Shambala Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Incetati cu rautatile. Omul nu se pricepe si va poate lua in serios. Link spre comentariu
Bogdan z Postat Decembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Acum 1 oră, fluffy37 a spus: Bine zis!. Daca vrei sa sune bine boxele alea, da-i in ele cu un Technics cu SVI...ceva gen SU-VZ320 cu corectiile in maxim, eventual si loudness-ul apasat. Multumesc. Apreciez sfatul.Sunteti un mare OM! Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 (editat) Acum 4 ore, KISS a spus: Ahhhh...tu vorbesti...de parca ti-ai ocupa timpul cu audio. Si tu tot cu ascultatul statiilor si boxelor pe youtube esti? Dece te faci ca nu intelegi?!? @Bogdan z: ce vezi tu pe youtube nu valoreaza nimic din punct de vedere audio si nici chiar video. Acele filmulete pe linga o post-procesare de care nu ai habar le mai si asculti (si vezi) trecind prin cel putin 4-5 prelucrari suplimentare iar in final le asculti tot pe boxele (si amplificatorul) pe care vrei tu sa-l schimbi. Intrebarea pe care am pus-o eu mai devreme am pus-o cu un scop clar definit si in nici un caz in bataie de joc. Editat Decembrie 21, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 (editat) 15 hours ago, Bogdan z said: Am vazut o filmare cu un onkyo A8940 (60w canal) cuplat la o perche de boxe wf diamond 10.1 care sunt aproape identice ca si caracteristici cu ale mele. Cu volmul la ora 10 misca mebrana pe boxe si avea bass. La mine pe aceeiasi melodie cu volul la -15 (de la -80 la +16.5) nu se misca nici o membrana.Cel putin vizual iar bassul este foarte lesinat comparativ cu ce am vazut. Pe alte filmari cu boxe ca ale mele wf diamond 225 conectate la amplificator stereo, la fel membrana se misca (clar pe anumite melodii). La mine nu se misca neam, pe nici o melodie de oricare gen. Nu a mentionat nimeni, insa pozitia butonului de volum nu are nici o relevanta fata de puterea reprodusa de amplificator. Altfel spus, acelasi amplificator poate ajunge la maximum cu butonul la ora 10 (dar 5Vrms la intrare sa zicem), si acelasi amplif poate ca nu atinge niciodata puterea maxima daca tu ii dai 500mVrms la intrare - indiferent de pozitia potentiometrului. Ca test, iti recomand 2 melodii (de ascultat, nu de placut): 01. Delicatessen-My Baby Just Cares For Me si 01. Salena Jones-You Don't Bring Me Flowers. Baga nivelul maxim posibil din PC si apoi ajusteaza potentiometrul de volum al amplifului. Editat Decembrie 22, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Bogdan z Postat Decembrie 22, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2021 @sesebe Am inteles punctul tau de vedere doar doar ca filmările de care ziceam nu le-am ascultat pe sistemul meu ( pentru ca nu fac diferenta intre o filmare si alta mai ales la capitolul bas). Le-am ascultat direct de pe PC/laptop cu o perecehe de dopuri akg. Am înțeles bine ca ai in dotare un yamaha rx-v6a? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 (editat) Acum 9 ore, Bogdan z a spus: Multumesc. Apreciez sfatul.Sunteti un mare OM! Multumesc. Nu era o rautate ce am scris acolo. Majoritatea boxelor chinezesti actuale vandute sub marci de prestigiu cum este wharfedale, suna foarte bine pe amplifuri vechi cu bas puternic asa cum este Technics (v-am dat un model exemplu). Daca pentru unii technics ramane firma de stadion este strict opinia lor. Cand pui acel technics pe niste boxe bune iti dai seama ca suna prost. Editat Decembrie 22, 2021 de fluffy37 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 1 oră în urmă, Bogdan z a spus: @sesebe Am inteles punctul tau de vedere doar doar ca filmările de care ziceam nu le-am ascultat pe sistemul meu ( pentru ca nu fac diferenta intre o filmare si alta mai ales la capitolul bas). Le-am ascultat direct de pe PC/laptop cu o perecehe de dopuri akg. Am înțeles bine ca ai in dotare un yamaha rx-v6a? Nu, nu-mi plac astea multicanal. Am in schimb un A-6-A (amplificatorul de baza pt ascultat muzica) încă vreo 2-3 de putere mai mica și am mai ascultat încă vre 5-6 modele. Chiar recent am terminat de reparat una M45 (cu finali arși pe un canal și inca citeva tranzistoare de putere mica, și i-am schimbat și electroliticii mici (nu toți). Deci am cam ascultat citeva Yamaha pina acum. În general un amplificator fără probleme trebuie sa reproducă corect toată banda audio, indiferent de amplificator. Diferențele de sunet nu pot fi uriașe, nu poți spune ca un amplificator bun, facă defecțiuni, nu reda deloc bass sau chestii de felul acesta. Miscatul membranei la difuzoare nu da nici o indicație coerenta, mai ales pe niște boxe străine necunoscute, și mai ales pe o filmare unde depinde mult si de camera. Iar legat de ascultat de pe YouTube este chiar comica situația și vad ca nu înțelegi. Cum poți tu sa compari sunetul unui sistem Hi-Fi ascultindu-l pe alt sistem și asta după ce a fost captat cu un microfon ieftin (unul de studio costa mii de euro nu max citiva euro cit costa unul de pe un telefon sau de pe o camera, și după ce a trecut printr-un proces de compresie audio cu pierderi de calitate (codec mp3 în majoritatea cazurilor)? Este la fel ca și cu reclamele la televizoare unde ți se arata ce frumos se vede noul televizor ce folosește cea mai performanta tehnologie existenta dar tu vezi imaginile pe vechiul televizor, eventual chiar CRT. Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 La 16.12.2021 la 21:29, Bogdan z a spus: [....] Pe muzica in stereo, se aude bine, clar dar parca lipste ceva. [...] Un pic de istorie personala: Cu vreo 20 ani in urma aveam un sistem Marantz vechi (PM40 si restul aparatelor din sistem). L-am luat, deoarece in studentie am fost fascinat de sunetul Marantz si, pe acea vreme (sfarsitul anilor '70), nu multi aveau scule audio bune... Una peste alta, eram multumit de sunet, dar am dorit niste boxe mai bune (aveam niste book-shelf-uri). Am gasit boxe de podea Wharfedale, care aratau grozav si pareau din alta lume fata de boxutele mele... Pata fiind pusa, am vandut sistemul Marantz; sunetul nu era grozav deloc in noua configuratie, si m-am gandit ca acel Marantz (2x40W) nu avea suficienta putere pentru boxele acelea. Paratea proasta a fost ca nu aveam nici experienta si nici nu am intrebat pe nimeni, asa incat am luat/schimbat alte 3 amplificatoare Marantz, cu putere din ce in ce mai mare (pana la 2x185W) si sunetul nu a devenit mai bun, asa cum ma asteptam. Boxele sunau lesinat; eu le-am comparat (imagine vizuala!) cu niste frunze ude, prapadite. Dupa toata tevatura asta (a durat vreo cateva luni, mi-am dat seama ca, pur si simplu, Marantz-ul nu se potrivea cu boxele acelea! Am vandut boxele, spunandu-i cumparatorului toata povestea si m-am dus cu el la un binecunoscut vanzator de scule (la acea vreme), am carat boxele la etajul 6 si le-am pus pe un Pioneer din seria 600... Transformare totala: boxele au prins viata si cumparatorul a fost incantat. Concluzia personala a fost ca nu trebuie sa iti cumperi amplificator pentru boxe, ci invers! Acum spun, doar, ca, indiferent de ordinea achizitionarii sculelor audio, cel mai important lucru este potrivirea lor intr-un sistem coerent! Nu ar trebui sa ne cramponam neparat pe o scula de la o firma anume, ci ar trebui sa gasim exact potrivirea aparatelor intr-un sistem. Nu stiu cat de relevanta este aceasta povestioara pentru acest topic, insa, pentru mine, la acea vreme, a fost, o revelatie si m-am convins ca metoda "trial&error" este un fel de destin/soarta al/a celor care doresc sa avanseze de unii singuri, cautand absolutul... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 Perfect adevărat ce povestește @fcon. Completez și eu cu o povestioara. Am luat acum citiva ani o pereche de boxe pe doua cai (nici nu contează exact modelul) cu woofer de 6.5 inci bass reflex, bookshelf, pt a le da cadou unui nepot împreună cu un amplificator Yamaha de vreo 40W. Am fost foarte dezamăgit cum sunau pe amplificatorul meu de 100-120W. Dar la el acasă cu Yamaha de 40W sunau foarte bine. Link spre comentariu
KISS Postat Decembrie 22, 2021 Partajează Postat Decembrie 22, 2021 @Bogdan z, Yamaha seria AX nu sunt Hi-End, deci, clar nu poti cere prea mult de la ele. Singurele Yamaha care pot ceva sunt din seria M. La fel si la Onkyo, seria A e ca Logan_ul iar seria M ceva gen Audi, Mercedes. Din cauza asta nici nu merg bine pe toate boxele. Despre boxe...ce sa zic....daca au SPL mare (peste 96dB), basi peste 15 inchi, tweet_ere bune si ceva volum....e alt numar. Un exemplu bun e cel cu Infinity Kappa 9, la care impendanta se duce in 0,5 Ohmi si foarte putine amplificatoare supravietuiesc sau reusesc sa functioneze cu boxele astea. Nu degeaba sunt denumite '' amplifier killer''. Suna excelent doar cu amplificatoare care pot conduce sarcini reactive complexe sub 1 Ohm. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Decembrie 23, 2021 Partajează Postat Decembrie 23, 2021 (editat) Manualul receiverului Yamaha: https://usa.yamaha.com/files/download/other_assets/0/327930/HTR-4065_Manual.pdf Scrie acolo ca front speakers trebuie setate pe large ca sa reproduca basul. Poate mai sunt si alte setari ce influenteaza basul, nu am timp sa citesc 124 pagini. Membrana la boxe cu difuzor de 6,5" poate fi miscata vizibil si cu un amplificator de 10w. Yamaha nu minte asa tare la puteri. Ori e ceva setare gresita, ori e defect. Yahama HTR 4065 Rated Output Power (1kHz, 1ch driven):115W (8ohms, 0.9% THD) Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven): 80W (8ohms, 0.09% THD) Editat Decembrie 23, 2021 de Alin_cj Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 @KISS - din proprie experiență, Yamaha cam minte la puterea amplificatoarelor... Nu doar M-urile sunt de luat în calcul. Am și eu un AX-930 xe exemplu. Caută despre el. Vezi cum ți se pare... Seria A de la Onkyo o fi ea ca Loganul dar iar nu știi tot. Numerele mari (8670, 8780, 8870) sunt lucrate altfel... @Alin_cj - Yamaha cam minte la puterea amplificatoarelor. Technics de 2x120 (SU-V9) se aude clar mai tare decât Yamaha de 2x130 (AX-930) Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Vrăjeli! Nu asa se verifica cit este puterea unui amplificator. Link spre comentariu
KISS Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Acum 57 minute, daniel_2004 a spus: @KISS - din proprie experiență, Yamaha cam minte la puterea amplificatoarelor... Nu doar M-urile sunt de luat în calcul. Am și eu un AX-930 xe exemplu. Caută despre el. Vezi cum ți se pare... Seria A de la Onkyo o fi ea ca Loganul dar iar nu știi tot. Numerele mari (8670, 8780, 8870) sunt lucrate altfel... Cred ca am restaurat complet aproape tot ce a facut Yamaha, inclusiv MX-10000, vreo 50 de bucati. Iar la Onkyo (Germania) am lucrat ca service techniker vreo 5 ani, apoi la Samsung, unde sunt si in prezent. Nu cred ca cineva de pe forumul asta a reparat mai multe Hi-End_uri ca mine. Majoritatea vorbesc de pe net si din auzite. Si nici n-are vreounul mai multe aparate de masura dedicate audio, vorbesc de analizoare de spectru si distorsiuni, inclusiv IMD. Ca idee, ma ocup cu audio Hi-End, de vreo 20 de ani, iar AX_uri sau seria A, de vreo 15 ani nu mai primesc la reparat. Doar ce este peste 2000€, pret actual, intra in atelier. Nu o spun sa ma laud...e doar realitatea. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2021 Partajează Postat Decembrie 24, 2021 Dar defapt doar te lauzi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum