Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Practic: surse lumina LED/COB de realizare proprie integral, sau conversii la led

Mircea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_mesterel

12

• Dxxx

6

• sesebe

5

• validae

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fa testul cu intensitatea luminoasa acolo unde ai nevoie de lumina. E irelevant ce ai la nivelul COB-ului. Poti folosi un telefon (care are acces la informatia despre senzori) sau incropi o masuratoare cu module TEMT6000 ca sa masori cati lx sunt necesari. Faci un grafic intre lx si curent si esti bun sa procedezi la constructia finala. E suficient pentru teste, ca sa vezi cat incarci COB-urile. 

Sa discuti despre puteri si curenti fara sa stii ce ai nevoie e cam riscant pentru durata de viata a COB-urilor. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 20 minute, Dxxx a spus:

Pai sursa aia de 50W s-ar putea ca oricum sa fie suficienta, eu zic sa incerci asa.

Voi încerca așa. Cu rezistențe de echilibrare. De 1 ohm cred că sunt ok.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

COB-urile lui sunt de 57W nu de 30W.

Mea culpa.

Da, la LED-uri de 57W o incarcare de 25W este absolut rezonabila daca se utilizeaza niste radiatoare eficiente.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu in situatia de mai sus as folosi o sursa  philips xitanium de 75W, cu ledurile inseriate, simplu si eficient.

De altfel personal folosesc zilnic de aprox. 3 ani o astfel de sursa in salon, sursa ce alimenteaza 7 coburi inseriate.

Link spre comentariu

Din pacate te bucuri degeaba. Nu ii am la inima pe olandezi, dar daca dumneata crezi ca acesta este motivul pt. care am recomandat sursa respectiva nu pot decat sa va urez succes.

Indiferent de solutia aleasa tineti cont ca  indoor nu este acelasi lucru cu outdoor sau cum zicea un clasic iarna nu e ca vara.

Link spre comentariu

Nu va contrati atat cu sursa... Orice sursa este buna, daca alegi specificatiile corect.

Pentru afara iti trebuie IP67, daca te uiti la TME au peste 1000 modele cu IP67.

In rest depinde exact de necesarul situatiei.

Cand gasesti exact modelele potrivite vei avea posibilitatea de a alege, insa in mare parte daca doresti raport bun pret/calitate te duci pe ceva de la MeanWell, sau daca doresti calitate fara conditionari Inventronics, poate Aimtec. 

Dar sunt produse foarte bune si de la ati producatori.

La producatorii seriosi conteaza foarte mult ce zice DS, datele de acolo sunt credibile. Defapt urmarind acele date este posibil sa gasesti ceva mai bun decat Inventronics si poate mai ieftin ca MeanWell depinzand de ce anume urmaresti... pentru ca parametrii sunt multi si depinde care parametru il valorizezi tu cel mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări