Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iese ceva din astea?

ratza

Postări Recomandate

Salutare,Am găsit pe acasă cînd făceam curăţenie generală 6 lămpi, şi anume: EBF89, ECC83 şi EL84, cîte două din fiecare. Nu am pic de experienţă în lămpi şi mă gîndeam dacă pot face ceva cu ele. Ceva sfaturi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

18

• Depanatoru

4

• Electron

3

• papelyno

3

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

Înc? o întrebare de încep?tor: am observat c? ECC83 e o dubl? triod?. Pot folosi un singur tub pentru ambele canale sau e mai bine s? pun cîte unul pentru fiecare?

Link spre comentariu

o dubla trioda se poate folosi si pt un singur canal (preamplificarea fiind mai mare) si pt doua canale (o trioda pt stanga si una pt dreapta), depinde de schema si de finalul folosit. la EL84 este suficienta o singura trioda in preamplificator, dar daca vrei sa pui si un reglaj de ton atunci folosesti doua triode

Link spre comentariu

... echivalenta (sau aproape) cu ECC83 doar ca difera pinii (4 si 5 = alimentare filament 6H2P; 4,5 si 9 = alimentare filament ECC83).ALEKS

Mersi pentru precizare ALEKS, dar m-am uitat pe datasheet-urile de la ECC83 ?i EL84 înainte. Oricum mai e mult pîn? termin, nici cablajul nu l-am f?cut.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Înc? o întrebare: e în regul? dac? pun 100uF în loc de 47uF? M? gîndesc c? în afar? de faptul c? voi sta mai mult dup? ei s? se încarce nu are ce s? fie r?u.

Link spre comentariu

Înc? ni?te întreb?ri:1. E vreo schimbare în sunet dac? alimentez toate filamentele în curent continuu? Vreau ca masa filamentelor sa fie izolat? galvanic de masa l?mpilor.2. Merge cablajul ?sta? Ce îmbun?t??iri îi mai pot aduce?[attachment=0]Aritma.png[/attachment]

Link spre comentariu

In sunet nu e vreo schimbare , vei avea teoretic brum mai mic. Masa filamentelor insa trebuie conectata la masa generala , altfel vei avea zgomot ( brum).Ar trebui sa lasi distanta mai mare intre planul de masa si restul traseelor , mai ales fata de anozii finalelor. Acolo e tensiune alternativa , nu numai continua, cu amplitudine mare si se poate strapunge cablajul cu usurinta . Mai ales daca din anumita cauze autooscileaza amplificatorul.

Link spre comentariu

Am patit-o sa-mi sara tensiunea anodica la masa din cauza traseului de masa care era prea aprope de traseul anodic si mi-a luat foc placa. De atunci fac cablajele numai in aer, e si mult mai simplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări