Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Far cu Diode electro-luminiscente

ranga

Postări Recomandate

Poţi folosi un 7805 şi două rezistenţe pentru a-i creşte tensiunea la ieşire. Nu de alta, dar pe ăsta îl găseşti mult mai uşor.Schema ta are şi o parte mai proastă: LED-urile sînt alimentate de la baterie, chiar dacă generatorul de impulsuri e alimentat din stabilizator. Cred că ar trebui să fie alimentate tot din stabilizator ca să nu ai parte de vreo surpriză.

Da... Ai dreptate... Ok! Variind una din cele doua rezistente din baza tranzistoarelor din astabil umblu pe la factorul de umplere si putin pe la frecventa acestuia! Ma gandesc ca sa fac un fel de reactie pentru a scadea factorul de umplere odata cu cresterea tensiunii si invers :smt017 :smt024 . Oricum... acest lucru abia dupa primul test... Daca are cineva alta idee ....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ranga

33

• Abram Burel

12

• Dr.L

12

• ratza

5

Top autori în acest subiect

Ma gandesc ca sa fac un fel de reactie pentru a scadea factorul de umplere odata cu cresterea tensiunii si invers :smt017 :smt024 . Oricum... acest lucru abia dupa primul test... Daca are cineva alta idee ....

La un 555 cu termistor care să corecteze factorul de umplere te-ai gîndit? În felul ăsta scapi de stabilizator.
Link spre comentariu

Am montat LED-urile dupa cum se vede in atasament.

Lumineaza doar la 18% ptr ca sunt alimentate toate la un amarat de incarcator ce nu poate furniza mai mult de 500mA. (fata de 3A la 20mA/LED).

Iata link-ul cu postul:

http://www.urbanriders.ro/forum/index.p ... st&p=19181

Am luat hotararea sa fac o sursa de alimentare in felul urmator: Un generator de impulsuri stabile (cu temp), modulate in durata invers proportional cu tensiunea la intrare astfel incat tensiunea medie la iesire sa fie constanta! Pentru a avea pierderi mici m-am decis ca sa folosesc un FET de mare putere.

Problema este ca nu stiu sa folosesc acest tip de tranzistoare, fiind prima dat cand le folosesc!

Poate si vrea cineva sa ma ajute in aceasta privinta?

In principiu caut o schema de PWM de putere cu FET in etajul final, sau informatii si exemple didactice despre utilizarea FET-urilor!

Link spre comentariu

La curentul ala, iei pur si simplu un BUZ11, legi sursa (S) la masa, drena (D) la catodul comun (anodul comun la +12V), iar in poarta (G) ii aplici semnalul de la generatorul PWM, care poate fi si cu 555, oricum "1 logic" trebuie sa fie de minim 5V pentru o rezistenta "on" mica (vezi foaia de catalog).Pozele puse nu sunt relevante pentru un... far. Asteptam cu interes o poza pe o alee, strada, ceva, ca sa ne dam seama de lumina data.

Link spre comentariu

se pare ca a iesit tare de tot :supz: chiar daca se aproide de consumul unui halogen sau xenon,lumina este probail mai puternicaeventual poti pune un reglaj de luminozitate(modifica factorul de umplere) intre anumite limite

Link spre comentariu

Nope!Zgomotul ce este pe imaginile "luminate", mai mare chiar decat cel de pe cele neluminate, indica cel putin o problema de expunere :)Asta nu inseamna ca ledurile alea nu dau lumina, dar nu poti compara mere cu pere.

Link spre comentariu

Sunt in ceatza!Pana la o fotografie de calitate cu ambele faruri pe motocicleta (duminica seara sper) v-a trebui sa ma credeti pe cuvant ca ce am facut este mai puternic decat orice altceva de pe piata si are caracteristicile unui far normal referitoare la geometria spotului!

Link spre comentariu

poti sa faci doua poze la montajul tau? una cu ledurile aprinse pune o coala de hartie A4 peste ele si pozeaza frontal si inca una cu montajul pe podea, pozeaza spotul de pe tavan.te rog eu, o sa pun si eu poze cu incercarile mele (nereusite)

here you go:(led-urile la 20% din putere, spre a nu speria apratul :smt017 ).Scuze de existenta cblajului pe foaie, dar alta coala nu am avut in casa. :axe:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări