sonic11 Postat Ianuarie 1, 2022 Partajează Postat Ianuarie 1, 2022 (editat) Salut. Am acest potentiometru care provine de la un amplificator rusesc si intentionez sa-l folosesc la un amplificator PP 6p14p. Poate cineva i-l recunoaste si stie din ce amplificator provine sa pot cauta date despre el. Editat Ianuarie 1, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Ala nu-i potentiometru ci un comutator cu doi galeti. Ce parametri iti mai trebuie la el? Ii poti afla pe toti notind pe o foaie e hirtie valorile rezistentelor de pe un canal , in ordine. Dar valoarea, tipul log/liniar, pozitia prizei pt loudness se pot afla in citeva secunde cu un simplu multimetru. Link spre comentariu
tenzen Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 (editat) Ala e de la un amfiton 50 um 104 s,mai exact de la amfiton up 003 s care e preul acestui amplificator...E potentiometrul de volum.Daca nu gasesti nimic despre el,am sa rascolesc eu prin arhiva casei sa vad ce e cu el,sint notate pe vreo hirtie,undeva,caracteristicile lui... Editat Ianuarie 2, 2022 de tenzen Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Nu inteleg de ce acea complicatie cu un comutator in loc de potentiometru. In primul rind, introduce un zgomot mult mai mare decit un potentiometru. Nici o anumita caracteristica de variatie, nu ar justifica un comutator, chiar si in acea vreme se putea obtine un potentiometru cu o anumita variatie. Ca obiect de muzeu, e interesant. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 @sesebe stiu ca este un comutator cu doi galeti in fond si ca se poate afla rezistenta interna, dar problema este ca sa intevenit asupra acelor rezistente si vreau sa stiu ce valori erau. @tenzenmultumesc de informatie. @icar nu introduce nici un zgomot, l-am probat pe un alt amplificator. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 1 oră în urmă, icar a spus: Nu inteleg de ce acea complicatie Simplu, s-au descurcat si ei cum au putut si cu ce au avut la dispozitie. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Mie i-mi place mai mult tipul asta de "potentiometru"(parere personala), nu-i vorba de a cumpara un potentiometru. Link spre comentariu
deo Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Si eu am unul si era de la un magnetofon,nu mai stiu ce tip era.Si nu cred ca erau facute din lipsa de materiale.Al meu are 78k pe capete si 4,3k la priza de loudness.Oricum se poate modifica la orice valori dorim,Bineinteles ca este logaritmic si este destul de simetric ca si valori ale rezistentelor. Link spre comentariu
tenzen Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Pai,asta e unul din avantajele acestor potentiometre,ca poate fi facut liniar,logaritmic,cu priza,etc,motiv pentru care vreau sa cumpar asa ceva,daca e disponibil,in privat...Poate fi facut de orice valoare,in asta consta flexibilitatea... Link spre comentariu
meshteru_the_best Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 La 01.01.2022 la 15:28, sonic11 a spus: Salut. Am acest potentiometru care provine de la un amplificator rusesc si intentionez sa-l folosesc la un amplificator PP 6p14p. Poate cineva i-l recunoaste si stie din ce amplificator provine sa pot cauta date despre el. Acest model se gaseste in mai multe amplifuri sovietice, de exemplu Lorta 50u-202s, Amfiton 002s, Amfiton 75u-202s, Amfiton up-003 etc... Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Ce "lucratura" superba, desi a fost putin "tunat"! Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Al meu este de 82k logaritmic si priza este la 4,4k` Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Cu un comutator cu destule contacte, se poate face un astfel de "potentiometru". https://www.tme.eu/ro/details/sr2511615k9s/intrerupatoare-rotative/ninigi/?brutto=1¤cy=RON&gclid=Cj0KCQiAt8WOBhDbARIsANQLp94JrjVOkrw58lOFiZSH3hGanrPW1N6sQrqbnzpEyGzdmGRZWv5FCa8aAusrEALw_wcB Sunt si duble, dar nu am mai cautat. Trebuie sa am prin pot ceva rusesti, cam cit un potentiometru de mari, caut mâine. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Da, am vazut si eu pe acel site dar nu stiu cu este traslatia intre ploturi. Daca se face direct, nu este bun de potentiometru, cursorul va ramane flotant. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Această sculă(atenuator variabil în trepte logaritmic rusesc) se comportă foarte bine în audio. De curiozitate poziționați cursorul unui potențiometru logaritmic dublu la jumătatea cursei mecanice și măsurați(comparați L/R). (puteți poziționa unde doriți cursorul... măsurați/comparați valorile L/R) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum