NICA Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Va salut, caut pe cineva care are o imprimanta 3D in Timisoara sau imprejurimi. Am o statueta cam de 27 cm inaltime careia doresc negativul din doua jumatati. Adica sa imi confectioneze doua semi-cochilii in care torn ciocolata calda (50-60 grade) , unesc cele doua jumatati si obtin statueta de ciocolata. Va multumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Nu imprimanta e problema, ci transpunerea statuii in soft 3D. De obicei astea se fac altfel : se face un mulaj dupa statuie, si se taie in 2. Locul de turnare ar fi invers, deci pe la picioare. Statuia trebuie data cu ceva antilipire.... Ca material pt mulaj ar merge ceva silicon alimentar. Am facut si din gips, dar nu pt ciocolata, ci fibra de sticla, rasina. (piese moto) Necesita indemanare, experienta.... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Nu ai nevoie de imprimantă 3D ca să faci o matriţă de turnare.Se poate face la rece din silicon sau latex, prin turnarea în jurul statuetei aflată într-un bloc (cutie) paralelipipedic şi apoi secţionarea blocului în jurul statuetei, fix pe axa ei de simetrie.Se obţin astfel cele două jumătăţi ale matriţei. Link spre comentariu
NICA Postat Decembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Am incercat cu silicon si nu merge. Nu se intareste bine in adancime si nu adera cum trebuie. Am zis si eu ca e metoda ieftina si rapida dar nu sint multumit. Stiu ca problema e transpunerea in soft 3d altfel nu apelam aici. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Și imprimanta 3D cum te ajuta la transpunerea în soft 3D? Pt asta îți trebuie un scaner 3D și după ce obții informația 3D poți cauta imprimanta. Sau ai deja scanarea 3D?! Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 In ani 70 faceam stauiete din lut pe care le inbracam in gips infigeam bucatele de tabla 2/1,5 cm ( tabla subtire asmanatoare tolelor) cand le scoteam ( dupa intarire)rezultau 2 jumatati Jumatatile le lipeam cu gips si rezulta negativul statuitei(dupa spalare in interior cu apa in care a fost dizolvat sapun,sa nu se lipeasca negativul de forma dorita) se putea turna gips Dupa intarire spargeam forma si ramane statuieta Avand in vedere ca se dorste turnarea cicolatei trebuie gasita probabil o metota de izolare a negativului sa nu intre ciocolata in contact direct cu negativul As incerca sa bag un balon in forma si sa torn cicolata in balon Daca se doreste productie de serie e cam mult de munca Link spre comentariu
NICA Postat Decembrie 20, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2021 Se poate inchide. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate