Ovidanie Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Am folosit foarte multi ani programul "Electronic Workbench", am nevoie doar pentru a desena schema. Ce ma deranjeaza e ca nu am simboluri pentru triode si pentode. Prima intrebare: Exista pentru "Electronic Workbench" biblioteca cu simboluri pentru tuburi electronice? Alt soft la fel de intuitiv, ce recomandati? Doar pentru desenat scheme, alte facilitati nu voi folosi. Cunoscutii folosesc Allegro (cu licenta) si Altium, dar sincer ma depasesc. Vreau ceva simplu , drag & drop. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Eu nu folosesc tuburi dar am verificat in EasyEDA, softul pe care il folocesc eu, si exista simbolurile dorite de tine. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 5, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Am instalat EasyEDA dar nu gasesc biblioteca cu simboluri pentru tuburi. Poti sa-mi spui unde sa ma uit? Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Nu trebuia neapărat sa instalezi softul. Merge foarte bine online. Pe marginea din stânga găsești o lupă. Deschizi meniul de căutare a componentelor și cauți pentoda. Link spre comentariu
ALVIN Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Scuze daca sunt offtopic, in EasyEDA se pot crea/ importa simboluri de tuburi multiple (triodă- pentodă, diodă-trioda- pentodă)? Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 (editat) Bineinteles ca se poate crea orice simbol. Se pot crea si amprente personalizate pentru orice componenta la desenarea PCB-ului. Este un soft foarte versatil. Poate importa fisiere di Eagle si din Altium. din Eagle import in mod frecvent scheme si PCB. Mai nou are destul de bine implementata si partea de simulare 3D unde se pot obtine efecte vizuale faine de tot. Iata un tutorial care poate fi de folos. https://docs.easyeda.com/en/SchematicLib/SchLib-Create/index.html Editat Ianuarie 5, 2022 de zvonacfirst Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 @Ovidanie ai reusit? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Nu inca. M-am intors la munca si este superaglomerat, voi incerca maine, poate in zi de sarbatoare voi fi mai liber. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Pentru desenat scheme cu tuburi poți utiliza de asemenea LtSpice, e gratis și dacă cumva îți trece la un moment dat prin gând să o simulezi atunci ai deja schema desenată. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 28, 2022 Partajează Postat Martie 28, 2022 Pentru desenat scheme...cu orice ,sPlan 7.0 Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 28, 2022 Partajează Postat Martie 28, 2022 Acum 5 ore, nel65 a spus: Pentru desenat scheme...cu orice ,sPlan 7.0 Corect. Iti creezi repede si simplu o piesa-componenta conform necesitatilor, ca si in Sprint layout. Link spre comentariu
mamutubata Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 salut. eu am luat TCI de pe site-urile frantuzesti si poti sa-ti creezi componentele de care ai nevoie. Link spre comentariu
Craciun Postat August 21, 2022 Partajează Postat August 21, 2022 (editat) Salut, Uite aici un programel util la desenat scheme, simplu de folosit si free. https://www.transferxl.com/download/08qJ8KzGyTPNC?utm_source=downloadmail&utm_medium=e-mail PS: Are si editor de componente, utilitarul lcov.exe PS2: Atentie pentru a putea salva modificarile facute cu lcov.exe trebuie modificat in fisierul lcov.ini astfel: NoCheckPtnRectOnSave=1 Adaugarea unei noi librarii in modulul bsch.exe se face de la tabul de sus : setup>library>add BR/Daniel Editat August 21, 2022 de Craciun Link spre comentariu
Peter Gyorfi Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Se poate reposta programelul "util la desenat scheme, simplu de folosit si free" de mai sus, va rog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum