Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE32D4003 sasiu U57E

damian_sandel68

Postări Recomandate

Buna ziua, 

Va rog, schema MB cod Bn94 00Q la acest tv. Intra tensiunile in placa dar nu ajunge cea de 12,5v in T con! Pe placa este foarte greu de urmarit. T con ul este 32AP11S4LV1.1 unde pe pinii 1,2,3 si 4 tensiunea este 0v. Va multumesc.

Editat de damian_sandel68
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• damian_sandel68

6

• iuliantv

3

• Florinel TV

2

• vizicon

1

D lor, revin la subiectul de mai sus cu urm. precizari: (mai intai imi cer scuze pentru ca am scris in topic date eronate), placa de baza este BN41 01702A, sursa Bn44 00472A si T Con32AP11S4LV1.1. Am precizat ca nu ajunge tensiunea pe T Con de 12,5v, cu toate ca in BM Intra amandoua(13v si 5v) si nici la ledul de stby. Nu pot urmari circuitul acestor tensiuni pe MB fara o schema ca sa depistez defectul! Stabilizatoarele de tensiuni sunt bune. Cu sursa decuplata de placa MB, LED urile se aprind! Ajutati ma cumva, poate nu este necesar sa achizitionez alta placa de baza!? Va multumesc.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, damian_sandel68 a spus:

BGA ul este la prima vedere ok. Mosfetul Q201  AO4801k care trebuie sa furnizeze 12,5v catre t con, este blocat. Cu schema asi putea sa rezolv defectul.

nu stiu daca schema va poate fi de ajutor,prima oara se verifica daca e alimentare pe ,memoriile spi epprom.daca este atunci se trece la rescrierea memoriilor spi,epprom,chiar si nand,daca nu este alimentare pe aceste ,,memorii,, se poate trece la schema,e si normal ca pe t.con sa nu fie 12v ,daca tv-ul nu iese din stby,nu e chiar de evitat sursa,la unele modele samsung sursa poate fi ,,probata,, prin deconectarea de mainboard si ,se aprinde backlightul

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

D ie iuliantv, cu placa de baza decuplata de la sursa, backligt ul este prezent! Stby nu este pentru ca nici la led nu ajunge tensiunea de alimentare: Nu se alimenteaza eppromul, !c 903 de pe placa.Cred ca fara schema, nu ma descurc.

Link spre comentariu

Am facut mai multe masuratori si cred ca defectul este intre integratul AOZ1033AI ( care se alimenreaza la pinul 2 cu 5v iar la QUT pin 7 si 8 scoate numai 1,1v in loc de 3,3v) si procesor! Deci, alta MB si o sa postey rezultatul.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, damian_sandel68 a spus:

Am facut mai multe masuratori si cred ca defectul este intre integratul AOZ1033AI ( care se alimenreaza la pinul 2 cu 5v iar la QUT pin 7 si 8 scoate numai 1,1v in loc de 3,3v) si procesor! Deci, alta MB si o sa postey rezultatul.

pai da-ti exten 3v si vedeti ce zice,sant surse stepdown convertor de micici dimensiuni ce pot fi folosite in loc de acel ic daca nu e de gasit

Link spre comentariu

Aceasta operatie am facut o din prima, dar, dau start si ledul clipeste de 5 ori, se aprinde pentru o secunda backlightul si se stinge ledul. Tensiunile raman ok! Fara schema este greu de depistat defectul.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, damian_sandel68 a spus:

Aceasta operatie am facut o din prima, dar, dau start si ledul clipeste de 5 ori, se aprinde pentru o secunda backlightul si se stinge ledul. Tensiunile raman ok! Fara schema este greu de depistat defectul.

nu sa specificat acest lucru,manifestarea de clipire a ledului si stingere e una normala,asa se manifesta cand iese din stby,si odata iesit,ledul ramane stins

Link spre comentariu
Acum 22 ore, damian_sandel68 a spus:

Masoara in pin 7 la AOZ1033AI si vezi nu ai scurt

si acolo in pin 7 trebuie sa fie 3,3V nu 5V, 1033 specifica 33 adica 3,3v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări