LiviuS Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Salutare si La multi ani! Am DC-DC convertor care este setat sa imi genereze un curent constant necesar pentru sarcina dorita (LED-uri) si care poate fi comandat in PWM. Problema este ca utilajul pe care vreau sa folosesc acest circuit imi furnizeaza semnal PWM (10-100 duty cycle) depinzand de mai multi factori climatici, ceea ce nu imi permite alimentarea directa la circuitul meu. Exista vreo sursa sau orice alt circuti care imi poate integra un astfel de semnal PWM astfel incat sa imi furnizeze tensiune relativ continua pentru a putea sa imi alimentez circuitul propriu? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Un condensator de filtraj integrează cel mai bine. Link spre comentariu
LiviuS Postat Ianuarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Intr-adevar ar fi fost cea mai simpla si ieftina solutie insa am incercat si cu un banc de capacitori care imi asigura functionarea pana la un anumit punct (aproximativ 40% duty cycle), insa inrush current-ul este foarte mare si nu este suportat de utilaj. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Fără detalii nu poate nimeni ghici ce aveţi acolo.Ce convertor, ce utlaj, ce tensiuni... Link spre comentariu
LiviuS Postat Ianuarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Utilajul fiind un motostivuitor cu acumulatori la 80V care foloseste un DC-DC coborator de la 80V la 12V. Convertorul circuitului meu (lampa cu LED-uri) imi urca tensiunea de la 12 la 50V. Nu am posibilitatea de a-l alimenta direct la 80V pentru ca aceasta lampa se foloseste deja pe alte utilaje alimentate direct din acumulator de 12V si se doreste tot acesta insa adaptata pentru a putea fi folosita si in conditiile urmatoare: - tensiunea alimentare 12V dar in PWM cu un duty cycle intre 10-100% in functie de anumiti factori climatici. Asa cum am spus mai sus am incercat cu o capacitate de filtrare mai mare care a permis functionarea acceptabila pana undeva la 40% duty cycle insa varful de curent consumat este foarte mare si imi arde protectiile, de aceea intrebam daca exista vreun circuit care poate integra acest semnal fara a avea varfuri de curent asa mari. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Acum 45 minute, LiviuS a spus: foloseste un DC-DC coborator de la 80V la 12V. Acum 46 minute, LiviuS a spus: - tensiunea alimentare 12V dar in PWM cu un duty cycle intre 10-100% in functie de anumiti factori climatici. Nu inteleg nimic, daca am un convertor 80V/12V, ce inseamna 12V in PWM? La 03.01.2022 la 11:17, LiviuS a spus: utilajul pe care vreau sa folosesc acest circuit imi furnizeaza semnal PWM (10-100 duty cycle) depinzand de mai multi factori climatici, Acest semnal PWM este de comanda sau de forta? Lampa cu LED este ceva ce se adauga ulterior utilajului? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Deci ai o dublă conversie acolo.Din 80Vc.c. reduci la 12Vc.c ca apoi s-o urci la 50Vc.c. Ar trebui să faci o conversie directă de la 80Vc.c. la 50Vc.c. fără trecere prin 12V. PWM-ul ăla îl foloseşti ca să variezi luminozitatea lămpii, sau de ce ? Link spre comentariu
LiviuS Postat Ianuarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Salutare si multumesc pentru interes. 1 hour ago, dumitrumy said: Nu inteleg nimic, daca am un convertor 80V/12V, ce inseamna 12V in PWM? Acest semnal PWM este de comanda sau de forta? Lampa cu LED este ceva ce se adauga ulterior utilajului? Semnalul este de forta, asta fiind marea problema. Conversia fiind de la 80/12 iar unda rezultata la 12V se mai moduleaza inca o data in functie de anumiti factori climatici. Totusi pentru moment as omite conversia 80/12V pentru ca problema mea este ca nu pot integra semnalul primit de utilaj nici macar cele alimentate direct la 12V. (vezi raspunsul urmator) 45 minutes ago, validae said: Deci ai o dublă conversie acolo.Din 80Vc.c. reduci la 12Vc.c ca apoi s-o urci la 50Vc.c. Ar trebui să faci o conversie directă de la 80Vc.c. la 50Vc.c. fără trecere prin 12V. PWM-ul ăla îl foloseşti ca să variezi luminozitatea lămpii, sau de ce ? Nu am acces direct la acumulator, ci mi se ofera o singura mufa cu 2 fire prin care mi se furnizeaza acest semnal in PWM care practic va fi si forta si comanda. Intr-adevar una din necesitati este sa varieze intensitatea luminii, dar si de a genera anumite moduri de functionare. Exemplu: Temperatura ambientala mare → reducere intensitate luminoasa Lumina ambientala foarte mica sau deloc → reducere intensitate luminoasa Detectie pericol → generare de dublu/triplu flashing. etc. Deci se doreste ca ECU-ul utilajului sa poata controla in diferite moduri, lampa prezentata, insa doar prin 2 fire. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 (editat) Care este frecventa PWM-ului? PWM-ul este între 0V și 12V? Circuitul din lampa trebuie sa fie făcut pe 2 sectiuni: una asigura alimentarea prin integrarea PWM-ului cu o bobina (valoarea depinde de frecventa și curentul cerut) și un condensator (valoarea depinde de frecventa și curentul cerut), și un circuit ce identifica informațiile amintite mai sus și modifica curentul de ieșire. Ce nu înțeleg eu este cum vrei sa faci modificarea intensității luminoase dacă sursa este cu ieșire în curent ceea ce presupune ca să aibă curentul fix indiferent de tensiunea de întrare - între anumite limite iar dacă limitele sint depășite curentul nu mai este dictat de sursa. Editat Ianuarie 4, 2022 de sesebe Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Tot este o ceata densa! Controlul lampii este o functie suplimentara, adaugata masinariei? Cele 2 fire din mufa merg la un sistem de citire care deja executa anumite comenzi? Cine da legea de variatie a latimii pulsului, un senzor sau mai multi? De ce PWM este si de forta, alimenteaza ceva ce are nevoie de curent mare? Ce frecventa are PWM? Impulsurile sunt de 80V? La ce curent au limitarea? Lampa ce consum max. are? Link spre comentariu
LiviuS Postat Ianuarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 1 hour ago, sesebe said: Care este frecventa PWM-ului? PWM-ul este între 0V și 12V? Circuitul din lampa trebuie sa fie făcut pe 2 sectiuni: una asigura alimentarea prin integrarea PWM-ului cu o bobina (valoarea depinde de frecventa și curentul cerut) și un condensator (valoarea depinde de frecventa și curentul cerut), și un circuit ce identifica informațiile amintite mai sus și modifica curentul de ieșire. Ce nu înțeleg eu este cum vrei sa faci modificarea intensității luminoase dacă sursa este cu ieșire în curent ceea ce presupune ca să aibă curentul fix indiferent de tensiunea de întrare - între anumite limite iar dacă limitele sint depășite curentul nu mai este dictat de sursa. Frecventa PWM 500 Hz, 0 - 12V Sursa ce se doreste a fi comandata (lampa) poate fi comandata in PWM (vezi MPQ2483) ceea ce ofera posibilitatea sa reduca intensitatea luminii sau sa creeze modurile de functionare dorite. Totusi acele 2 fire de comanda sunt si de forta in acelasi timp, iar eu am nevoie de un semnal relativ continuu care sa imi tina alimentat integratul. Am incercat cu acea capacitate mentionata si nu am reusit. Link spre comentariu
LiviuS Postat Ianuarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 47 minutes ago, dumitrumy said: Tot este o ceata densa! Controlul lampii este o functie suplimentara, adaugata masinariei? Cele 2 fire din mufa merg la un sistem de citire care deja executa anumite comenzi? Cine da legea de variatie a latimii pulsului, un senzor sau mai multi? De ce PWM este si de forta, alimenteaza ceva ce are nevoie de curent mare? Ce frecventa are PWM? Impulsurile sunt de 80V? La ce curent au limitarea? Lampa ce consum max. are? Utilajul are deja o lampa alimentata in acest fel insa este prea slaba si nu ajuta in conditiile din field. Toata senzoristica se afla pe utilaj iar in functie de datele colectate moduleaza semnalul de pe acele 2 fire care alimenteaza si comanda lampa. Nu se poate umbla la parametrii ECU ci doar se pot crea anumite scenarii, enumerate mai sus. Deci lampa este independenta de utilaj, avand doar 2 fire de alimentare. Frecventa folosita este de 500Hz cu impulsuri de maxim 14V iar curentul mediu este limitat undeva la 1.2A pe cand cel consumat de lampa dorita este de aproximativ 1A in functionare continua. La capacitatea pe care am avut-o disponibila, odata ce scadeam duty cycle sub 50% curentul mediu sare de 1.5 A si arde siguranta. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Acum 1 oră, dumitrumy a spus: Ce frecventa are PWM? Impulsurile sunt de 80V? La ce curent au limitarea? Lampa ce consum max. are? Raman ultimele 2 intrebari pt ca din 10% impuls trebuie asigurata energie pt lampa. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 (editat) Acum 6 ore, LiviuS a spus: Frecventa PWM 500 Hz, 0 - 12V Sursa ce se doreste a fi comandata (lampa) poate fi comandata in PWM (vezi MPQ2483) ceea ce ofera posibilitatea sa reduca intensitatea luminii sau sa creeze modurile de functionare dorite. Totusi acele 2 fire de comanda sunt si de forta in acelasi timp, iar eu am nevoie de un semnal relativ continuu care sa imi tina alimentat integratul. Am incercat cu acea capacitate mentionata si nu am reusit. Pai tu ai pus link la un integrat nu la o sursa. Te referi la o sursa industriala realizata cu acest integrat sau vrei sa proiectezi o sursa bazata pe acest integrat care sa faca functiile cerute? Daca vrei ca cineva sa-ti faca un astfel de proiect trebuie sa precizezi acest lucru. Posteaza si schema folosita de tine, inclusiv cu partea de alimentare utilizata de tine. Editat Ianuarie 4, 2022 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 Dacă nu citeşti atent ce a scris înainte... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum