Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa cu CR6853T

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da, rezistenta aceea am modificat-o din 10 in 2 ohmi(asa cum am gasit in datasheet). O sa o schimb cu una de 0.33 sau vad ce gasesc sub 1 ohm.

Pe schema atasata la pagina 1, insa, am mai desenat eu o rezistenta de 100 ohmi care este intre pinul SENSE si rezistenta de 2 ohmi(care o sa o schimb in 0.33). Rezistenta asta nu o gasesc in niciun datasheet insa este pe montaj. Poate ramane?

Multumesc

Link spre comentariu

Daca ai scos afara rezistenta aia de 100 ohmi o iei din nou de la cap cu schimbatul pieselor.

Trebuia sa alegi varianta usoara daca n-ai experienta si sa cumperi alta sursa.

O sursa se repara cu osciloscopul, nu prea merge la ghici.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Schimbă şi optocuplorul, de multe ori fototranzistorul lui e afectat de tensiunea ridicată provenită din integratul străpuns.Am păţit-o nu o dată....

Rezistorul ,,sense,, trebuie să aibă o valoare sub 1 Ohm, altfel sursa intră în limitare prea devreme.Uzual 0,2 - 0,3 Ohmi.

Rezistenţa dintre integrat şi rezistorul ,,Sense,, las-o acolo, că nu muşcă.Ca să nu bubui integratul şi mosfetul iar, toate testele fă-le doar cu un bec de 20-70W înseriat cu reţeaua.Dacă se întâmplă ceva şi mosfetul e blocat în conducţie, becul se aprinde limitând curentul la o valoare nepericuloasă entru mosfet.Dacă sursa funcţionează corect, cu o sarcină la ieşire, becul înseriat va clipi intermitent sau va lumina slab.Dacă se aprinde la maximum, nu e bine.După ce aduci schema la funcţionarea normală, scoţi becul de protecţie.Asta e valabil pentru testarea oricărei surse în comutaţie care poate avea probleme şi te scuteşte de schimbat piese aiurea.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, dan_b11 a spus:

Da, rezistenta aceea am modificat-o din 10 in 2 ohmi(asa cum am gasit in datasheet). O sa o schimb cu una de 0.33 sau vad ce gasesc sub 1 ohm.

Pe schema atasata la pagina 1, insa, am mai desenat eu o rezistenta de 100 ohmi care este intre pinul SENSE si rezistenta de 2 ohmi(care o sa o schimb in 0.33). Rezistenta asta nu o gasesc in niciun datasheet insa este pe montaj. Poate ramane?

Multumesc

Rezistența aia de care zici matale de 100 Ohm,mi se pare cam mică valoarea.Acolo cam 1Kohm se pune.

IMG-4666.jpg

Link spre comentariu

@Mac01, nu am scos rezistenta de 100 Ohmi. Am intrebat doar, ca pe niciun datasheet nu este pusa. Experienta tot trebuie facuta cumva. Si nu vreau sa-mi fac experienta la cumparat surse noi, chiar daca iese fum macar e o altfel de experienta :) . Osciloscop nu am decat o jucarie de DSO PRO de la chinezi.

@adydep, o sa mai verific inca o data dupa codul de culori pentru comparatie cu valoarea masurata.

@validae, am schimbat optocuplorul ieri, tot asa mergea.

O sa schimb Rsense dupa cum ati recomandat. Eu neavand nimic pe pcb am pus valori gasite in datasheet-ul celor doua integrate.

Multumesc tuturor.

Editat de dan_b11
corectie text
Link spre comentariu

Doar cu integratul şi fără tranzistor montat, alimentează sursa şi pune osciloscopul între pinul 6 (gate) şi masă.Ar trebui să apară impulsuri de start, integratul fiind alimentat prin rezistenţa dintre plus 320V şi pinul 5 (VDD).Dacă apar impulsuri, e OK.Dacă nu apar, ori ai rezistenţa de start arsă, ori integratul e dus.După primele impulsuri, integratul e alimentat de înfăşurarea secundară a trafului.Dacă ţi-e frică să pui osciloscopul, deşi acolo sunt impulsuri de doar câţiva Volţi, pune un led roşu sensibil, sau unul alb, înseriat cu un rezistor de 220Ohmi.

Link spre comentariu

Am schimbat Rsense la 0,3 ohmi. Și cu tranzistorul demontat nu erau impulsuri pe pinul 1(pe placa am varianta THT a SG6848. Am schimbat Integratul și acum merge din prima și merge și in sarcina. Sa fi fost integratul defect de nou?…. Sau s-a dus din cauza lui Rsense prea mare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări