Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Boxe Profesionale

Pantilica

Postări Recomandate

Salutare.Vreau sa achiziționez o pereche de boxe profesionale pentru petreceri  în interior ( aproximativ 50 mp) cât și în exterior (in curte) bugetul meu este de maxim 3000 de lei per bucata, prefer boxe active în mod special pentru ca nu vad avantajul unor boxe pasive.

Muzica va fi redata de pe YouTube,  dintr-un laptop la care va fi conectat un dac fiio e10k ( placa audio prin USB ) după care la mixer behringer xenyx 802 după care la boxe.

Eu m-am gândit la boxele RCF ART 715-A MK IV.....îmi doresc boxe care sa sune tare cu spl mare , cu bass medi și inalte cat mai puternice ...mulțumesc și aștept recomandari!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai Cimpoeru

4

• Ady Y

4

• arcgotic

1

• Pantilica

1

• 8 luni mai târziu...
La 05.01.2022 la 22:58, Mihai Cimpoeru a spus:

Cauta sa asculti FBT HIMAXX 60

O boxa destul de buna , dar  s-au smecherit la pret ! inainte de pandemie erau 2900 lei bucata , iar acum la peste 4000 lei ..aceeasi boxa defapt . Are cam 450w reali si suna oribil data mai tare (mai ales inaltele) !!

Link spre comentariu

Nu ai observat ca au crescut preturile la toate? 

Incinta aia are 350w rms si 700w muzical. Deci daca pui muzica pe ea tine si 700w fara probleme. 

Cu inaltele mai depinde si de amplificare, insa intr-o sala plina de oameni o sa fie ok deoarece alea is primele care se absorb.

Link spre comentariu

450 rms  m-am referit ca au pana in distorsiuni ! si normal ca rezista mai mult (fara sa se arda) daca amplificarea este de calitate , dar dupa 500 rms , se aud imprastiat .  Faza cu scumpitul nu e chiar la toate , ci mai mult la firmele la care platesti emblema . Spre exemplu la produsele brandului thomann , ba chiar s.au ieftinit putin ,sau acelasi pret ca si inainte de pandemie . Deci sa ne intelegem la pacaleala cu pretul  , exemplu FBT acela in care woofer-ul costa 1200 lei si driverul 650 , atunci unde naiba sa coste o cutie de plastic si un filtru restu pana la 4000 lei ? Emblema lor nu a costat nimic la aparitia modelului , dar acum se pare ca au pus 300€ numai pt emblema 

Editat de Ady Y
Link spre comentariu

Intre orice boxa Tbox si FBT as alege FBT fara sa aud TBox. 

Un amplificator intra mai repede in distorsiuni decat un difuzor (aici nu ma refer la chinezarii) decat in cazul in care exagerezi cu frecvente joase sau cine stie ce boost. Pe muzica nu e ca pe sinus, ai niste varfuri de putere. 

Credeam ca am trecut peste ce inseamna emblema.

Link spre comentariu

Nu stiu ce cunosti in domeniul pro audio , dar eu le-am avut pe mana mai

mult din pasiune si din curiozitate ! Am pus pe bancul de proba de exemplu si Himaxx cu The Box , sau Dynacord cu Behringer, dar am inchiriat si ceva mai scump , de exemplu Funktion sau L'acoustics ! Firmele care isi fabrica sculele la ei in tara sunt scumpe si din motivele pe care multi cunoscatori le stiu ! Referitor la diferenta (de sunet, nu de aspect ) dintre FBT si The Box (care defapt este doar o eticheta ce nu costa bani)  depinde la ce model te referi , ca si chinezii aia de la Beta three au scule destul de bune la bani corecti 

Link spre comentariu

Toate sculele pro sunt fiabile daca stii cum trebuiesc folosite .. cele mai fiabile oricum sunt din clasa touring si au capabilitate mare de protectie , chiar si in lipsa unui user necunoscator ,dar cunosc amatori ce folosesc Behringer sau Tbox la petreceri pe bani putini , si unii chiar nu le-au stricat niciodata . Sunt cateva retete secrete (ca la bucatari) in acest domeniu , de exemplu poti sa faci un Tbox sa sune la fel de bine ca o firma mai scumpa , si aici deja ne bagam in discutii mult mai lungi ! 

Editat de Ady Y
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări