Liviu M Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 OK, statia nu raspunde chiar deloc. Din ce am citit aseara despre comunicatia statiilor astora, protocolul folosit e cu un bit de start, 8 de date si doi de stop. Din cate m-am prins eu, AltSerial-ul folosit in program e 1 bit de start, 8 de date si unul de stop. Cum bitii de stop sunt practic repaus, as adauga un delay intre octetii transmisi. Cu alte cuvinte, in fisierul RadioSettings.h as modifica functia pentru testul yaesu (liniile 22 - 30) si as adauga un delay dupa serial->write: //************* Y Interface ************* void Y_Request(AltSoftSerial* serial) { byte ReadFreq[] = {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03}; for (byte i = 0; i < sizeof(ReadFreq); i++) { serial->write(ReadFreq[i]); delay(1); } } Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Ok diseara cand ajung o s-a incerc. Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Am incercat cu acel delay , si nu se conecteaza. Folosesc asa : Statie - MAX232 - Arduino - USB la Termite sau programator Arduino. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Mesajele din termite sunt la fel? LE Ai zis că de la pc te conectezi fără probleme. Cum? Ai un program dedicat, sau din terminal? Poți încerca cu termite? Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 (editat) Folosesc asa : Statie - MAX232 - Arduino - USB la Termite sau programator Arduino. Cu Termite... Raspuns Y_Request: Raspuns FA_Request: Raspuns IC_Request: 0 Editat Ianuarie 6, 2022 de aetius Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Raspuns Y_Request: Raspuns FA_Request: Raspuns IC_Request: 0 in Arduino serial la fel Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 N-ai zis cum te conectezi cu pc-ul la stație (fără arduino). Ai un program dedicat? Mă gândeam să folosești termite să trimiți aceleași pachete ca arduino și să vezi dacă stația răspunde. Adică conectezi stația la pc (com1), deschizi termite pe com1 (configurat 1 start bit, 8 data, no parity, 2 stop) și trimiți datele de pe pagina anterioară (alea cu [00] [00] [00] [00] [03]). Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Cand folosesc statia in FT8 folosesc programul JTDX Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Sorry, acum chiar nu mai am nici o idee. Poate alt coleg mai priceput reușește mai mult. Oricum, recomand să revii la varianta originală. Dacă cumva te rezolvă autorul programului, poate postezi soluția și aici, că-s curios. Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 I could not find anything wrong with the code, so I am not sure the problem is there. To be honest, I never checked HamSwitch with FT847, but I think it should work similarly to FT857 which I have checked. raspunsul de la autor Link spre comentariu
Elison Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Exista mici diferente, in ceea ce priveste CAT, intre FT847 si FT 857, dar care nu au importanta atunci cand se trimite comanda de citire Frequency & Mode Status. In manualul FT847 este specificat faptul ca daca se foloseste un tuner de antena FC20, care este conectat la statie, sistemul CAT nu poate fi accesat. O alta cauza a nefunctionarii ar putea fi modulul cu MAX232. Ati testat functionarea corecta a acestui modul? Pinii opt si noua sunt legati corect la modulul MAX232, 8-RX, 9-TX? Autorul programului sugereaza sa setati in fisierul UserSettings.h , MY_RADIO la valoarea 102 (YAESU FT857), iar daca faceti asta, setati AUTO_DETECT_INTERFACE = false ; Cu aceste setari se va transmite catre statie doar comanda alocata statiei Yaesu. In tabelul de comenzi din manual exista o comanda CAT on/off. Poate ar fi bine ca inainte de a solicita citirea fregventei, sa trimiteti comanda CAT on. Un alt test pe care il puteti face ar fi verificarea transmisiei catre statie, incercand sa setati, cu arduino, fregventa statiei pe o alta valoare. Se poate incerca si setarea unui baud rate de 4800, precum si diverse valori pentru intarzierea sugerata de Liviu M, valoarea maxima nu trebuie sa depaseasca 200ms, valoare specificata in manual. Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 (editat) S-a rezolvat pina la urma. O mica "idee" , trsnsformata in cod de @Liviu M. @Elison am incercat tot ce ai zis ,si ultima incercare s-a facut cu comanda on/off a CAT-ului ,transpusa in cod... Sunt la serviciu diseara revin cu bucata de cod modificata... Multumesc. P.S. Acum am vazut si varianta propusa de autor scrisa si de tine cu true/false si nevazuta de mine, o s-a incerc diseara. Multumesc. Editat Ianuarie 7, 2022 de aetius Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 (editat) Cum am promis revin... Merge si cum a spus @Elison modificand linia din fisierul UserSettings : const bool AUTO_DETECT_INTERFACE = true; in: const bool AUTO_DETECT_INTERFACE = false; Sau in varianta de cod scrisa/modificata de @Liviu M in fisierul RadioSettings : din : void Y_Request(AltSoftSerial* serial) { byte ReadFreq[] = {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03}; for (byte i = 0; i < sizeof(ReadFreq); i++) { serial->write(ReadFreq[i]); } } in: void Y_Request(AltSoftSerial* serial) { byte ReadFreq[] = {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00}; for (byte i = 0; i < sizeof(ReadFreq); i++) { serial->write(ReadFreq[i]); } while (serial->available()) { int inChar = (int)serial->read(); delay(5); } ReadFreq[4] = 0x03; for (byte i = 0; i < sizeof(ReadFreq); i++) { serial->write(ReadFreq[i]); } } Editat Ianuarie 7, 2022 de aetius Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 (editat) Ce inseamna merge cand pui AUTO_DETECT_INTERFACE = true;? Ai testat comunicatia in sine (statia afiseaza CAT), sau pe afisorul Arduino scrie tipul statiei? Oricum, frumos ar fi acum sa-i dai un mesaj autorului si sa-i zici ca pentru FT-847 detectia trebuie precedata de CAT ON. LE Modificarea mea e doar un test rapid, sa vezi daca ajuta. Nu-s sigur ca e cea mai buna varianta, daca-l informezi pe autor de problema, poate face si un fix cinstit. Editat Ianuarie 7, 2022 de Liviu M Link spre comentariu
aetius Postat Ianuarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Merge cand modifici din true in false si afiseaza pe LCD FT-857 si afiseaza CAT pe statie... Dar nu-i stabila mai da rateuri nu se conecteaza tot timpul. Varianta propusa de tine este ok, si se conecteaza mereu... Cred ca in timp ce ai scris aici ,am trimis mail autorului... Oricum multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum