c_anicai Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Acum 4 ore, ofilip a spus: ... Am rumegat în jurul traf ului, si din masuratori nu este în scurt între secundare., pt ca asa cum este realizat, chiar dacă au un comun între 2 ieșiri, probabil sensul este inversat. Ma gândesc ca am primit eu un lot nasol de igbt-uri, ... Bine ca transformatorul e ok, era dificil de facut altul, in comun e doar masa la doua secundare pt igbt-urile de pe minus, celelalte doua secundare nu trebuie sa aibe nici un fel de scapari de curent spre celelalte infasurari. Igbt-uri foarte bune am luat cu 7 lei buc tip FGH40T65SQD de la userul hachia de la vanzari de pe elforum. Am ars doar o pereche din vina mea in vara cand faceam teste cu un invertor de sudat insa de atunci duce ok doar o pereche pe un invertor de cca 80-90A, nu mi-au mai picat. Editat Decembrie 23, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
ofilip Postat Decembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Mulțumesc, voi consulta stocul colegului nostru de pe forum. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 (editat) mai are 7 buc, 8 am luat eu ca ma gandeam sa fac inca un invertor, am preferat acest model pt 1.6 Volti saturat si 160A curent maxim pulsat, deci se incalzeste mai putin si pot folosi radiatoare mai mici. Editat Decembrie 26, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) insa igbt-uri la 7 lei buc are mai multe modele, poate descoperi ceva mai interesant decat ce-am luat eu din lista, oricum mai ieftin de atat nu exista, la adelaida e de 4 ori pretul Editat Decembrie 27, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Oare dacă sunt igbt fără diodă inclusă or fi bune ? Că am aluat din neatenție de la colegu @hachia 4 buc și acum nu știu la ce le pot folosi :D Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 (editat) Igbt fara dioda la invertoare punte sau semipunte nu sunt ok, doar la invertoare forward merg deci nu in cazul de fata. Ce model ai luat fara dioda? Editat Decembrie 30, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 (editat) FGH40T65SH IGBT 650 V, 40 A Ai dreptate, mulțumesc. Sunt numai buni la o sursă de putere Forward 2T, sau invertor în această topologie că sunt destule, cum e al cehului de 100A. Editat Decembrie 30, 2021 de x_dadu Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 (editat) poate le poti folosi si in semipunte daca pui intre colector si emitor cate doua diode in paralel la 40 bani buc - sper sa nu se incalzeasca periculos (cineva care stie sa foloseasca un simulator poate spune cam ce curent trece prin diodele alea la un invertor semipunte sau punte) Editat Decembrie 30, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Salut .Am si eu un invertor genul acesta care are arse rezistentele smd driver.Eu am deslusit doua rezistente de 4,7 ohmi si 1 ohm dar una nu imi dau seama ce este.Ma poate ajuta cineva cu o poza.Aici am vazut aici valoarea de 6,8 ohmi dar nu sunt sigur .ms. La 22.12.2021 la 20:31, ofilip a spus: Este ceva în neregula cu driverul asta, nu dau scurt, dar și alimentat separat galvanic și prin bec de 75w, mi-au plecat igbt-urile instant, semnalele fără igbt sunt ok, pe osciloscop cu cu intrări separate galvanic. in poza aceasta imi arata un 6r8 parca... Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Eu vad 6R8, SS14, 4R7, 1R spre porti vezi pe pagina cealalta in poza facuta de sus. Sunt 4 canale identice chiar n-a scapat nici unu mai intreg sa te prinzi ce si cum? Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 (editat) Cele doua rezistente de 4,7ohmi si 1ohm si ss14 le-am deslusit din fericire.. Editat Noiembrie 27, 2024 de Daniel Daniel Johny Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum