Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator baterii 12V Pb si LiFePo4

Postări Recomandate

Salut prieteni  si un 2022 plin de realizari!

Vin din nou sa cer sfatul celor mai experimentati decat mine in realizarea unui mic proiect. 

Dorind sa optimizez  un redresor auto am cautat o varianta de controller  si am gasit ceva care mi-ar place sa o pun in practica.

Si ca sa fie mai clar va prezint schema in cauza:

https://imgur.com/jasmhB7

M-am lovit insa de o mica problema. Driverul mosfetului Si8751AB nu mai este disponibil nicaieri. Banuiesc ca pot folosi si alt tip de driver dar mi-am zis ca nu strica sa intreb si aici.

Ce spuneti? Ceva recomandari? Ar fi bine sa fie ceva disponibil la TME caci oricum trebuie sa fac o comanda acolo.

Am incarcat schema si aici :

Charger.thumb.png.b20bdb79726064226fbe2f9b77601fae.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si8751AB nu este un driver obișnuit, el asigură și generarea tensiunii de comandă a porții. Pentru a folosi alt driver trebuie modificată (destul de substanțial) schema . 

PS Ar fi bine să pui un link la proiectul original complet . Am și eu curiozitatea să văd cine limitează curentul pe traseul CHARGER - BATTERY. 

Link spre comentariu

Care panouri ? Omul vorbește despre un redresor auto. 

Da, probabil că cel mai simplu de modificat este cu un canal P dar trebuiesc mai multe precizări . De regulă MOSFET-urile cu canal P au rDS on substanțial mai mare - nu știu dacă are importanță în schema dată. 

Link spre comentariu

Da, driverul Si8751AB este înlocuit cu un circuit discret echivalent funcțional (mă rog, în bună parte).

Pe de altă parte softul din microcontroler este cred (sunt aproape sigur) diferit de cealaltă variantă. Aici trebuie generat un tren de impulsuri pe când dincolo era suficient un ”1” logic, driverul făcea restul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări