Marele Savant Postat Decembrie 28, 2021 Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Deoarece am cumparat adesea acumulatori cu specificatii fanteziste, am cautat o aplicatie care sa masoare capacitatea acestora. Sint citeva variante care circula pe internet, m-am oprit la cea a celor de la open green energy, care se pare ca a fost prima, dar care avea unele buguri, cel mai mare fiind acele ca timpul de descarcare era masurat destul de aproximativ. Au urmat diverse variante imbunatatite, cu diverse tipuri de afisaje, sau variante de cablaj. Am folosit cablajul gata proiectat disponibil la pcbway si o versiune de soft cu diverse modificari, la care am contribuit si eu cu citeva! Atit gerberele pentru pcb cit si softul sint disponibile free, se pot modifica si personaliza dupa dorinta, daca prezinta interes la voi adauga si pe acestea! Aparatul a fost proiectat pentru acumulatori de 3.7V, dar se poate modifica usor pentru cei de 1.2V. Curentul de descarcare poate fi ales in trepte de cite 100 mA, pina la max. 1A. Am adaugat un stabilizator 7805 in locul conectorului pentru alimentator de 5V, ca sa fie usor de alimentat din orice sursa de 7-15V. Rezistenta de 1 ohm este cam voluminoasa, nu era necesar dar nu am avut alta la indemina! Link spre comentariu
valaentino Postat Decembrie 29, 2021 Partajează Postat Decembrie 29, 2021 Este un proiect frumos si util .Felicitari pentru realizare. Mi-ar fi utile gerberele si softul actualizat . Multumesc !!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Poftiti, succes Bat_Capacity_Tester_V3-NOU.ino Gerber_Capacity Tester V2.0_20191110014208.zip Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 salut daca am acest model ce incarcator mai merita sa im construesc acest tester prezentat aici ? https://hobbyking.com/en_us/icharger-106b-plus-250w-6s-balance-charger.html?___store=en_us Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Nu, bineinteles! sau doar pentru distractie cu Arduino! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 ok mersi am inteles,deci nu merita investitia Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 La 28.12.2021 la 16:43, Marele Savant a spus: Atit gerberele pentru pcb cit si softul sint disponibile free, se pot modifica si personaliza dupa dorinta Te-ai referit inclusiv la gerbere când ai afirmat ca se pot modifica după dorința? Eu nu știu dacă și cum pot fi modificate gerberele. Mulțumesc. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Incarci pe fiecare layout din sprint ,fisierul corespunzator din gerber,inclusiv gaurile (drill)..Gerberul poate fi generat si de alt fel de soft (eagle de ex.).Plus corectii la texte fiindca apar tot ca traseele si cam aia e... Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 La cat e de simplu pcb-ul ala mai bine il reproiectezi decat sa-l modifici.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Acum 2 ore, zvonacfirst a spus: Te-ai referit inclusiv la gerbere când ai afirmat ca se pot modifica după dorința? Eu nu știu dacă și cum pot fi modificate gerberele. Mulțumesc. Vad ca s-a dat o solutie. Personal nu stiu cum se pot modifica, exprimarea mea a fost gresita, ma refeream doar la .ino. Desi, in mod sigur exista solutii, in citeva cazuri, la pcb comandate in china au fost unele greseli si am fost contactat si intrebat daca asa am dorit sau ii las pe ei sa remedieze! Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 13, 2022 Partajează Postat Septembrie 13, 2022 Buna ziua Acest tester face si incarcarea bateriei inainte de testarea capacitatii? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum