Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program de desenat scheme.

Postări Recomandate

Am folosit foarte multi ani programul "Electronic Workbench", am nevoie doar pentru a desena schema. Ce ma deranjeaza e ca nu am simboluri pentru triode si pentode.

Prima intrebare: Exista pentru  "Electronic Workbench" biblioteca cu simboluri pentru tuburi electronice?

Alt soft la fel de intuitiv, ce recomandati? Doar pentru desenat scheme, alte facilitati nu voi folosi.

Cunoscutii folosesc Allegro (cu licenta) si Altium, dar sincer ma depasesc. Vreau ceva simplu , drag & drop.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Bineinteles ca se poate crea orice simbol. Se pot crea si amprente personalizate pentru orice componenta la desenarea PCB-ului. Este un soft foarte versatil. Poate importa fisiere di Eagle si din Altium. din Eagle import in mod frecvent scheme si PCB. Mai nou are destul de bine implementata si partea de simulare 3D unde se pot obtine efecte vizuale faine de tot.

Iata un tutorial care poate fi de folos.

https://docs.easyeda.com/en/SchematicLib/SchLib-Create/index.html

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Uite aici un programel util la desenat scheme, simplu de folosit si free.

https://www.transferxl.com/download/08qJ8KzGyTPNC?utm_source=downloadmail&utm_medium=e-mail

PS: Are si editor de componente, utilitarul lcov.exe

PS2: Atentie pentru a putea salva modificarile facute cu lcov.exe trebuie modificat in fisierul lcov.ini astfel: NoCheckPtnRectOnSave=1

Adaugarea unei noi librarii in modulul bsch.exe se face de la tabul de sus : setup>library>add

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări