Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV ,,JVC,, model LT-49VU52K cu defect de imagine aleator

validae

Postări Recomandate

Aseară la serviciu mi-a adus un coleg care stă în apropiere  un tv cu modelul JVC şi şasiu Vestel 17MB120 care din când în când face nişte figuri pe imagine.Uneori imaginea e afectată, dar uneori dispare aproape total, rămânând nişte linii colorate orizontale la bază.

Am stat cel puţin două ore până a făcut primul simptom, a apărut o linie orizontală roşie pe mijlocul ecranului.Apoi imaginea a început să se dubleze cam ca efectul red/cyan la filmele 3D.Pun mai jos poză şi filmare.S-a mai întâlnit cineva cu defectul respectiv, ce credeţi, e din panel ? Menţionez că imaginea multiplă tip ,,caleidoscop,, e cauzată de faptul că foloseam telefonul ca sursă de imagine, prin conexiunea WiFi..

Dacă ar fi din placă, e simplu...îl pun să-şi ia o placă, e cam 200 Lei una.Dacă e din panel e cam aiurea, tv-ul fiind foarte mare.Cu greu i-am găsit un loc sigur prin atelier.

https://i.imgur.com/OGLUHbE.mp4

https://i.imgur.com/GNbMPif.mp4

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• iuliantv

2

Top autori în acest subiect

defect display,display ce e posibil sa fie samsung,incepeti cu ,,curatarea benzilor t.con,a driverelor superioare daca au avut lichide,testarea fara una din benzile t.con display,masuratori pemodul display,izolarea pe bucati,dupa identificare partii defecte.....

dati-ii un ,,clansonson,, domnului Costica_Tv el v-ar putea ajuta cred,sa nu mergeti pe ,,bajbaite,,

succes

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Din păcate, am uitat complet să fac o poză la eticheta display-ului şi am montat la loc tv-ul, fiindcă era târziu când am testat imaginea.Miercuri aş putea să-l desfac iar...când ajung iar la serviciu.

Ar exista vreo şansă de remediere la display ?

Link spre comentariu
Acum 13 minute, validae a spus:

Din păcate, am uitat complet să fac o poză la eticheta display-ului şi am montat la loc tv-ul, fiindcă era târziu când am testat imaginea.Miercuri aş putea să-l desfac iar...când ajung iar la serviciu.

Ar exista vreo şansă de remediere la display ?

eticheta nu prea ajuta,codul t.con mai degraba 

Link spre comentariu

Azi nu am avut timp de JVC-ul colegului, iar având în vedere că tocmai Duminică pe 2 Ianuare mai ajung la serviciu, l-am dat colegului să-l ducă acasă.La serviciu am nişte draci de mâţe care ,,mi-au,, mai dărâmat două televizoare de pe masă, noroc că nu s-a spart niciunul, dar oricum erau parţial defecte. Deci nu am vrut să risc, i-am zis că după Anul Nou poate mai încercăm ceva, alternativa fiind aceea de a dezmembra tv-ul şi îl pun la vânzare pe componente, mai scoate şi el vreo 300-400Lei din pagubă pe plăci...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări