marius75 Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 La 22.12.2021 la 9:53, sesebe a spus: Am fost foarte dezamăgit cum sunau pe amplificatorul meu de 100-120W. Dar la el acasă cu Yamaha de 40W sunau foarte bine. Mai poate fi vorba și despre acustica diferită a încăperilor. Acum ceva timp un prieten avea o pereche de boxe rusesti și un amplif jvc, la el sunau foarte bine, aveau de toate cum se zice. Intre timp, acele boxe și ampliful au ajuns la mine, mă așteptam să aud același sunet plin, dar am fost surprins sa aud un sunet mult mai slab, fără dinamica. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Contează mult SPL-ul incintelor foosite.....de acustica încăperii ce să mai vorbim.Ca să compari diverse amplificatoare, trebuie să le testezi în exact aceleaşi condiţii şi pe aceleaşi incinte.Nu compari cum se aude în sufrageria lui Gigel, faţă de dormitorul lui Ionel... Link spre comentariu
KISS Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Acum 1 oră, sesebe a spus: Dar defapt doar te lauzi! https://www.analfabeti.ro/2012/08/21/cum-se-scrie-corect-de-fapt-defapt/ Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 2 hours ago, KISS said: Si nici n-are vreounul... 39 minutes ago, KISS said: https://www.analfabeti.ro/2012/08/21/cum-se-scrie-corect-de-fapt-defapt/ Se intampla si la case mai mari, chiar de doktori. Link spre comentariu
KISS Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Ahhh...cine vorbi..... Link spre comentariu
Bogdan z Postat Decembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2021 @Rammstein Cunosc acele incinte, sunt în categoria " am dat bani pe sigla mărcii și după ce am citit aberațiile de marketing", nu ești nici singurul, nici ultimul care a cumpărat niște cutii de carton presat cu difuzoare. Spune-ne si noua ce anume cunosti la aceste incinte? Le-ai auzit conectate? la ce amplificator, in ce conditii, ce anume nu ti-a placut? Ce le lipseste? Au si vreun plus? Din cunoștințele dobandite asupra acestor incinte, din punctul tau de vedere care ar fi fost următoarele incinte care ar fi trebuit achiziționate in aceasta marja de preț? Daca tot cunoastem, da detaliile pana la capăt, impreuna cu sfaturile aferente! De aceea este forum, sa împărtășim experiente si sfaturi, sa ajutam. Ca doar este Crăciunul! Crăciun fericit si tie si celorlalți care contribuie cu o părere pertinentă la aceasta discuție! Ps: Discutia nu este despre cat de proaste sunt sau nu sunt wf d. 225. S-a dat combinația impreuna cu un avr yamaha htr-4065. Intrebarea era daca ajuta in auditia muzicala un amplificator dedicat stereo. S-au dat doua modele intr-un buget. Deci nu vreu amplificator de 2000 de euro conectat la boxe de 200 euro, nu vreau clasa M, nu vreau audi,nu vreau sa sparg bibelourile vecinilor... Daca am cutii de carton presat pentru audiții, sunt ale mele, cumpărate din bani munciti si inseamna ca atat imi pot permite! Ca sa fie inteles pentru toti! Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 25, 2021 Partajează Postat Decembrie 25, 2021 Te-am intrebat ceva pe prima pagina: Ce sisteme ai ascultat live? Adica in clar, ce amplificatoare si, mai ales, ce boxe? Altfel nu cred ca vei primi un raspuns multumitor. Intrebarea ta nu are fond pt ca ceri un raspuns tehnic la o intrebare subiectiva. Ca sa clarific ce a vrut sa spuna Rammstein (aka Viobio), bas corect redat nu vei putea obtine din difuzoare de 6-7 inci ci trebuie minim 10-12 inci ca sa poti obtine un bass corect iar cind spun bass corect ma refer la bass care coboara sub 40-50Hz Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Decembrie 25, 2021 Partajează Postat Decembrie 25, 2021 (editat) Bogdane, cea mai slaba veriga intr-un lant audio sunt incintele, Daca vrei sa faci diferenta intre doua amplificatoare de calitate, ai nevoie de incinte pe masura, nu zic ca ale tale nu ar fi, nu le-am ascultat. Le Fratele meu are in dotare o pereche de kef LS50 si inca o pereche Dali , ceva tot cu mot. .Desi bookselfurile sunt destul de scumpe, totusi din cauza driverului cu diametru redus sunt anemice pe partea de bas, asta comparate cu o pereche de ditton 150 cu midbass + membrana pasiva de 8 inchi. Amplificatorul folosit a fost ceva nad stereo de generatie noua. Editat Decembrie 25, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 25, 2021 Partajează Postat Decembrie 25, 2021 (editat) Abia acum m-am uitat la link-ul pus in prima postare. Nici nu stiu daca sa rid sau sa pling. Eu trăiam cu impresia ca-i vorba de niște florstand-ere. Intradevar Viobio are dreptate, atit pot incintele alea. Editat Decembrie 25, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Bogdan z Postat Decembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2021 Ok. Mulțumesc tuturor pentru sfaturi si bune intenții. Am aflat ce doream sa stiu. Când am sa hotărăsc sa schimb incintele am sa postez din nou. Link spre comentariu
lalihifi Postat Decembrie 26, 2021 Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Acum 23 ore, Bogdan z a spus: Când am sa hotărăsc sa schimb incintele am sa postez din nou. Bogdan z am avut si eu incinte ca ale tale dar le-am vandut . Sunt bune pentru incaperi mici si in general pentru sisteme audio mici . Nu mi-a placut niciodata cominatia incinte bookshelf +subwoofer pentru ca sunetul nu era placut pe stereo (sunt greu de setat sa se auda ca in realitate) Asa ca am vandut cel putin 2 sisteme pe acest motiv . Incearca sa cumperi 2 incinte gen "floorstanding" pentru fata stanga si dreapta si vezi daca se aude mai bine pe amplificatorul tau care deja il ai deja . Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 La 21.12.2021 la 0:48, Bogdan z a spus: Am incercat si modul DIRECT de pe receiver in cazul auditiilor (in modul stereo) iar basul lipseste in totalitate. Am vazut o filmare cu un onkyo A8940 (60w canal) cuplat la o perche de boxe wf diamond 10.1 care sunt aproape identice ca si caracteristici cu ale mele. Cu volmul la ora 10 misca mebrana pe boxe si avea bass. La mine pe aceeiasi melodie cu volul la -15 (de la -80 la +16.5) nu se misca nici o membrana.Cel putin vizual iar bassul este foarte lesinat comparativ cu ce am vazut. Pe alte filmari cu boxe ca ale mele wf diamond 225 conectate la amplificator stereo, la fel membrana se misca (clar pe anumite melodii). La mine nu se misca neam, pe nici o melodie de oricare gen. Eu personal cred ca yamaha-htr4065 care il am nu livreaza suficienta putere incat sa miste boxele wf d.225 asa cum ar trebui. Cu mana se misca membrana? E posibil sa se fi desprins flansa cu intrefier de magnet si sa fi prins bobina. Mai poate fi vorba si despre o defectiune a amplificatorului care il tine in regim de amplificator de centru sau sateliti indiferent de setarile care i le dai. NU exista o explicatie de genul " nu are putere" sa nu poate misca niste difuzoare de 16cm. E cotat la 2x80W. Uite, printre (multe) amplificatoare stereo, am si doua recievere multicanal (5.1) cotate de producator la 2x70W (in regim stereo), la care am legat niste coloane in 3 cai cu difuzoare bas de 16cm. Cu basul la 0db (flat) nu reusesc sa ajung la potentialul maxim al amplifurilor, ca boxele nu mai pot cam de la 3/4. Potentialul maxim al amplifurilor l-am auzit cu boxe mai mari (bas de 30cm), unde pot roti volumul pana la maxim (cand e setat pe Radio integrat). Personal nu pot face diferenta intre semnalul audio al acestor recievere si alte amplifuri stereo din zona de mijloc a pietei, cotate noi la 300-400$. Dar repet, la tine poate fi o defectiune in zona modulelor pline de SMD-uri si integrate cat unghia care au cate 100 de pini. Din cauza asta prefer amplifuri de minim 30 de ani vechime, doar anumite modele. Restul sunt doar ca sa fie. Link spre comentariu
22euu Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 La 16.12.2021 la 21:29, Bogdan z a spus: Buna seara, Detin un avr 5.1 yamaha HTR-4065 la care am legate o pereche de boxe Wharfedale Diamond 225: https://www.avstore.ro/boxe/wharfedale-diamond-225/ si Wharfedale Diamond 220 pe spate, central folosesc Wharfedale Diamond 240C si in completare un subwoofer YST-SW205. In sistem 5.1 la filme se aude ok sunt multumit. Pe muzica in stereo, se aude bine, clar dar parca lipste ceva. Parca sunetul nu este suficient de plin cu toate ca este clar, si basul nu este profund, vibrant.Ca si setari am folosit microfonul YPAO pus pe trepied etc...dar cred ca avr-ul este dedicat pentru format 5.1, filme unde isi face treaba. Din ce am citit si studiat pe forumuri boxele acestea ar trebui sa se auda mai bine pe un amplificator stereo dedicat. Cum bugetul nu este unul foarte mare(500-600lei) am hotarat sa caut ceva second hand. Nu am ocazia sa merg cu boxele sa fac o auditie, singura varianta este sa le comand online. De accea ma incred in experientele si sfaturile colegilor de forum care au avut acest comobo sau care pot sa-si dea o parere, un sfat. Stim ca gusturile sunt diferite, ca se pot interpreta de la un individ la altul, dar eu sunt dispus sa imi asum acest risc. Nu cred ca cineva va recomanda un amplificator daca a avut o experienta negativa...Iar un aplificator care a fost cotat ca fiind bun pentru o majoritate, cu siguranta va fi bun si pentru mine. Din ce am citit si cautat pe net m-am oprit la doua modele: https://www.power-zone.ro/produse/_Amplificatoare_de_camera/15673_Amplificator_Yamaha_AX_570_cu_Telecomanda.html https://www.power-zone.ro/produse/_Amplificatoare_de_camera/15508_Amplificator_Onkyo_Integra_A_8650.html Din cele doua , care este mai recomandat. Sau tinand cont de incintele pe care le am ce ar fi de recomandat? Fiind incinte engleze(chinezesti) este de preferat de mers pe rotel, nad...? Incearca sa le pui pe un amp pe lampi. S-ar putea sa-ti placa cum se vor auzi, nu-ti bate capul ca boxele nu au nu stiu ce SPL... Eu era "sa arunc" o pereche de Monitor Audio Bronze (SPL 87dB/1m) care se auzeau lesinat incercate pe amp Yamaha / Technics / Harman Kardon. Din lene le-am conectat la un amp Philips pe lampi ( 2 x 6W). Am ramas "trasnit" cat de frumos sunau si cat de puternic se simtea bass-ul. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 (editat) Bass-ul poate fi redat bine si de catre incinte cu woofer(e) mai mic(i), de exemplu de 18,5cm diametrul cu tot cu rila din cauciuc (20,5cm cu sasiu cu tot), chiar daca incintele au spl micut de doar 88db/1W/1m. Acum depinde, una este ceva ce se facea acum multi ani, sub adevarata concurenta a vremurilor si producatorilor si se stie ca nemtii au fost majoritar producatori de incinte inchise: Heco, Canton, RTF, Grundig, Wega (difuzoare in compresie, cu suspensie din cauciuc) si alta este ce "jucarii" se fac acum. Teoretic, diferenta intre wooferele incintelor tale, de 16,5cm si cele pe care le vei vedea mai jos, nu ar trebui sa fie atit de MARE, dar, ceva face diferenta, MARE dintre ele. Vad la ale tale o banda de frecvente data de 40Hz-20kHz cu -6db la 40Hz, deci, ca sa "tii" linia de bass de o octava, 40-80Hz, ar trebui "procesate" din amplificare cu un boost de minim 6-8db la 40Hz, ca sa intre in ecuatie si compresia termica a bobinei, dar oricum ce e sub 40Hz va fi grav atenuat. Mai e chestia ca, la incintele bass reflex, sub frecventa de rezonanta a ansamblului incinta/port(uri) rezonanta, SPL-ul pica DRASTIC, iar difuzorul "alearga degeaba" in cutie cu overexcursion in cele mai multe cazuri. La un bass comprimat, situatia e alta, desi per general, incintele au un spl mai mic decit in varianta bass-reflex (presupunind ca folosim acelasi tip de difuzoare, filtre, etc), in aceeasi incinta ca volum, ele pot cobori chiar si cu o octava mai jos in frecventa, fara pierderi semnificative de SPL, dezavantajul, circa -3db la SPL general, avantaje, multiple, inclusind un bass mult mai corect si rapid... Ca idee, boxele tale 40Hz cu -6db, trebuiesc bine procesate, ca sa scoti ceva din ele. Vechiturile mele, 24Hz, cred ca pe la -10db, suna cum auzi, pe un amplificator Technics de acum jde' ani. Iar aici, vei auzi o pereche de boxe asemanatoare cu ale tale ca banda de frecvente, 38Hz-22000Hz, unde wooferul este tot in compresie (ca la boxele de mai sus), doar ca este de 10" (25cm), iar suspensia este din pinza cauciucata. Totul pe un mini amplificator AIWA (de jucarie, 2x25W), ca sa scoatem din ecuatie ca "ampliful nu duce boxele", dar care suna demential pina la circa 2x18-20W: Editat Ianuarie 6, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Technics-ul suna mai curat, cu toate ca cu controlul de bass la maximum pare a murdari sunetul. Interesant ampliful cu biasul adaptabil. Daca eram in Bucuresti as fi vrut sa-l ascult, pentru comparatie. AIWA este un boom-box prapadit. Sunet murdar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum