Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema telwin excel 422

ofilip

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

8

• ofilip

7

• mac01

3

• XAN77

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu gasesti schema de la acest aparat.

Este noul telwin cu alta infatisare...facut in China

Ce condensatori ai in grilele IGBT-urilor? Ca eu dupa cate stiu acolo sunt numai rezistente si diode.

Ai patru drivere identice.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Deja s-a stricat?, in vara citeam pe forum ca abia aparuse acest model  si era super laudat,  oricum placa pare identica cu telwin technology 186 mpge xt

Telwin Technology 186.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Este ceva în neregula cu driverul asta, nu dau scurt, dar și alimentat separat galvanic și prin bec de 75w, mi-au plecat igbt-urile instant, semnalele fără igbt sunt ok, pe osciloscop cu cu intrări separate galvanic. 

IMG_20211222_202624_342371643475359.jpg

Link spre comentariu

Daca te uiti atent ai patru drivere acolo...patru parti identice...fiecare driver cu igbt-ul lui.

Vizualizeaza semnalele cu osciloscopul fara igbt-uri montate... si poti pune oscilogramele aici ca sa ne dam cu parerea.

Sunt intr-adevar si condensatori acolo....ii poti da afara si masura. De obicei cand se ard igbt-urile se schimba total acele drivere cu piese noi...rezistente, diode si condensatori se pun noi.

Link spre comentariu

Daca ai probleme cu transformatorul de excitatie singura sansa e sa-l faci dar iti trebuie o carcasa cu 6 sectiuni, bobinezi pe fiecare cate 40 sp, doua vor fi primar si le legi in paralel iar celelalte secundarele, infasurarile primare  si secundare vor fi intercalate, doua inceputuri si doua sfarsituri de la cele 4  secundare vor fi conectate pe asazisele drivere care se vad acolo in diagonala puntii.

daca nu ai carcasa cu 6 sectiuni va fi foarte dificil cu izolatia intre infasurari ca exista tensiune mare intre ele.

tre.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Semnal din grila IGBT, tote arata la fel, am folosit igbt precum cele originale, vgs +- 30v.

Am rumegat în jurul traf ului, si din masuratori nu este în scurt între secundare., pt ca asa cum este realizat, chiar dacă au un comun între 2 ieșiri, probabil sensul este inversat. 

Ma gândesc ca am primit eu un lot nasol de igbt-uri, caci am pus pe tester 10 bucăți, si imi indica doar dioda de protecție interna la acestea. 

Altele indica corect 

IMG_20211223_174522_378244456838114.jpg

Link spre comentariu

Telwin nu prea mai produce în curtea proprie demult....de ani buni. Căutați prin schemele de driver de pe la chinezoi ceva asemănător. Placa de la Telwin este cam la fel cu cea de Jasic. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări