damian_sandel68 Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 (editat) Buna ziua, Va rog, schema MB cod Bn94 00Q la acest tv. Intra tensiunile in placa dar nu ajunge cea de 12,5v in T con! Pe placa este foarte greu de urmarit. T con ul este 32AP11S4LV1.1 unde pe pinii 1,2,3 si 4 tensiunea este 0v. Va multumesc. Editat Decembrie 17, 2021 de damian_sandel68 Link spre comentariu
damian_sandel68 Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 D lor, revin la subiectul de mai sus cu urm. precizari: (mai intai imi cer scuze pentru ca am scris in topic date eronate), placa de baza este BN41 01702A, sursa Bn44 00472A si T Con32AP11S4LV1.1. Am precizat ca nu ajunge tensiunea pe T Con de 12,5v, cu toate ca in BM Intra amandoua(13v si 5v) si nici la ledul de stby. Nu pot urmari circuitul acestor tensiuni pe MB fara o schema ca sa depistez defectul! Stabilizatoarele de tensiuni sunt bune. Cu sursa decuplata de placa MB, LED urile se aprind! Ajutati ma cumva, poate nu este necesar sa achizitionez alta placa de baza!? Va multumesc. Link spre comentariu
vizicon Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 O cauza poate fi si contacte procesor BGA daca sursa o scoate in OFF in ON sigur ca acolo e problema ,eu am avut acest defect . Link spre comentariu
damian_sandel68 Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 BGA ul este la prima vedere ok. Mosfetul Q201 AO4801k care trebuie sa furnizeze 12,5v catre t con, este blocat. Cu schema asi putea sa rezolv defectul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 (editat) Acum 6 minute, damian_sandel68 a spus: BGA ul este la prima vedere ok. Mosfetul Q201 AO4801k care trebuie sa furnizeze 12,5v catre t con, este blocat. Cu schema asi putea sa rezolv defectul. nu stiu daca schema va poate fi de ajutor,prima oara se verifica daca e alimentare pe ,memoriile spi epprom.daca este atunci se trece la rescrierea memoriilor spi,epprom,chiar si nand,daca nu este alimentare pe aceste ,,memorii,, se poate trece la schema,e si normal ca pe t.con sa nu fie 12v ,daca tv-ul nu iese din stby,nu e chiar de evitat sursa,la unele modele samsung sursa poate fi ,,probata,, prin deconectarea de mainboard si ,se aprinde backlightul Editat Ianuarie 21, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
damian_sandel68 Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 D ie iuliantv, cu placa de baza decuplata de la sursa, backligt ul este prezent! Stby nu este pentru ca nici la led nu ajunge tensiunea de alimentare: Nu se alimenteaza eppromul, !c 903 de pe placa.Cred ca fara schema, nu ma descurc. Link spre comentariu
damian_sandel68 Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Am facut mai multe masuratori si cred ca defectul este intre integratul AOZ1033AI ( care se alimenreaza la pinul 2 cu 5v iar la QUT pin 7 si 8 scoate numai 1,1v in loc de 3,3v) si procesor! Deci, alta MB si o sa postey rezultatul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acum 1 oră, damian_sandel68 a spus: Am facut mai multe masuratori si cred ca defectul este intre integratul AOZ1033AI ( care se alimenreaza la pinul 2 cu 5v iar la QUT pin 7 si 8 scoate numai 1,1v in loc de 3,3v) si procesor! Deci, alta MB si o sa postey rezultatul. pai da-ti exten 3v si vedeti ce zice,sant surse stepdown convertor de micici dimensiuni ce pot fi folosite in loc de acel ic daca nu e de gasit Link spre comentariu
damian_sandel68 Postat Ianuarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Aceasta operatie am facut o din prima, dar, dau start si ledul clipeste de 5 ori, se aprinde pentru o secunda backlightul si se stinge ledul. Tensiunile raman ok! Fara schema este greu de depistat defectul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Acum 4 ore, damian_sandel68 a spus: Aceasta operatie am facut o din prima, dar, dau start si ledul clipeste de 5 ori, se aprinde pentru o secunda backlightul si se stinge ledul. Tensiunile raman ok! Fara schema este greu de depistat defectul. nu sa specificat acest lucru,manifestarea de clipire a ledului si stingere e una normala,asa se manifesta cand iese din stby,si odata iesit,ledul ramane stins Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Acum 22 ore, damian_sandel68 a spus: Am facut mai multe masuratori si cred ca defectul este intre integratul AOZ1033AI ( care se alimenreaza la pinul 2 cu 5v iar la QUT pin 7 si 8 scoate numai 1,1v in loc de 3,3v) si procesor! Deci, alta MB si o sa postey rezultatul. Masoara in pin 7 la AOZ1033AI si vezi nu ai scurt si acolo in pin 7 trebuie sa fie 3,3V nu 5V, 1033 specifica 33 adica 3,3v Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Si nu cred ca acest ic este problema, in pin 6 ii trebuie o tensiune de deschidere de catre procesor probabil, ce tensiune este in pin 6 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum