informer Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Va salut. As dori sa interfatez niste senzori "de parcare" Bosch, folositi in domeniul auto, cu un sistem cu uC. Din pacate n-am gasit documentatia protocolului de comunicatie intre acesti senzori (respectiv intre chip-ul pe care-l contin) si modulul de asistenta parcare al masinii. De la modulul de asistenta incolo comunicatia este CAN dar pe mine nu ma intereseaza decat de la senzor la modul... Am gasit ceva reverse engineering (aici...) dar n-as vrea sa reproduc orbeste niste impulsuri fara sa am nici o idee despre ce reprezinta... "Bus-ul" in cauza l-am gasit referit la Bosch ca "1-Wire I/O Interface" dar nu seamana cu alte bus-uri 1-Wire pe care le stiu. Deasemenea ceva chip-uri de interfata ar fi CA270/CA271 insa n-am gasit un datasheet de unde sa extrag protocolul. Orice informatie este apreciata... dau si bere... Multzam! Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 22, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2021 Niste senzori ultrasonici asemanatori cu cei de la Bosch produce si Valeo. NU stiu daca sunt compatibili dar poate am noroc sa aiba cineva documentatia pentru ei (documentatia protocolului de comunicatie...). Link spre comentariu
mihaicozac Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 În mod clar nu e protoolul 1-Wire de la Dallas că ar fi trecut în documentaţie copyright-ul sau măcar un TM pe acolo. Din schema bloc e clar cum lucrează, emite un impuls ultrasonic scurt şi aşteaptă ecoul pe acelaşi traductor transformat în receptor. CEl mai simplu ar fi cu un osciloscop cu memorie sau analizor logic pe o maşină care foloseşte acelaşi senzor, aşa s-ar putea citi şi probabil interpreta traficul de date. Link-ul pus de tine nu se deschide, să vedem ce e pe acolo. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 22, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2021 (editat) Da, ai dreptate cu link-ul dar acum cca. o ora am cautat ceva acolo si mergea ... il pun inca o data aici, "in clar"... probabil va merge candva: https://jimk3038.com/?p=122 Cam acelasi lucru si acelasi autor (probabil) se gaseste aici: https://www.instructables.com/Hacking-Automotive-Ultrasonic-Sensors/ Personal nu sunt curios sa folosesc acesti senzori la modul cum ii foloseste autorul articolului... nu sunt interesat sa reproduc o succesiune de impulsuri care reprezinta (probabil) parametri de initializare ai senzorului fara sa inteleg ce anume fac. Vizualizarea iti permite sa vezi rezultatu` a ceea ce au implementat altii si eventual sa reproduci exact, nu sa intelegi ce se intampla... ori eu asta aleg sa nu fac... Asta este dealtfel motivul perntru care am incercat sa gasesc documentatia acestor senzori. Editat Decembrie 22, 2021 de informer Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2021 Si-a revenit link-ul.... N-avem nici un coleg la Continental, Bosch... ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 Acum 41 minute, informer a spus: Si-a revenit link-ul.... N-avem nici un coleg la Continental, Bosch... ? Chiar dacă ar fi crezi ca au voie sa facă publice acele informații? Daca nu le-ai găsit pina acum pe net înseamnă ca nu sint informații publice. Cind am văzut topicul am dat și eu o căutare rapida și nimic. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Nu stiu ce sa zic... ma gandesc asa: sunt o firma, fac un produs, public niste specificatii vagi si ma astept sa vina cineva sa-mi cumpere produsul si abia dupa sa afle mai exact ce se poate face cu el? Sincer mie abordarea mi se pare stupida... au nevoie de un NDA ca sa-mi spuna cum se foloseste produsul lor? Poate asa se face mai nou... nu stiu... :| Poate cineva care cunoste "stiinta corporatiilor" poate explica muritorilor de rand... Editat Decembrie 23, 2021 de informer Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Tu știi ca sunt foarte multe integrate, destul de banale sa zicem - surse SMPS, la care nu găsești informații pe net despre ele? Vrei orice informație trebuie sa contactezi producătorul, în numele unei firme, și sa semnezi NDA cu ei. Chestie verificata. Editat Decembrie 23, 2021 de sesebe Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Acum 7 minute, sesebe a spus: Tu știi ca sunt foarte multe integrate, destul de banale sa zicem - surse SMPS, la care nu găsești informații pe net despre ele? Vrei orice informație trebuie sa contactezi producătorul, în numele unei firme, și sa semnezi NDA cu ei. Chestie verificata. Sincer iti spun ca n-am stiut... pana acum nu mi s-a intamplat sa gasesc un integrat, sa-mi "sune" bine si sa nu-i gasesc datasheet-u`... da` nah, poate-s io mai limitat si am nevoi mai modeste... Nu ma refer evident la integrate facute prin subsoluri ci de firme cunoscute (cat de cat, chiar si chinezesti...)... oricum aici vorbim de Bosch, cred ca-i destul de cunoscuta. Editat Decembrie 23, 2021 de informer Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Bun, le-am scris "oficial" si la Bosch si la Valeo... sa vedem cate masini trebe sa fabric ca sa-mi dea un datasheet de senzor... Problema e ca nu mai face nimeni nimic anu` asta si ma plictisesc... :D Editat Decembrie 23, 2021 de informer Link spre comentariu
mihaicozac Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Poţi face o scanare cu protocolul 1-wire şi să vezi dacă şi cum răspunde senzorul. Nu e greu de simulat, după un impuls reset de 500us se aşteaptă răspunsul de prezenţă de 120us apoi poţi da comenzi. Pt. aflarea adresei unice se dă comanda 0xF0, perifericul răspunde cu 7 bytes de adresă plus unul de CRC. Măcar ai un punct de plecare de la care poţi experimenta, e posibil ca setul de comenzi şi adrese să fie diferit de protocolul 1-Wire, cum e la Dell la memoriile din surse de ex. unde codul de produs a fost modificat în ROM dar restul funcţiilor sunt la fel. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2021 @mihaicozac, cunosc protocolul 1-Wire de la Dallas, am scris o librarie pt. PIC pe care-o folosesc de multi ani cu senzori, memorii, integrate ID etc. Daca ai sa te uiti la reverse engineering-ul de la unul dintre cele 2 link-uri pe care le-am pus ai sa vezi ca aici este vorba despre ceva cu totul diferit... raspunsul senzorilor nu este "digital" la modul de "valoare digitala" ci sunt niste impulsuri decalate in timp functie de numarul si distanta pana la obiectele detectate... seamana mai degraba cu raspunsul senzorului HC-SR04 doar ca astia sunt ceva mai destepti si mai bine facuti... ca d-aia mi-i trebe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum