aureliu67 Postat Decembrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Multumesc tuturor pt informatie.. Stiam ca ce am facut am facut gresit dar nu credeam ca chiar intr-atat... Credeam ca doar valorile ar putea fi gresite si ma gandeam ca daca aparatul masoara 20A pt o baterie de 7Aputea fi folosit.. dar acum am inteles ca puteam arde aparatul de masura cu panarama asta de baterie Frankestain... .Trebuia sa pun aceste intrebari inainte de a trece la "masuratori".. Domnului sesebe ii multumesc pt metoda descrisa de determinare a rezistentei interne. Am pus acum bateria la un UPS ca sa o incarce normal. apoi tot el o va descarca pana la limita minima ca apoi sa o incarc din nou.. Sunt constient ca stratul activ de pe placutele de plumb care la randul lor erau negative, nu este suficient, si este doar primul semn de viata al bateriei. Insa faptul ca UPS o vede ca pe o baterie normala imi da sperante. Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 29, 2021 Partajează Postat Decembrie 29, 2021 Si bine ar fi sa va cumparati ceva sa va protejati complet fata,restul corpului il puteti acoperi cu haine,un sfat venit din prisma experimentelor destul de periculoase intr-un context nepotrivit de factori,care,in cazul dvs,poate aparea oricind...Daca testati acumulatorii punindu-i in scurtcircuit,mai bine va luati masuri de protectie fizica,inainte sa regretati...Imi aduceti aminte de un tovaras de-l meu,linga care au explodat 2 acumulatori serie,pusi accidental in scurtcircuit,noroc ca era cu spatele la ei... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Decembrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2021 Acum 3 ore, tenzen a spus: Si bine ar fi sa va cumparati ceva sa va protejati complet fata,restul corpului il puteti acoperi cu haine,un sfat venit din prisma experimentelor destul de periculoase intr-un context nepotrivit de factori,care,in cazul dvs,poate aparea oricind...Daca testati acumulatorii punindu-i in scurtcircuit,mai bine va luati masuri de protectie fizica,inainte sa regretati...Imi aduceti aminte de un tovaras de-l meu,linga care au explodat 2 acumulatori serie,pusi accidental in scurtcircuit,noroc ca era cu spatele la ei... Stiu, am patit-o si eu . Un scurt accidental la cele 4 baterii inseriate..A fost zgomotos.. Dar in alta ordine de idei, am impresia ca bateria frankenstain este mai puternica daca e asamblata din placi negative si repolarizate... Face scantee puternica nu gluma Link spre comentariu
AdR!@N Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Bună ziua, Îndrăznesc sa întreb aici legat de acumulatoare cu plumb... Am un acumulator deep cycle de 92Ah pentru Ups-ul centralei. E destul de bătrân, din 2010, dar a fost ok pana recent, autonomia depășea 8 ore la 60-80w consum permanent. Săptămâna trecută am pus mana pe el și era cald... Chiar foarte cald. L-am scos și lăsat 3 zile deconectat, timp în care tensiunea a scăzut la 12.2V. Apoi l-am reconectat și a început încărcarea. După aproximativ 4 ore borna negativa a început sa se încălzească usor (și elementul ei), restul fiind rece. Clar elementul respectiv are probleme. Ups-ul menține tensiunea de 13.4-13.8 (float) pe acumulator. Nu am verificat nivelul de electrolit, dopurile nu pot fi desfăcute... Dar dacă e musai se poate rezolva. Întrebarea ar fi dacă se mai poate face ceva cu el? Încărcat în impulsuri de tensiune mare? Merita bătaia de cap? Va mulțumesc! Adrian Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Merita reciclat si cumparat altul. Nu se mai poate face nimic cu el. E pierdere de timp sa incerci ceva. 10 ani e o viata de acumulator. Stiu ca unii incearca, chiar "obtin" prelungirea vietii cu x zile/luni/ani dar acel acumulator nu mai livreaza ceea ce scrie pe eticheta lui. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Mulțumesc! Asta am sa și fac. Sărbători fericite tuturor! Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 17, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Revin cu rezultatele masuratorilor bateriei frankestain facute astazi cu aparat profesionist de la un service auto. Tensiune U= 12,79 v Intensitate I=8,2 A. Se pare ca este mai buna decat cea noua.. Au ramas surprinsi si aia de la service testand-o. Deja ma intrebau cat costa sa refac bateriile mari. Dar in Cipru nu prea gasesti cu ce sa lipesti plasticul si nici smoala nu gasesti ca sa o faci in stil vechi.. Deci ramane la nivel de hobby si poate il ajuta pe cineva care are nevoie si care se pricepe la lucrul cu plasticul. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 O idee se vede mai jos, spre sfarsitul clipului Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Meserias tipu'... din pacate n-o sa apuce prea multi ani ca sa transmita arta copiilor lui... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 17, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 1 oră în urmă, darius_bv a spus: Meserias tipu'... din pacate n-o sa apuce prea multi ani ca sa transmita arta copiilor lui... De ce? din cauza ca lucreaza cu plumbul? Ai idee cate tevi de plumb vechi sunt in instalatiile de apa in blocurile vechi ale Bucurestiului?? Eu prima data cand am vazut nu mi-a venit sa cred.. Apoi am topit teava ca sa ma conving.. Si alea sunt la apa potabila nu la baterii.. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Acum 2 minute, aureliu67 a spus: De ce? din cauza ca lucreaza cu plumbul? Ai idee cate tevi de plumb vechi sunt in instalatiile de apa in blocurile vechi ale Bucurestiului?? Eu prima data cand am vazut nu mi-a venit sa cred.. Apoi am topit teava ca sa ma conving.. Si alea sunt la apa potabila nu la baterii.. Țeava aia e doar un racord de 20cm,care pe interior oricum are depuneri,deci apa nu prea mai vine ăn contact cu plumbul-asta la legătura instalație-baterie. Că mai sunt prin București imobile vechi care au țeava de apă rece-toată instalația clădirii- din plumb,învelită în carton și băgată direct în tencuială e adevărat,dar cine mai bea în ziua de azi apă de la robinet...și oricum țeava are depuneri pe interior.Nenea ăla din Pakistan topește plumbul,inhalează vaporii,aici e pericolul. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 In plus praful de plumb slefuit, vaporii de acid sulfuric, contactul direct cu pielea, fumul... in fine, vai de ei, saracii... Si eu lucrez cu cositor si fludor de pe la 5 ani si n-am patit nimic. Acum imi comand fludorul din Germania, ca in Ro nu se comercializeaza aliaj de lipit cu plumb. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 17, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 (editat) Nu spun ca nu este toxic dar cred ca se exagereaza un pic. Tinand cont ca pana nu demult in benzina era folosit tetraetilplumb ca aditiv pt a creste cifra octanica va dati seama cat plumb sa inhalat in periada vietii in mod continuu? Dar topitul plumbului este din punctul meu mai putin periculos dpdv al timpului redus de expunere fata de expunerea permanenta care era pe atunci. Pe vremea romanilor chiar se folosea zaharul de plumb ca indulcitor desi apoi a fort interzis si se pedepsea cu moartea. Dar in alta ordine de idei apa imbuteliata este si ea cu toxinele de la PETuri.. deci este toxic totul in juril nostru si contaminat Editat Ianuarie 17, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Aveti si dumneavoastra dreptate, e o discutie lunga, totul e periculos acum. La chimie singura reactie "safe" pe care o mai fac elevii este otet cu bicarbonat. A propos de plumb, noi faceam petarde cu vopseaua aia rosie... minim de plumb ceream la magazinul de chimicale. In scoala generala produceam acasa fosfor din sifoane cu capsula, chibrite si ceara, iar in camera mea covoarele erau gaurite de la acizi. De la o generatie la alta lumea se leneveste fizic si intelectual. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Inca ceva: si Bethoven avea o cana preferata din care-si savura vinul. Din pacate n-a apucat sa-si asculte a noua simfonie, era deja afectat sever de saturnism: cana era din plumb. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum