Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator RIAA MM cu 6C17K-B

Untold

Postări Recomandate

Va salut cu respect!

A incercat cineva sa faca un preamplificator pentru doza MM cu acest tub? Am tot ce-mi trebuie, ramane sa-mi faca cineva cablajele si as dori o parere din partea celor care se pricep la tuburi. Si rog frumos pe Dl. Lazaroiu sa faca o simulare la schema atasata, cu multumiri!

6c17k-1.gif

6c17k-3.gif

6c17k-bp1.gif

636_1.gif

download.jpg

6c17k-sprint.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

4

• THOMAS

3

• saptemari

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
La 17.12.2021 la 10:47, Untold a spus:

Va salut cu respect!

A incercat cineva sa faca un preamplificator pentru doza MM cu acest tub? Am tot ce-mi trebuie, ramane sa-mi faca cineva cablajele si as dori o parere din partea celor care se pricep la tuburi. Si rog frumos pe Dl. Lazaroiu sa faca o simulare la schema atasata, cu multumiri!

Schema este functionala,dupa cum vedeti in grafice,performantele finale depind pana la urma de abilitatile practice ale dv. La aceste tipuri de constructii, trebuie tinut cont de tot ce inseamna alimentarea filamentelor si asigurarea unei tensiuni anodice cat mai bine filtrata.

Cat priveste filtrul RIAA din schema nu as avea decat o mica obiectie,vedeti cele doua modificari pe schema,aceste modificari aduc un pic de "prezenta" sunetului,oricum pana la urma tot urechea dv. va fi "consumatorul" final de sunet !

RIAA 1.png

RIAA 2.png

DIAGRAME BODE RIAA.png

Editat de OLIMPIU
Link spre comentariu

Va multumesc, dle Olimpiu pentru simulare.

Si as mai avea o intrebare: dupa cum am vorbit ieri, o sa fac sursa separata de preamplificator, in alta cutie. Insa nu stiu cum ar fi mai bine: sa fac tot alimentatorul in cutie separata si sa vin cu cc la preu sau sa fac partea de redresare si stabilizare in cutia preului si sa vin cu ca de la cutia trafului? Cred, totusi ca ar fi mai bine sa ma duc la preu cu cc, nu?

Link spre comentariu
Acum 49 minute, Untold a spus:

Va multumesc, dle Olimpiu pentru simulare.

Si as mai avea o intrebare: dupa cum am vorbit ieri, o sa fac sursa separata de preamplificator, in alta cutie. Insa nu stiu cum ar fi mai bine: sa fac tot alimentatorul in cutie separata si sa vin cu cc la preu sau sa fac partea de redresare si stabilizare in cutia preului si sa vin cu ca de la cutia trafului? Cred, totusi ca ar fi mai bine sa ma duc la preu cu cc, nu?

Exact! cea mai buna și tehnică soluție este să " transportați la distanta " curent alternativ! 

Aștept rezultatele finale,succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări