ratza Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Salutare,Am găsit pe acasă cînd făceam curăţenie generală 6 lămpi, şi anume: EBF89, ECC83 şi EL84, cîte două din fiecare. Nu am pic de experienţă în lămpi şi mă gîndeam dacă pot face ceva cu ele. Ceva sfaturi? Link spre comentariu
george_nebunu_imst Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Mulţumesc. O să revin cu detalii, se pare că am ceva de studiat. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Înc? o întrebare de încep?tor: am observat c? ECC83 e o dubl? triod?. Pot folosi un singur tub pentru ambele canale sau e mai bine s? pun cîte unul pentru fiecare? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 o dubla trioda se poate folosi si pt un singur canal (preamplificarea fiind mai mare) si pt doua canale (o trioda pt stanga si una pt dreapta), depinde de schema si de finalul folosit. la EL84 este suficienta o singura trioda in preamplificator, dar daca vrei sa pui si un reglaj de ton atunci folosesti doua triode Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Schema e chiar cea din link, nu creau s? folosesc corector de ton. Eram curios dac? influen?eaz? în vreun fel separarea dintre canale. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 nu influenteaza deloc, 6N2P din schema este tot o dubla trioda Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 ... echivalenta (sau aproape) cu ECC83 doar ca difera pinii (4 si 5 = alimentare filament 6H2P; 4,5 si 9 = alimentare filament ECC83).ALEKS Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 28, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 ... echivalenta (sau aproape) cu ECC83 doar ca difera pinii (4 si 5 = alimentare filament 6H2P; 4,5 si 9 = alimentare filament ECC83).ALEKSMersi pentru precizare ALEKS, dar m-am uitat pe datasheet-urile de la ECC83 ?i EL84 înainte. Oricum mai e mult pîn? termin, nici cablajul nu l-am f?cut. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 13, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2008 Înc? o întrebare: e în regul? dac? pun 100uF în loc de 47uF? M? gîndesc c? în afar? de faptul c? voi sta mai mult dup? ei s? se încarce nu are ce s? fie r?u. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 13, 2008 Partajează Postat Iunie 13, 2008 Nu are nimic , vei avea filtraj mai bun. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 Înc? ni?te întreb?ri:1. E vreo schimbare în sunet dac? alimentez toate filamentele în curent continuu? Vreau ca masa filamentelor sa fie izolat? galvanic de masa l?mpilor.2. Merge cablajul ?sta? Ce îmbun?t??iri îi mai pot aduce?[attachment=0]Aritma.png[/attachment] Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 In sunet nu e vreo schimbare , vei avea teoretic brum mai mic. Masa filamentelor insa trebuie conectata la masa generala , altfel vei avea zgomot ( brum).Ar trebui sa lasi distanta mai mare intre planul de masa si restul traseelor , mai ales fata de anozii finalelor. Acolo e tensiune alternativa , nu numai continua, cu amplitudine mare si se poate strapunge cablajul cu usurinta . Mai ales daca din anumita cauze autooscileaza amplificatorul. Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Am patit-o sa-mi sara tensiunea anodica la masa din cauza traseului de masa care era prea aprope de traseul anodic si mi-a luat foc placa. De atunci fac cablajele numai in aer, e si mult mai simplu. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2008 Adev?rul e c? ?i mie mi s-a p?rut simpl? schema, deci nu are rost s? mai mai complic cu cablaje. Sper s?-mi fac timp s-o termin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum