Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IBA1 Incarcator Baterii Auto (Redresor) Radio Progres

dacos

Postări Recomandate

Am scos-o din ceva cărți în care scrie că un acumulator se ”măsoară” în Ah adică atâta curent x atâtea ore . 

Dacă curentul nu este constant vom considera valoarea integralei i(t)dt care este tocmai Imediu x timp. Nu este vorba de vreo putere într-o rezistență ca să apară i2, apare doar i simplu.

În ce privește măsurarea corectă a valorii medii - instrumentele cu ac electromagnetice (de curent continuu) sunt prin construcție instrumente de valori medii iar cele digitale (marea majoritate) sunt convertoare cu dublă pantă sau similare care integrează pe sute de ms. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacos

24

• doru3160

13

• validae

7

• adydep

6

Top autori în acest subiect

Acum 7 minute, sesebe a spus:

De unde ai scos-o pe asta? Energia bagata in acumulator este cea care conteaza iar energia o poti calcula corect doar stiind valoarea efectiva nu cea medie. Si macar daca valoarea medie ar fi bine masurata dar am mari dubii si in directia asta.

Conteaza cantitatea de sarcina, nu energia.

Link spre comentariu
La 06.03.2022 la 18:37, sesebe a spus:

Problema este ca vei disipa pe tranzistorul serie mai mult decit vei baga in acumulator.

Din câte observ, pentru radiatorul din dotarea redresorului, cei 2A pe care îi disipă tranzistorul sunt maxim până la ambalarea termică. 

Nu am măsurat temperatura, dar radiatorul se încinge semnificativ. 

Probabil mențiunea de 3,2A max de pe fața redresorului se referă la vârfuri scurte de curent. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări