PavelR Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Folosesc ceva de genul si merge foarte bine , cu un laminator ieftin de plastic nu stiu daca se incalzeste suficient Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Eu folosesc un laminator de la Lidl ca ultim pas al metodei. Nu am modificat nimic, dar fata de primele utilizari acum merge din ce in ce mai greu, nu mai trage cum trebuie, si trebuie ajutata placuta sa treaca prin el. Dar realizeaza ce ma intereseaza. Trec de mai multe ori placuta prin laminator pe ambele parti. Cand termin este foarte fierbinte si o las sa se raceasca bine inainte de a indeparta hartia. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 (editat) Imprimanta pe care o folosesc pentru cablaje este Samsung SCX-3400. Este imprimanta fiului meu, printez la el. De curand a pus cartus cu toner nou, compatibil nu original. Inainte a avut tot cartus compatibil. Nu stiu ce tip de toner este asta ca nu reusesc sa fac transferul prin nicio metoda, nici la rece nici la cald. Efectiv nu se lipeste de cupru, ramane pe hartie, sau cea mai mare parte ramane pe hartie. Dupa ce dau cu fierul daca utilizez metoda de transfer la cald, sau dupa ce il scot de la presat cand folosesc metoda de transfer la rece, tonerul se face pe hartie lucios ca o pelicula de vopsea. Cand il sterg cu acetona se intinde de zici ca este plastic. M-am saturat facand la drumuri la baiat acasa ca sa printez. Vin acasa cu 2-3 printuri si iar nu merge. Nuroc ca sta foarte aproape. Altfel, calitatea printarii pe hartie este fara cusur, nu am ce-i reprosa. Oare ce tip de toner o avea cartusul asta in el? Cel pe care l-a schimbat era Orink si baiatul l-a aruncat pentru ca era zgariat. Asta nou este Certo. Ma chinui de cateva ore sa fac un cablaj si doar nu sunt la prima experienta, am facut sute si imi ieseau din prima folosind transferul la rece. Cred ca am sa-i iau un cartus nou la fel cu cel pe care l-a avut inainte. Daca mai foloseste cineva imprimanta laser Samsung si face cablaje, am rugamintea sa imi spuna ce marca de cartuse foloseste. Bineinteles ca me refer la cele compatibile, nu-mi permit sa iau original. Multumesc. Editat Octombrie 7, 2023 de zvonacfirst Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Eventual puteti sa-mi spuneti ce marca de toner folositi la alte imprimante. Ceva care sa mearga la cablaje. Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Poate te ajuta https://www.toner-shop.ro/Cartus_Toner_Orink_OR-MLT-D101S--p18902.htm Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Multumesc @manolo dar stiu de unde sa cumpar cartus Orink. Eu ii intrebam pe cei care fac cablaje ce marca de toner folosesc, un toner de care sa fie multumiti. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Dacă nu te încăpăținat sa ramii la metoda transferului de toner și treceai la metoda foto nu ai mai fi avut acum atitea probleme. Nu cred ca știi cum arata un cablaj facut foto și cit de bine se lucrează. Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 8, 2023 Partajează Postat Octombrie 8, 2023 Am facut si transfer si foto intradevar foto e superior dar scump,asa ca am trecut la chinezi,nu incape nici o comparatie . Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 6 ore, sesebe a spus: Dacă... treceai la metoda foto nu ai mai fi avut acum atitea probleme In mod sigur as fi avut altele. Am ales metoda cea mai la indemana. Acum 5 ore, manolo a spus: asa ca am trecut la chinezi,nu incape nici o comparatie . De acord, nu putem face comparatie ca aspect dar si un cablaj facut acasa functioneaza la fel de bine. Si pentru prototipuri sau unicate tot la chinezi dai comanda? Considerati problema rezolvata. In vreun fel am sa-i dau eu de cap. Vad ca secretul cartusului de toner este mai bine pazit decat cel al bombei atomice. Link spre comentariu
Vittorino Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Scuze ca ma bag si eu in vorba... Eu folosesc un printer HP cu toner compatibil. NU a functionat niciodata reteta cu Acetona. Am tot incercat diversi diluanti si am gasit pana la urma un D810 si merge amestecat cu Izopropilic (1/1 pana la 1/3). Se gaseste si la cutii mici: Dedeman - Diluant pentru email lovitura de ciocan, Hammer D 810, 0.25 L - Dedicat planurilor tale Merita testat si pe tonerul de Samsung. Multa sanatate. Link spre comentariu
Vittorino Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 8 minute, Vittorino a spus: Scuze ca ma bag si eu in vorba... Eu folosesc un printer HP cu toner compatibil. NU a functionat niciodata reteta cu Acetona. Am tot incercat diversi diluanti si am gasit pana la urma un D810 si merge amestecat cu Izopropilic (1/1 pana la 1/3). Se gaseste si la cutii mici: Dedeman - Diluant pentru email lovitura de ciocan, Hammer D 810, 0.25 L - Dedicat planurilor tale Merita testat si pe tonerul de Samsung. Multa sanatate. Si conteaza fff mult hartia pe care printez. Am inceput cu cea cretata de la calendare, apoi am incercat hartia glasata subtire. Cel mai bine s-a comportat cea glasata de 80: Set hartie glasata lucioasa A4 HERLITZ, 10 culori | Office Direct Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 4 ore, zvonacfirst a spus: ... De acord, nu putem face comparatie ca aspect dar si un cablaj facut acasa functioneaza la fel de bine. Si pentru prototipuri sau unicate tot la chinezi dai comanda? ... Off-topic, dar informativ, zic eu: Chinezii de la JLCPB au preturi bune pentru cablajele de max 100x100 mm, cam 3 eur/5 buc. https://cart.jlcpcb.com/quote/?orderType=1&stencilLayer=2&stencilWidth=100&stencilLength=100 Pretul este bun, zic eu, chiar pentru unicate sau prototipuri. Livrarea este la adresa, prin curier, in 7-10 zile. Calitatea este foarte buna. Daca placile sunt mai mari sau iti trebuie mai rapid, preturile se schimba, intr-adevar. PS Cablajele facute acasa sunt foarte bune, DACA le poti face. Sunt momente insa cand se dovedeste ca este mare bataie de cap cu ele... Link spre comentariu
grosu99 Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Daca va place sa va chinuiti ...folositi folia pnp ,e cea mai buna ! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 10 ore, manolo a spus: Am facut si transfer si foto intradevar foto e superior dar scump,asa ca am trecut la chinezi,nu incape nici o comparatie . Este doar putin mai scump iar daca iti faci si o cutie pt expunere cu temporizator ai rezolvat si principala problema. Am mai pus poza si o postez din nou desi am si altele chiar mai cocludente dar asta este deja publica: PCB-ul de la integratul din centru dreapta n-ai sa reusesti ever prin alte metode dar prin foto iese intotdeauna din prima. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Am comandat si la JLCPCB de mai multe ori, dar cand am nevoie sa testez ceva, o schema luata de pe net pentru care desenez un cablaj de test care ulterior poate suferi modificari, prefer sa nu astept sa vina din China. Eu nu lucrez cu componente SMD, dar am facut la un moment dat un set de cablaje pentru un amic care avea pe unul dintre cablaje un CI in capsula SSOP16 si am reusit trasee de 0.3. Cablajul a fost perfect utilizabil. Metoda folosita a fost transfer de toner la rece. Am postat aici povestea mea despre tonerul cu probleme sperand ca cineva sa imi spuna ce toner foloseste si este multumit. Dar rezolv problema comandand tonerul pe care l-am avut inainte. Multumiri si scuze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum