N6P seamana destul de bine constructiv cu 12BH7 si chiar e folosita in Priboi. Link spre comentariu
ratza Postat August 5, 2008 Autor Partajează Postat August 5, 2008 Asear? i-am dat gaz, în?irat pe mas?. Mi-a fost lene s? mai caut o punte ?i s? stabilizez alimentarea la filamente ?i le-am dat s? pape alternativ. De la pinii 4 de la filamente le-am tras cîte-o flea?c? de cablu pîn? la mas?. La început mi-am spart urechile, a început s? oscileze de nebun din cauza amplific?rii prea mari, a?a c? am renun?at la condensatorii din catozii triodelor. Dup? asta - brum ioc, zgomot de fond inexistent, 5W de orgasm sonic, cum ar zice skaarj. Amplifu' cu LM-uri, de?i mai puternic, p?le?te ca sunet pe lîng? ?sta. M? apuc de carcas? în curînd. Mostr? de sunet în ata?ament. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Ha haa, Aritma e aproape gata. Trebuie finisat? carcasa dar înc? nu m-am gîndit cum va fi. Neagr? în mod sigur nu. Poze ?i o nou? mostr? de sunet, de data asta James Brown pe VTP-uri. Din p?cate nu am reu?it s? fac o poz? mai la lumina albastr? din lamp?, ciurul meu de telefon nu are dinamic? atît de bun?. La clip trebuie doar s? schimba?i extensia în .mp4, nu e arhivat.[attachment=2]01092008119.jpg[/attachment][attachment=3]06092008150.jpg[/attachment][attachment=1]07092008155.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum