Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De foame migreaza spre alte tari,ca apoi sa priceapa ca acolo nu mai e loc pentru straini

Ujio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

12

• Ujio

9

• Sharky

5

• Mircea

5

Top autori în acest subiect

Acum 8 ore, woodyteo a spus:

Nu e mai bine, să se facă drumuri, autostrăzi

Sa fie autostrazi si cu 10 benzi pe sens, tot se vor gasi bombardieri care sa-ti de fleșuri si sa te claxoneze! Da, avem nevoie de autostrazi, dar si de educatie!

Pe de alta parte, am locuit 30 de ani in Bucuresti, si mi-a ajuns!!! Nu arat motivele, ca sa nu jignesc pe cineva, daca ar fi   luate ca generale.

Link spre comentariu

E stiut ca nimeni nu se da in stamba in satul natal... insa odata ajuns undeva unde nu-l stie nici naiba, apoi sa vezi dezmat. Numai cine n-a trecut o data prin camine (fie ele studentesti sau muncitoresti) nu stie despre ce vorbesc. Nu e vina urbei, cat a "vizitatorilor".

Link spre comentariu

Pai si de ce nu fac acelasi dezmat si in strainatate cand pleaca la munca? De ce la inceput merg pe burta, au grija sa nu supere pe nimeni, desi .... nu-i cunoaste nimeni si in plus nu-i intelege nimeni :57.

Link spre comentariu

Eventual sa fie si primul din familie care a aflat ca in afara de mersul in picioare goale sau in opinci mai exista si pantofi.
Astia au fost si sunt cei mai periculosi in societate.

Link spre comentariu

Doar cativa stiu care s-au intors:

- dor de casa

- erau singuri si si-au gasit aici perechea si fie lucreaza de la distanta sau au gasit alt job

- au deschis aici afacere cu ce idei au venit de acolo

- castigau net tot atat aici ca si dincolo

Nu stiu pe careva sa se fi intors ca nu ii mergea bine dincolo.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Pai si de ce nu fac acelasi dezmat si in strainatate cand pleaca la munca? De ce la inceput merg pe burta, au grija sa nu supere pe nimeni, desi .... nu-i cunoaste nimeni si in plus nu-i intelege nimeni.

...şi după aceea se dau în stambă!
Îi puteţi vedea la ştirile speluncilor şi latrinelor tv.

Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

Pai si de ce nu fac acelasi dezmat si in strainatate cand pleaca la munca? De ce la inceput merg pe burta, au grija sa nu supere pe nimeni, desi .... nu-i cunoaste nimeni si in plus nu-i intelege nimeni :57.

Nu fac dezmat, dar ce figuri au. Ala e prost, aia e tampita, cat de cretini sunt localnicii, etc. Astea le sunt discutiile in comunitate. 

In conditiile in care ei romanii, cu diplome in buzunare, lucreaza la negru (chelneri de weekend sau sclavi la alti romani). 

Eu de astia fug cat imi pot picioarele. Cine sta in comunitate este tras sau tinut in jos de comunitate. Nimeni nu trebuie sa scoata capul din gramada - se mananca si intre ei. Recomanzi pe cineva dupa ce l-ai cunoscut foarte bine. In general, comunitatile sunt plasate in zone intesate de emigranti, unde figurile de mai sus indicate nu-i lasa sa se dezbare de obiceiuri de rupti in fund. 

Eu nu ma sparg in figuri, ma doare fix in cur ca localnicii sau romanii X si Y sunt prosti. Important e sa-mi fie mie bine, ce treaba am eu cu atitudinea si avutul altora cata vreme nu ma afecteaza?! 

Link spre comentariu

Civilizatia celor care veneau din Italea si mergeau spre Iasi nu rezista nici pana la Buzau! Berea isi facea efectul destul de repede :57!

Acum 5 minute, Mircea a spus:

In conditiile in care ei romanii, cu diplome in buzunare, lucreaza la negru (chelneri de weekend sau sclavi la alti romani). 

Pai diplomele alea cum le-au obtinut??? Pe ochi frumosi?

Link spre comentariu
Acum 52 minute, merck a spus:

Civilizatia celor care veneau din Italea si mergeau spre Iasi nu rezista nici pana la Buzau! Berea isi facea efectul destul de repede :57!

Pai diplomele alea cum le-au obtinut??? Pe ochi frumosi?

Vezi ca nu esti bine informat si posibil voebesti numai de pe net?!?

Stiu cazuri (prieteni) care au avut diverse "aventuri" in strainatate. Am prieteni aranjati bine pe acolo dar si prieteni care nu au putut profesa in domeniul in care s-au pregatit si chiar erau foarte buni si au trebuit sa accepte munci mai "necalificate" raportat la diplomele lor.

Link spre comentariu

Daca nu au profesat la nesfarsit acele munci necalificate in pregatire pentru jobul potrivit, atunci nu e o rusine. Rar, dar foarte rar, lucrezi din prima pe jobul tau. Peste tot trebuie sa dovedesti ce poti, nu iti intinde nimeni covorul rosu ca esti tu roman si toti stiu ca romanii sunt mai speciali decat altii. 

Plus, desigur exista si discriminarea nativa si specifica unor oameni limitati in gandire. 

Link spre comentariu

Topicul ăsta n-are nici un sens,doar să provoace flame.Fiecare trăiește cum poate,în țară,în afară,pe vârf de munte,treaba lui și a familiei.

Pănă și titlul e tendențios ” De foame migreaza spre alte tari...”,dar de sete nu migrează,oare nu se usucă gâtlejul...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, sesebe a spus:

Vezi ca nu esti bine informat si posibil voebesti numai de pe net?!?

Stiu cazuri (prieteni) care au avut diverse "aventuri" in strainatate. Am prieteni aranjati bine pe acolo dar si prieteni care nu au putut profesa in domeniul in care s-au pregatit si chiar erau foarte buni si au trebuit sa accepte munci mai "necalificate" raportat la diplomele lor.

Daca ai o diploma in traista si ai nivelul C2 (nu poti sa te angajezi ca inginer sau medic fara sa stapanesti limba respectiva la un nivel sub C2) apelezi la o firma de recrutari din tara respectiva care stie unde sa te vanda :rade:. Mai conteaza sa nu ai si un caracter infect (sunt si din astia destul de multi). 

De la un anumit nivel in sus (cu o diploma in traista), nu te duci sa debarci undeva fara ca in prealabil sa ai un contract semnat. 

Ca sa evit o confuzie, eu vorbesc despre UE, nu vorbesc de emigrarea peste balta, in Canada. Insa si acolo, data te informezi bine in prealabil iti poti da seama daca are rost sa treci balta sau nu. 

Am avut colegi care s-au urcat dimineata in avion, s-au schimbat in toaleta de la aeroport in hainele de interviu, au fost la interviu si seara erau inapoi (deci nici macar nu au avut nevoie sa stea o noapte la hotel). 

Acum 7 ore, adydep a spus:

Topicul ăsta n-are nici un sens,doar să provoace flame.Fiecare trăiește cum poate,în țară,în afară,pe vârf de munte,treaba lui și a familiei.

Pănă și titlul e tendențios ” De foame migreaza spre alte tari...”,dar de sete nu migrează,oare nu se usucă gâtlejul...

Discutia a inceput pe topicul "cine este vinovatul" care este doar despre accidente rutiere. Am facut acest topic pentru a elimina offtopicul de pe acel topic. Titlul l-am ales din afirmatiile celui care a inceput offtopicul acolo. Daca este considerat tendentios, n-am nici o greata daca este schimbat. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Văd că s-a pus problema migratorilor şi s-a sărit fix în autostrăzi!De la capitolul "ce are sula cu prefectura"...

Migraţii au fost de când a apărut specia umană.O să mai fie cât timp nu vor fi controlate la sânge sau nu vor mai fi tolerate.

Privitor la joburile găsite sau nu e discutabil.Depinde de pregătirea profesională şi de şansă...Un lucru este cert,în majoritatea ţărilor în care pleci vei fi privit ca un venetic.Asta ca să nu zic cu ostilitate...Cam greu de digerat...

Dacă eşti meseriaş bun,în construcţii,servicii,ş.a. poţi trăi la fel de bine ca afară.Posibil însă să n-ai servicii medicale ca la ei.Deşi nu trebuie uitat că la unii sistemul medical e pe bani mulţi...Nu peste tot e ca în Canada sau UK...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Discutia a inceput pe topicul "cine este vinovatul" care este doar despre accidente rutiere. Am facut acest topic pentru a elimina offtopicul de pe acel topic. Titlul l-am ales din afirmatiile celui care a inceput offtopicul acolo. Daca este considerat tendentios, n-am nici o greata daca este schimbat. 

N-am știut asta,am crezut că topicul este deschis de  (B)Ujio ,la mine așa apare:

De foame migreaza spre alte tari,ca apoi sa priceapa ca acolo nu mai e loc pentru straini

De Ujio, Ieri la 08:43 în Discutii diverse

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări