Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display LG cu linii verticale

elman

Postări Recomandate

Va salut,

am un TV UTOK U32HD1 cu display LG LC320DXE-SFR1. Display-ul are linii verticale, la atingerea COF-urilor liniile isi modifica pozitia, unele dispar, apar altele...

Am banuit ca banda flexibila este dezlipita de pe  ecran apoi am observat ca problema este in COF.

Se mai poate repara acest display?

Multumesc!

20211217_201914.jpg

COF.jpg

TCON.jpg

display.jpg

Editat de elman
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elman

5

• Costica Tv

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ecranul are o singura folie lipita pe mijlocul ecranului "mare lata si cracanata", atunci se stie ce raspuns si rezolvare trebuie dat..................

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Daca face  doar "figuri" cu linii/bare verticale la atingere si nu afecteaza orizontalul (asta se vede doar intr-un clip cu imagine pe un program), atunci sunt electrozii dezlipiti de pe PCB sau trasee rascoapte (plesnite) intre PCB si cipul cof-ului SD, pe sticla nu se dezlipeste niciodata cof-ul, eu chiar nu stiu sa va dau un raspuns exact....ca daca aveam tv-ul in fata, spuneam din prima ce trebuie facut si cum se poate rezolva sau daca se poate rezolva..., defect asemanator am intalnit la niste tv lcd Funai (vechituri pe lampi CCFL), la care am gasit foliile SD rascoapte, din ce apasam pe ele, in loc sa dispara dungile verticale mai rau se inmulteau..:rade:, la dvs cred ca e cu totul alta situatie, spun asta pentru ca nu am intalnit defect asemanator sa fie si la un ecran "nou" cu backlight pe leduri.........

Link spre comentariu
Acum 32 minute, elman a spus:

E asemanator cu ce spuneati ca ati intalnit la TV-ul vechi.

Da asa este, cel mai probabil ca nu a fost folosit (parcat in pod, magazie..etc la caldura intensa timp de vara...etc) sau a fost folosit, dar a avut in spate o sursa de caldura (soba, reseu electric, convector electric...etc) de a rascopt cele 2 folii, nu aveti ce sa faceti in cazul de fata, pentru ca sunt foliile rascoapte cu trasee plesnite pe folie !!!, in concluzie trebuiesc inlocuite cele 2 cof-urii, dar nu se merita la un tv de 32 inch, decat daca ar fi ecranul placat cu aur....:rade:

Link spre comentariu
Acum 3 ore, elman a spus:

M-am uitat la COF-uri pe partea cu CIP-ul, arata rau sunt carbonizate. ALELUIA!  Multumesc pentru opinii!!!!

20211218_122125-0.jpg

Eu repar ecrane de actualitate cu defecte complexe, adica foarte greu de reparat......daca aveati un tv cu ecran defect remediabil, va ajutam in privat cu rezolvarea, asa cum am ajutat pe totii colegii care sunt de meserie si merita ajutati, pentru dvs am un respect deosebit, pentru ca lucrez constant cu cel mai bun esr-metru cumparat de la dvs, care sa spun drept si corect este cel mai ok dintre toate pe care le-am testat, cu ocazia asta dau 3 "aplauze" pentru acest esr-metru + meserias, poate intelege si MEGASTARU' ca eu "aplaud" nu doar pe cei care dau raspunsurii bune si pe cei pe care eu ii consider meseriasi de valoare ci nu pentru o amarata de telecomanda...dar ce sa facem....carcotasul e carcotas....totdeauna gaseste nod in papura......

Pentru esr-metru de la elman:   :aplauze:aplauze:aplauze

Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri. Nu am avut nicio clipa imresia ca nu vreti sa ma ajutati, daca bine imi amintesc m-ati mai ajutat otata la un TV. Am insitat cu reparatia deoarece TV-ul a venit la mine cu "lipsa alimentare", am facut comnada de piese, am reparat sursa si pe urma am constata ca este defect display-ul. In loc sa ma aleg cu un plus in buget m-am ales cu minus si cu niste piese pe care le voi folosi la anul si la multi ani, la cat de frecvent repar eu TV-uri.

O  seara bua si "Sarbatori fericite"!!!

Editat de elman
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări