informer Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Va salut. Am relativ des nevoie sa scurtez suruburi subtiri pt. ca n-am exact la lungimea care-mi trebuie. Pt. M3 si mai rar M4 folosesc clestele de mai jos. Taietura este curata, filetul nu se strica, nu-i nevoie sa mai "dai la pila" (gaura de pe un bac al clestelui este filetata iar bacurile nu au joc). Treaba e ca nu am gauri pt. dimensiuni metrice mai mici. NU vreau sa tai cu "Dremel-ul"... Stiti cumva daca gasesc undeva de cumparat asa un cleste pt. suruburi metrice? (asta-i din US, pt. imperiale) Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2021 (editat) Alternativ, as fi curios daca vreun coleg poate face un asemenea dispozitiv si la ce pret. Ca si constructie ar fi vorba de doua discuri din otel, concentrice, plane si tratate termic, cu gauri (una filetata + una mai larga) corespunzatoare pt. M2-2.5-3-3.5-4. Pot face o schita daca este nevoie. Editat Decembrie 26, 2021 de informer Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 2-2.5-3mm eu pun piulița, tau cu țvic sau bomfaier, depinde de duritate, polizez sau pilă, deșurubez piulița si gata.... Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 eu prind surubul cu hexanul intr-o filetanta si il dau un pic pe smierghel Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Va multumesc pt. sfaturi, momentan si eu le tai cu un minidisc dupa care refac cum pot zona taiata... asta daca nu cumva mi-a sarit discul si am stricat juma` de surub... Dar mai ales in cazurile in care vorbim de mai multe bucati, as prefera o scula unde toata operatia ia cateva secunde... la M3 folosesc acel cleste si sunt incantat de calitate si viteza... ;) Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 @informer cleștele tau pare solid față de ce am văzut eu. Nu știu unde găsești așa ceva https://www.amazon.com/HobbyKing-Engineer-Function-Compact-Pliers/dp/B01MDM3JZX Asta probabil nu te ajuta complet: https://www.amazon.com/Knipex-97-22-240-Crimping/dp/B004LY28J2 Am o chestie dinastia dar la cat e de firav nu am avut curaj să-l folosesc la ceva. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Multzam Stefan. Clestele ala-i aproape la fel de batran ca mine... un pic exagerez da` cred ca are vreo 30 - 35 ani... L-am gasit pe cel de la Knipex la TME dar intr-adevar are doar M2.6... nu stiu de ce 2.6 si nu 2.5 plus ca n-are M2, pe care-l folosesc destul de des. Si da, am si eu unul dintr-o trusa la care mi-e frica sa nu-i indoi manerele cand strang de el... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Clestele de sertizat de la Unior taie de la M2,5 la M5, il gasiti la Dedeman Timisoara. https://www.dedeman.ro/timisoara2/cleste-de-sertizare-unior-425-240-mm/p/1009744 Il am si merita banii. Mai este o versiune cu sertizarea papucilor neizolati in fata. https://www.dedeman.ro/timisoara2/cleste-de-sertizare-unior-425-240-mm/p/1006191 Asta o am eu deoarece pentru papucii neizolati l-am luat in special. Editat Decembrie 27, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Nu mai bine iti cumperi suruburi la diferite dimensiuni decat sa le ciumpavesti? Sunt ieftine si se gasesc. La taierea cu clestele ramane turtit, cu cap de daltita....trebuie polizat. Editat Decembrie 27, 2021 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 Totuşi, uneori apar situaţii în care dimensiunile standard ale şuruburilor sunt prea mari şi cele imediat inferioare, prea mici....De exemplu, pot rămâne câteva filete ieşite dintr-o piuliţă într-o zonă unde iar asta se vede urât sau chiar afectează gabaritul altor componente... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Exact! Trebuiau ceva la fix, maxim 4mm abatere, in sensul ca doar atit aveau loc sa iasa din piulita ca altfel dadeau un celalalt perete, doar taiat am reusit, undeva spre 100 buc M4 cu cel din link de jos de la postarea anterioara, pentru ce am avut nevoie au mers perfect si rapid. Taie suficient de bine ca sa nu-ti faci probleme ca nu prinde din prima spira. Daca voiam "arta" nu era nici o problema, masina de gaurit in clema, prinsa orizontal pe banc si taiate cu flex si disc de 1mm, din inclinare faci conicitatea cum vrei insa dureaza de 10 ori mai mult decit cu clestele, basca mai cauti surubul pe sub banc... Editat Decembrie 27, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Sunt suruburi de toate dimensiunile intr-adevar numa` ca de ex. la TME se vand doar minim 100buc. iar tot ca exemplu in TM nu stiu sa existe vreun magazin unde gasesti suruburi M2-2.5-3, eventual doar cateva modele/forma cap/material... iar sa cumperi din toate marimile cate 100buc. de la TME, cu diverse forme de cap fiecare, eventual din diverse materiale ca poate-ti trebuie vreodata, nu mai iese chiar asa de ieftin. Si desigur stiti foarte bine ca exact ala care nu-l ai, ti-l trebe... Daca scula de taiat nu are joc intre bacuri si muchiile la gauri nu s-au rotunjit, taierea (forfecarea) este perfecta, nu mai trebuie sa faci nimic dupa. Editat Decembrie 27, 2021 de informer Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Salut, uite aici M2: https://www.robofun.ro/mecanice/set-surub-otel-2-mm-m2-x-10-mm-10-bucati.html https://www.robofun.ro/suruburi-piulite-conectare si sunt si alte siteuri cu seturi M2/4/5 BR/Daniel Editat Decembrie 27, 2021 de Craciun Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 N-am mai auzit pina acum sa tai suruburile cu clestele ! Am mai taiat 2-3 bucati cu fierastraul de metale,unu mai mic de la rusi. Depinde si cate ai de taiat....spor Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Acele gauri marcate M2,5 M3... exact pentru asta sint facute si merge extrem de bine, la 3mm e o joaca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum