Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator curent

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 minute, deneinvins a spus:

Recomand să-l folosiți așa cum este. Pe piață (în magazinele de specialitate) se găsesc scule/aparate care funcționează la

tensiuni multiple și la 110 Vca.

Dacă aveți aparate ce funcționează doar la 230 Vca, folosiți un transformator sau autotransformator, dimensionat pentru puterea

cerută de consumator. Luați în calcul și un procent de pierdere, în limitele 0,8 - 0,9 %.

Acordați atenție sporită lucrului cu tensiuni periculoase.

Nu recomand bobinarea/rebobinarea generatorului, această manoperă depășind valoarea întregii mașini. 

Ar trebui rebobinat?

Link spre comentariu

Asta nici nu are importanţă, fals sau nu trebuia să scoată 230V, nu 110V.Trebuie scos capacul generatorului, inspectat bobinajul să nu aibă conexiuni întrerupte sau urme de încingere şi dat jos AVR-ul şi înlocuit dacă bobinajul pare bun.AVR-ul e sub formă de modul compact şi turnat în răşină termodură, nu se poate repara uşor.Eu am reuşit repararea unui modul, dar după ore de muncă, a trebuit să-i dau jos răşina cu bormaşina....nu aş mai face asta pentru niciun ban.Mai uşor e să-l reconstruieşti de la zero.Schema este pe net, destul de simplă pentru un electronist cu experienţă medie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări